Dobré ráno, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

kostelecanky 01Naděje na sedmé místo v ženské divizi stále existuje. Kostelecké fotbalistky dokázaly nejtěsnějším výsledkem 1:0 zdolat Velké Pavlovice a právě na tohoto soupeře ztrácejí před posledním duelem jediný bod. K posunu výš stačí jediné – získat v závěrečné dohrávce o bod víc než hráčky Pavlovic. Nevedlo se naopak „béčku“ které od Lažan utržilo šestigólový příděl, aniž by dosáhlo vstřelené branky.

Úvodní poločas divizního mače vyložených šancí příliš nenabídl, jednalo se spíše o náznaky. Ve druhé půli Kostelečanky zabraly, převzaly iniciativu, měly optickou převahu, dlouho se však nebyly schopny prosadit. Vysvobození přišlo až krátce před koncem, kdy střelu z úhlu poslala Gabriela Řezníčková nekompromisně pod břevno.

„Byla to krásná vypracovaná akce, která začal u levého obránce a skončila u pravé postranní čáry. Do té doby nás trápila finální fáze, která zatím není tolik kvalitní. Hlavně v první půli jsme se hledali, byli jsme nervózní, hráli jsme na náhodu a dávali si těžké balony,“ přiblížil dění na hřišti kostelecký trenér Petr Merta, jehož potěšilo, že po pauze se hráčkách konečně podařilo lépe kombinovat po zemi.

V hostující bráně dostala příležitost Eliška Drápalová a stejně jako před několika týdny za „béčko“ vychytala čisté konto. Ve spolupráci s obranou si poradila se všemi pokusy, jednou ji pomohla tyčka. „V první půli jsme čelili závaru soupeře, ale obě střely dokázala Eliška vyrazit, podržela nás i ve druhém poločase při střelách pod břevno a ustála i nákopy soupeře, který hrál v závěru vabank,“ pochválil Merta úspěšný záskok za nepřítomné trio Křupková, Zdřálková, Jarošová.

TJ Slavoj Velké Pavlovice - TJ FC Kostelec na Hané 0:1 (0:0)

Branka: 82. Řezníčková. Rozhodčí: Šenkýř. Sestava Kostelečanek: Drápalová – Václavková, Hrazdilová, Zapletalová, Látalová – Knápková, Hájková, Vykopalová, Urbanová – Řezníčková, Synková (46. Kučerová). Trenéři: Petr Merta a Mojmír Drápal.

TJ Sokol Lažany - TJ FC Kostelec na Hané „B“ 6:0 (4:0)

Sestava Kostelečanek: Drápalová – Václavková, Zapletalová, Hrazdilová, Pavlíčková – Zemanová, Hájková, Knápková, Urbanová – Synková, Burgetová. Střídala: Vlková. Trenéři: Petr Merta a Mojmír Drápal.

Hodnocení trenéra Kostelečanek „B“ Petra Merty:

„Domácí měli extrémně rychlé holky, ani Klára Knápková jim nestíhala. Dostali jsme již ve třetí minutě rychlý gól z brejku a víceméně to bylo tak, že my jsme se snažili hrát a ony nám vždy utekly a daly branku. Lažany fotbalovější nebyly, ale takto rychlostně vybavené družstvo jsem ještě neviděl. Ve druhé půli jsme dali více míč na zem, z tlaku jsme si vytvářeli šance, Zuzka Burgetová dokonce dala břevno. Domácí hráčky ale hned v sedmačtyřicáté minutě přidaly pátou branku a těsně před koncem i šestou.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...