Dobré dopoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ze dvanácti odehraných kol jen čtyři výhry. Taková byla bilance Kralic na Hané v letošní sezóně pod vedením kouče Davida Kobylíka. Po nevýrazných výkonech a několika vysokých prohrách, kdy se mužstvo drží těsně před sestupovými pozicemi, se jej vedení klubu rozhodlo odvolat z trenérského postu, na kterém jej nahradil hráč Kralic Lukáš Krobot. A Kralice poté vyhrály tři zápasy, které klubu pomohly se zvednout ze spodku tabulky. Během zimní pauzy má být situace řešena konstatně.

„K tomu není moc co říct. Muselo se něco stát, protože podzim se nám vůbec nepovedl, a jak to tak bývá, špatné výsledky odnese trenér,“ vysvětlil Večerníku předseda klubu Jan Novotný, což potvrzují i výsledky po odchodu Kobylíka, kdy Kralice dvakrát vyhrály v základní hrací době a jednou na penalty. „Ta změna je znát, tým teď působí semknutějším dojmem a odhodlaně. Máme z těch výher samozřejmě radost,“ dodává předseda klubu.
Sám Kobylík se k tomu už nechtěl vyjadřovat a popřál svému bývalému týmu jen to nejlepší. „Já bych to nechal bez komentáře. Byla to cenná zkušenost a jen chci říct, že Kralicím a klukům v týmu přeji úspěch a zdraví. Ať se daří,“ zopakoval pro Večerník s tím, že rozhovor poskytne až později. Týmu se zatím ujal obránce Kralic Lukáš Krobot. „Vedení se mě zeptalo, zda ten podzim dohrajeme bez nového trenéra, tak jsme do toho šli a hráči pomáhají.“ Zda přijde během zimní přestávky nový kouč, to se zatím neví. „Jestli stav zůstane takhle, nebo se bude hledat někdo nový o zimní pauze, to je zcela na vedení klubu.“ To potvrzuje i předseda Novotný. „Rozhodně jsme to nechtěli řešit za chodu, potřebovali jsme z posledních podzimních zápasů vytěžit ještě co nejvíce bodů. Na to jsme se chtěli soustředit, což se povedlo.“
Na tom nic nezměnila ani poslední domácí porážka s Mohelnicí, byť debakl 1:6 směrem k budoucnosti přece jen rozvíří vody.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...