Dobré odpoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Dohrávané druhé kolo uzavřelo o uplynulém víkendu podzimní část Okresního přeboru – II. třídy OFS Prostějov. A v něm došlo na šlágr s velkým Š. Dosud vedoucí Držovice totiž v sobotu dvě hodiny po poledni přivítaly na svém hřišti v tabulce druhý Horní Štěpánov.

Oba týmy od sebe dělily v tabulce pouhé dva body, přičemž stejným rozdílem číhaly v závěsu třetí Vrchoslavice. Ve hře tak bylo hodně. Nakonec na vedoucí příčce přezimuje hornoštěpánovský výběr, který klíčový duel ovládl zcela jednoznačným způsobem. Až na úvodní minuty a určité pasáže ve druhé půli byl totiž lepším týmem a vyhrál zcela zaslouženě. Domácímu nováčkovi naopak jakoby došel dech. Po deseti kolech byly Držovice bez ztráty bodu, v posledních čtyřech dějstvích ale vyhrály pouze jednou, když poslední dva zápasy na domácím trávníku prohrály se skóre 2:7... Večerník se na tento zápas díval živě ve svém pravidelném šlágru.


Duel dohrávaného 2. kola nejvyšší okresní soutěže, čímž se soutěž přehoupla do druhé poloviny, nabídl vcelku solidní podívanou. A to i přesto, že aktéry zápasu omezovalo nejen nevlídné až sychravé počasí, ale také nenalajnované hřiště!
Vstup do utkání měli lepší domácí, ale Zahradníček ve 4. minutě střílel nedůrazně a v 8. zase jeho hlavička našla jen připraveného brankáře hostů. Horní Štěpánov se z náporu vymanil po deseti minutách, ale kapitán Němec střílel vysoko nad. A stejně dopadl i jeho pokus ve 22. minutě. V těchto pasážích už ale hosté na trávníku kralovali. Jejich kombinace byly přesnější, individuální schopnosti hráčů větší a celkově působil tým kompaktněji. Svěřenci kouče Skácela naopak vypadli z role, hráči hodně hledali kapitána Zahradníčka, ale ten neměl svůj den. Po čtyřiadvaceti minutách už se měnilo skóre. Němec krásně obešel dva protihráče, nasměroval míč před branku Menšíka, který první dva pokusy ještě vyrazil, ale na dorážku Tyla už byl krátký – 0:1. Další závěr před držovickou svatyní o dvě minuty později už se obešel bez úhony pro místní Sokol a vedle branky skončila i hlavička Gryce z ideální pozice na malém vápně. Ve 33. minutě mohl vyrovnat Šťastný, avšak gólman Suchý mu skočil pod nohy včas. O čtyři minuty později mohlo znovu zahřmět na druhé straně, kdy Gryc zakončoval efektně patičkou po předchozí střele Ščudly, kterou vyrazil brankář Menšík. Těsně před odchodem do šaten pak měl vyrovnání na kopačce držovický Fiferna, avšak Suchý znovu v pravý čas vyběhl a zmenšil záložníkovi domácích úhel. Do šaten tak šli spokojenější Hornoštěpánovští.
Druhá půle začala podobně jako první, tedy tlakem fotbalistů Držovic. Kromě střely Procházky ze 47. minuty ale mohl být gólman hostujícího celku poměrně v klidu. Nápor domácích skončil opět po odehraných deseti minutách. To se navíc v jejich defenzivě objevila velká díra, kterou využil rychlonohý Fojt, prošel až před brankáře Menšíka a s přehledem zavěsil k levé tyčce – 0:2. V 61. minutě se konečně dočkaly také Držovice. Procházka efektně vysunul českou uličkou Chubyka, který střelou zpoza šestnáctky mířil přesně k levé tyči – 1:2. Jenže euforie dosavadního lídra okresního přeboru dlouho nevydržela. Běžela 66. minuta, kdy se k míči dostal opět Fojt a jelikož pravá strana domácích v této fázi utkání jaksi nebránila a přestože tentokrát si Menšík na míč sáhl, brance nezabránil – 1:3. Střelec Horního Štěpánova pak slavil efektním saltem, čímž roztleskal šedesátku přítomných diváků. Když následně střídal, smál se před střídačkou: „To byly životní kousky!“ Za dalších pět minut se mohli domácí vrátit do zápasu, ale Řehulka neseřídil mířidla přesně. Na druhé straně byla blízko čtvrtému úspěchu dvojice Abrahám – Gryc a v 70. minutě vychytal Janíčka Menšík. V 74. minutě se dostal do tutovky opět Řehulka, ale i gólman Suchý prokázal, že vybíhat proti střelcům opravdu umí. V tu chvíli již bylo jasné, že Držovice na obrat nemají, jejich záložník Procházka se navíc několikrát uchýlil k tvrdým zákrokům a mohl být rád, že sudí několikrát přivřel oči a nakonec mu to sečetl jen za žlutou kartu. Poslední slovo měl hostující Abrahám, který dalekonosnou střelou ze třiceti metrů, která zapadla k levé tyči, uzavřel skóre – 1:4.
Díky tomuto triumfu v přímém souboji o první místo se Horní Štěpánov posunul na první příčku, kde s 32 body stráví celou zimní přestávku. A jelikož ztratil i další konkurent z Vrchoslavic, má před duem pronásledovatelů k dobru dvoubodový náskok.

HLASY TRENÉRŮ
Jindřich SKÁCEL - TJ Sokol Držovice:
„Bylo to utkání jako přes kopírák podobné tomu předchozímu se Skalkou... Prostě jsme v útlumu, to je jasné v každém případě. Vývoj zápasu byl pro nás špatný a už jsme to nedokázali zvrátit. Soupeř měl ve svých řadách hráče z Blanenska, kteří mu dělali hru, byli kompaktnější a naše hráče převyšovali. Vyhráli zaslouženě, byli zkušenější, avšak výše porážky je pro nás krutá. My jsme mužstvo na suchý terén, takové soubojové duely na těžké, podmáčené ploše nám nevyhovují. Chybí nám více agresivity, kterou prokazoval snad jen Procházka. V posledních zápasech se nedaří Zahradníčkovi, což platilo i tentokrát. Chyběl nám Solano, kterého jsem využil až na posledních deset minut, a jeho španělský styl hry nám scházel.“
Adolf LANGER – TJ Horní Štěpánov:
Z rozhodnutí klubového vedení se k utkáním nevyjadřuje. „Držím bobříka mlčení,“ odmítl i tentokrát žádost Večerníku.

Dohrávané 2. kolo:
Držovice - H. Štěpánov
1:4 (0:1)
Branky: 61. Chubyk – 55. a 66. Fojt, 24. Tyl, 86. Abrahám. Rozhodčí: Dömisch – Vrážel, Procházka. ŽK: 80. Procházka. Diváků: 60.
Sestava Držovic: Menšík – Furmantes, Valenta, Srbený, Štverák (67. Valach) - Fiferna, Procházka, Šťastný, Řehulka– Zahradníček, Chubyk (78. Solano). Trenér: Jindřich Skácel.
Sestava Horního Štěpánova: Suchý – Rychnovský, Gross, Ščudla, Klimeš – Fojt, Meluzín, Němec, Tyl – Abrahám, Gryc. Vedoucí týmu: Adolf Langer.


Další výsledky dohrávaného 2. kola:
Nezamyslice – Tištín 2:0 (2:0), Špička Zdeněk, Přikryl Martin, Skalka – Výšovice 2:0 (0:0), 2x Hýžďal Roman, Čechovice „B“ - Brodek u Pv 0:3 (0:0), 2x Typner Jan, Soldán Radek, Dobromilice – Vrchoslavice 1:1 (0:1) PK: 7:6, Richter Patrik – Hradil Michal, Brodek u Konice – Určice „B“ 5:2 (4:2), 2x Kolář David, Koudelka Zdeněk, Sekanina Stanislav, Müller Patrik – Šnajdr Matěj, Vodák Petr, Vícov – Vrahovice 2:0 (0:0), Vávra Vojtěch, Bošek Bernard
Průběžná tabulka po 13. kole:
1. Horní Štěpánov 13 11 0 2 63:30 32 1
2. Vrchoslavice 13 10 0 3 43:14 30 1
3. Držovice 13 10 0 3 37:16 30 1
4. Vrahovice 13 7 0 6 40:33 21 0
5. Brodek u K. 13 7 0 6 32:39 21 0
6. Skalka 13 6 0 7 27:24 20 0
7. Dobromilice 13 7 0 6 30:33 20 1
8. Vícov 13 6 0 7 24:23 19 1
9. Tištín 13 6 0 7 29:32 18 0
10. Brodek u Pv 13 6 0 7 26:38 18 1
11. Nezamyslice 13 5 0 8 26:37 14 1
12. Určice „B“ 13 5 0 8 23:40 13 3
13. Výšovice 13 3 0 10 25:43 11 0
14. Čechovice „B“ 13 2 0 11 25:48 6 1



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...