Dobré odpoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Víkendové fotbalové zápasy udělaly tečku za podzimní částí a na samotný závěr podzimních bojů přinesly velké derby. V neděli na půdu Čechovic přijel lídr soutěže Lipová, která zatím sebevědomě projíždí soutěží. Zápas byl o to pikantnější, že právě domácím patřila druhá příčka a po pohárovém triumfu si brousili zuby lídra porazit. Večerník vše sledoval zblízka v rámci svého vybraného šlágru.

Stav před výkopem
Lipová se hřeje na první pozici a její mladý perspektivní tým válcuje jednoho soupeře za druhým. I z toho důvodu můžou hráči pod vedením Pavla Růžičky pomýšlet na postup do vyšší soutěže, což chtěli potvrdit i v posledním zápase podzimní části. Také Čechovicím se pod novým koučem Lukášem Koláčkem celou půlku soutěže dařilo a po poslední výhře a výhře v poháru byli domácí hodně namotivovaní velkého rivala porazit.
Vývoj zápasu
Lipová však od samého začátku nenechávala nikoho na pochybách, že je favoritem utkání, a okamžitě se ujala vedení, což domácí, kteří se nestačili dostat pořádně do hry, poněkud zaskočilo. Výraznější než útok ale byla obrana hostů, která soupeři vůbec nedovolovala přiblížit se k brankáři na bližší vzdálenost a ohrozit brankáře Holáska. Střely z delší vzdálenosti buď neměly potřebnou razanci, nebo přesnost. Pravidlo nedáš - dostaneš se opět potvrdilo, a hosté zvýšili své vedení patnáct minut před koncem poločasu.
Po přestávce chtěli domácí něco udělat se zápasem a rozkmitali svoje nohy do vyšších obrátek, což přineslo několik slibných šancí. Ty buď ale bohužel skončily vedle brány, nebo v náručí brankáře. Zápas se stal hodně nervózním a rozhodčí několikrát musel uklidňovat vyhrocenou situaci. Čechovicím pak nezbylo nic jiného než otevřít hru a vrhnout všechny své síly do útoku. Hostům se vytvořený volný prostor podařilo využít těsně před koncem a uklidňující třetí gól pak smetl všechny šance domácích na zdramatizování zápasu.
Zásadní okamžiky
Už ve 2. minutě využil nepozornosti obránců po standardní situaci Drexler a hlavou se z bezprostřední blízkosti nemýlil – 0:1. Na druhé straně se pěkným únikem po pravém křídle prezentoval Halouzka, který po atakování obráncem dal míč pod sebe úplně volnému Chmelíkovi. Ten se však z voleje netrefil ideálně a míč pouze prosvištěl vedle brány. Tito dva hráči si poté role vyměnili a Chmelík, opět z pravé strany, vyslal do vápna krásný prudký centr. Ten díky rotaci obletěl bránícího hráče a přistál přesně na hlavu Halouzkovi, který ale trošku v záklonu nedokázal míč stlačit dolů a pokus tak skončil těsně nad břevnem. Po půl hodině se měnilo skóre znovu. Po nepřehledné situaci se dostal k míči Štěpánek, využil nedorozumění mezi domácími obránci a se zakončením mu tak nic nedělalo starosti – 0:2.
Na startu druhého poločasu přišel zmiňovaný konflikt, když se domácí brankář Klimeš srazil před vápnem s rozběhnutým útočníkem. Rozhodčí však tento střet ohodnotil jako útočný faul, což se hostům vůbec nelíbilo, a následovala strkanice, ve které si několik hráčů na obou stranách říkalo o červenou kartu. Hlavní arbitr nakonec situaci ukočíroval a rozdal několik žlutých kartonků. Hra se od té chvíle změnila na boj o střed hřiště a poslední trefa přišla šest minut před koncem. Střídající Novák se ocitl před gólmanem úplně sám a hlavičkou přeloboval vyběhnuvšího Klimeše. Lipová tak potvrdila svoji podzimní formu a jako lídr bude nastupovat do jarní fáze.
Osobnost utkání
Jednoznačně hráč Lipové Sebastian Palla. Ten byl jedním z klíčových hráčů hostů směrem dopředu. Připravoval šance pro spoluhráče, rozehrával rohové kopy a mezi jeho atributy patří také dlouhé autové vhazování a rychlost. Také se v zápase prezentoval dobrou technikou a přesnými přihrávkami. V krizových momentech, kdy to v zápase jiskřilo mezi hráči na hřišti, dokázal zachovat chladnou hlavu a nenechal se strhnout emocemi.
Zajímavost duelu
Nescházelo mnoho a kromě fotbalu mohli diváci také vidět několik bojových soubojů. Po srážce domácího brankáře s útočníkem se do sebe pustily oba týmy a rozhodčí měli co dělat, aby situaci uklidnili. I tak ale někteří hráči rozdali pár facek.
Atmosféra střetnutí
Dobrá divácká návštěvnost přispěla k tomu, že kulisa zápasu byla hlasitá, oba týmy měly u hřiště své podporovatele. Nejvíc negativních ohlasů si klasicky od publika vyslechli rozhodčí a pravidlo, že dělat arbitra je nevděčná práce, se tak jen potvrdilo. Za zmínku stojí také dobré čechovické klobásky...

Pozápasové hodnocení trenérů
Lukáš KOLÁČEK – Sokol Čechovice:
„Těžko se mi to hodnotí. Výsledek je pro nás až moc krutý, protože jsme si nezasloužili prohrát o tři góly. V prvním poločase jsme byli lepším mužstvem, byli jsme silnější na míči, ale nedokázali jsme je proměnit. Naopak soupeř skvěle začal a hned ve druhé minutě jsme prohrávali. Druhá půle byla plná emocí a zápas se kvůli faulům dost kouskoval, takže jsme nedokázali navázat na výkon z první půle. Za to kluky moc nepochválím, ale je vidět, proč je Lipová první. Mají dobrý tým, celkově nás předčila a zaslouženě vyhrála.“
Pavel RŮŽIČKA – SK Lipová:
„Já myslím, že jsme vyhráli zcela zaslouženě. Od začátku se ten zápas vyvíjel dobře a hned jsme dali gól. Poté se nám podařilo přidat druhý a je škoda, že jsme třetí nepřidali dřív, abychom mohli být v klidu. Hráli jsme s kvalitním týmem a nepustili je do žádné vyložené šance. Na všech stranách panuje spokojenost. Tři body z hřiště druhého týmu jsou důležité a děkuji hráčům za podzim, který jsme skvěle zvládli.“


14. kolo: Chomoutov – Plumlov 3:3 (0:1) PK: 3:5, Stejskal Alexander, Sedlář Lubomír, Vybíral Tomáš – 2x Hladký Adam, Spáčil Michal, Beňov – Slavonín 6:0 (1:0), 3x Machač Filip, Nesňal Vladimír, Kytlica Tomáš, Hrabal Jakub, Kojetín – Lipník n./B. 4:0 (1:0), 2x Hrušák Tomáš, Žůrek Libor, Jura Tomáš, Dub n./M. - Bělotín 1:1 (1:0) PK: 2:4, Zubal Radek – Samiec Miroslav, Čechovice – Lipová 0:3 (0:2), Novák Petr, Drexler David, Štěpánek Radek, Kostelec n./H. - Určice 1:1 (1:0) PK: 5:3, Preisler David – Menšík Tomáš, Protivanov – Brodek u Př. 4:1 (1:0), 2x Grmela Marek, Milar Ondřej, Glauder Adam – Gluch Michal
Průběžná tabulka po 14. kole:
1. Lipová 14 12 0 2 43:12 37 1
2. Beňov 14 8 0 6 39:22 25 0
3. Čechovice 14 9 0 5 27:24 25 3
4. Plumlov 14 9 0 5 31:30 25 4
5. Lipník n./B. 14 8 0 6 27:21 24 1
6. Bělotín 14 8 0 6 33:27 23 2
7. Brodek u Př. 14 9 0 5 27:22 23 4
8. Protivanov 14 6 0 8 23:21 21 1
9. Kojetín 14 7 0 7 26:29 20 3
10. Kostelec n./H. 14 6 0 8 29:27 19 2
11. Určice 14 6 0 8 25:34 18 1
12. Slavonín 14 6 0 8 24:42 17 1
13. Chomoutov 14 4 0 10 21:39 14 0
14. Dub n./M. 14 0 0 14 7:32 3 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...