Dobré odpoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: V krásném a téměř letním počasí neodpovídajícím polovině října v kalendáři se v Brodku u Prostějova sehrálo první derby obou obcí se stejným názvem. Stejně jako předchozí sezónu, i tentokrát skončilo vítězstvím hostů. Průběh zápasu byl ovlivněn rychlou brankou už ve třetí minutě. Přestože se domácí dostali do zápasu, nedokázali vstřelit branku, což po přestávce rozhodlo ve prospěch hostující Jiskry. Utkání sledoval Večerník ve svém pravidelném šlágru.

Už po dvou minutách hry nechali domácí hodně prostoru Aleši Burgetovi, který vydařenou střelou zpoza šestnáctky poslal konický Brodek do vedení – 0:1. Vzápětí měla Jiskra po rohovém kopu další šanci. Vrcholem zmatků byl takřka vlastní gól Krejčího, který se snažil zblokovat přízemní centr před vlastní brankou. Domácí Brodek u Prostějova ale postupně začal vyrovnávat hru a hrozit před soupeřovým brankářem. Důkazem toho je „bodlo“ Jaromíra Matouška, kterým ale Kováče nezaskočil. Zprava si ke Kováčově brance vyšlápl Radek Soldán, jeho pokus opět likvidoval hostující gólman. Jaromír Matoušek se ocitl v dobré pozici na penaltě, jenže i tuto střelu z bezprostřední blízkosti Kováč vyrazil, následná dorážka už mezi tyče nesměřovala. Na druhé straně byl u zrodu pěkné kombinační akce Petr Koudelka, který vyslal dopředu Jaroslava, jehož centr nezakončil Aleš Burget jen díky pohotové reakci Dorschnera. Ten se vyznamenal i po střele Petra Koudelky těsně před přestávkou.
Těsně po ní mohl přidat gólovou pojistku střídající Kolář, Dorschner ale vyrazil střelu na roh. Jiskra definitivně přebírala iniciativu, důkazem čehož je nastřelené břevno po dalekonosné pumelici. Úspěšnější nebyl opět ani Aleš Burget s Petrem Koudelkou.
Branky začaly padat až po trestuhodném vyloučení Svobody, který dostal druhou žlutou kartu za zdržování hry. Dvanáct minut před koncem se konečně trefil po centru Kolář – 0:2. Následně z přímého kopu přidal třetí trefu Blatner (0:3) a z brejkové situace se podruhé zapsal do listiny střelců Aleš Burget – 0:4. V samém závěru korigoval výsledek na konečných 1:4 domácí Radek Soldán.

POHLEDEM TRENÉRŮ
Michal JELÍNEK – vedoucí mužstva Sokol Brodek u Prostějova:
„Obdrželi jsme branku snad v první minutě životní střelou, což samozřejmě další průběh zápasu hodně ovlivnilo. Jinak jsme ovšem odehráli dobrý první poločas, co nás ovšem zabíjí, že nedáváme góly. Ve druhém poločase jsme během pěti minut obdrželi proti deseti lidem tři branky. Byl to už trochu chaos. Báli jsme se hrát fotbal, když už jsme vystřelili, tak z nesmyslných pozic. Výsledek bohužel vůbec neodpovídá tomu, co se dělo na hřišti.“

Patrik MÜLLER – Jiskra Brodek u Konice:
„K utkání jsme jeli s tím, že bychom nějaké body odvézt chtěli. Díky Aleši Burgetovi se nám podařilo vstřelit první gól, pro nás to byl asi klíčový okamžik zápasu. Musím pochválit také Jardu Kužele (Jaroslava Koudelku - pozn. red.), který se dal dohromady a hodně nám pomohl. Podle mého názoru jsme si vítězství zasloužili, byli jsme hladovější po gólu, aktivnější. Musím ocenit i soupeřovy kvality, hodně nás v prvním poločase podržel brankář Kováč, vychytal dvě nebo tři vyložené gólové šance. Vyloučení byla klukovina, pro příští kolo to bude oslabení. Chtěli jsme udržet hubený náskok a začali více kombinovat, tak se nám podařilo vstřelit ještě tři branky. Vyhráli jsme zaslouženě a děkuji fanouškům, kteří s námi přijeli, že jsme se jim za to mohli odvděčit.“



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...