Příjemnou noc, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Šesté kolo Moravskoslezské divize žen přineslo dlouho očekávané derby mezi regionálními výběry Držovic a Mostkovic. Vzájemný souboj má vždy svůj specifický náboj, oba týmy chtějí vyhrát a kralovat tak na místní scéně. A utkání také začalo v hodně vysokém tempu. Hra se přelévala z jedné strany na druhou, ale byly to domácí fotbalistky, které byly po celý zápas nebezpečnější a vytvořily si více šancí. Jednu z nich nakonec dokázaly proměnit a potvrdily tak svoji dobrou formu na podzim. Večerník se na utkání zajel podívat ve svém pravidelném víkendovém šlágru.

Stav před výkopem
Oba týmy nedrží v tabulce zrovna přívětivé statistiky a tahají spíše za kratší konec. Držovice zvládly vybojovat tři body a Mostkovice zatím jeden. I tak se ale oba soupeři na zápas pečlivě připravili, jako by šlo o první místo. V lepší pozici a formě byly nicméně držovické hráčky, které i přes prohry podávají slušné výkony. Mostkovické hráčky už nutně potřebovaly vzpruhu, kterou by jim výhra v utkání určitě dala.

Vývoj zápasu
Jak již bylo řečeno, zápas začal ve vysokém tempu a hrál se náročný, běhavý fotbal plný osobních soubojů. Byli to ale domácí, kdo více hrozil směrem dopředu. Zdobily je převážně dobré úniky po křídlech a držení míče, který hráčky dokázaly vybojovat v soubojích uprostřed hřiště. Nicméně obě obrany držely celý první poločas, a tak se skóre po 45 minutách nezměnilo. Ve druhé půli však hosté zabrali a dokázali uzamknout domácí hráčky hluboko na jejich polovině. Bohužel pro Mostkovice z toho žádná výraznější střela na bránu nepřišla. Naopak ze standardní situace udeřili domácí a ujali se vedení. Ani poté se nepřestal hrát fyzicky náročný fotbal a domácí fotbalistky chtěly přidat pojišťovací gól. Vytvořené šance však nedokázaly ve finální fázi přetavit v gól, a tak diváci na držovickém stánku viděli pouze jeden, zato rozhodující gól.

Zásadní okamžiky
První poločas nepřinesl moc zajímavého. I tak si Držovice vytvořily dvě slibné šance, které ale gólem neskončily. Ve 27. minutě si pohotově naskočila na centr z levé strany Malinková. I přes dotírající hráčku zvládla hlavičku umístit, bohužel míč prolétl těsně vedle tyče. O deset minut později se na hranici vápna opřela z voleje do míče Frömmlová, balón však netrefila ideálně a ten bez potřebné razance skončil v pohodě v náruči brankářky Mostkovic.
Ve druhé půli se mohli konečně domácí fanoušci radovat. Po rohovém kopu si právě Frömmlová našla dostatek místa ve vápně a i přes bránící hráčku zvládla uklidit míč do sítě – 1:0. O pár minut později se prezentovala hodně povedeným volným přímým kopem Gnipová, dokonce někteří diváci už gól pokládali za jasnou věc. Míč bohužel přeletěl branku o pár centimetrů. Další, kdo ukázal svoje útočné kvality, byla Soňa Malinková. Ta si převzala míč na půlce a z obránkyň Mostkovic si udělala cvičné kužely. Bohužel v zakončení její střela postrádala razanci. V zápase tak padla jediná branka, která rozhodla o osudu utkání.

Osobnost utkání
Hráčkou utkání je tentokrát Klára Frömmlová. Celý zápas odběhala ve vysokém tempu. Své technické dovednosti využila při útocích na křídle, kde předvedla i několik atraktivních fines při obcházení obrany. Byla u všech důležitých akcí a pro svůj tým uměla dobře podržet míč svojí hrou tělem. Svůj velmi dobrý výkon korunovala gólem, který nakonec zápas rozhodl, a i poté dál útočila, nebo když bylo potřeba, stáhla se do obrany a vypomáhala s bráněním.

Zajímavost duelu
Pikantní taktiku střídání na dnešní zápas zvolil trenér domácích Tomáš Jetel. Kvůli vysokému tempu hry střídal co sedm minut za poločas, aby hráčkám dopřál chvilku odpočinku a ony mohly do svých minut na hřišti dát sto procent. I díky tomu byly domácí fotbalistky častěji na míči a měly více sil v závěrečných minutách. Bylo to až skoro hokejové střídání.

Atmosféra střetnutí
Lehce studenější nedělní odpoledne přilákalo na stadion v Držovicích zhruba stovku diváků z obou táborů. Početná skupina hostů byla příjemně slyšet při povzbuzování jejich hráček a ani domácí se nenechali zahanbit. I přes značnou rivalitu si ale fanoušci obou mužstev zachovali sportovního ducha a zápas proběhl v dobré atmosféře.

Držovice - Mostkovice 1:0
Další výsledky 1. kola: Olymp Praha - Olomouc 0:3 (-25, -18, -16). Nejvíce bodů: Kalhousová 11, Staňková 9, VojíkDalší výsledky 6. kolo: Uherský Brod – Zlín 1:4 (0:2), Eliášová Petra – 2x Vyvlečová Eva, Jakešová Eliška, Janíková Daniela, Mutěnice – Brumov 2:3 (0:2), Nováková Romana, Svobodová Hana – Juřenčáková Jana, Škrabolová Adriana, Jeřábková Pavla, Holešovské holky – Březnice 6:0 (3:0), 2x Šiblová Pavla, 2x Slezáčková Sabina, Mrázková Veronika, Ševčíková Adriana,
Průběžná tabulka po 6. kole:
1. Holešovské holky 6 5 1 0 47:2 16
2. Brumov 5 5 0 0 14:3 15
3. Zlín 5 3 1 1 14:5 10
4. Mutěnice 5 3 0 2 10:18 9
3. Uherský Brod 6 2 1 3 11:12 7
6. Vlkoš 5 2 0 3 14:15 6
7. Březnice 5 1 0 4 6:16 3
8. Držovice 6 1 0 5 4:26 3
9. Mostkovice 5 0 1 4 1:24 1

Pozápasové hodnocení trenérů

Tomáš JETEL – Sokol Držovice:
„Tentokrát jsme hráli jako tým. Byli jsme rychlejší, dařila se nám kombinace a vypracovali jsme si spoustu šancí. Naše střídání se nám vyplatila, protože hráčky měly dostatek energie, aby zápas odehrály na sto procent. Výkon se mi opravdu líbil a musím kompletně všechny hráčky za zápas moc pochválit.“
Robert KARAFIÁT - TJ Sokol Mostkovice:
„Držovice byly lepší, měly víc ze hry. Hlavní výhodu bych viděl v silových hráčkách, které soupeřky mají a my ne. Díky tomu vyhrály spoustu osobních soubojů. Nám se nedařila kombinace, měli jsme problémy držet míč, ale i přesto jsme si ve druhém poločase vytvořili tlak. Jinak odmakaný zápas, ve kterém rozhodla standardní situace, škoda. Protože za bod bychom byli rádi.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...