Dobré odpoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Desátým kolem pokračoval uplynulý víkend Okresní přebor-II. třída OFS Prostějov. V sobotním programu přivítal Brodek u Konice na své půdě sokoly z Vícova. A hned od začátku utkání bylo živo, když se hosté dostali do vedení a zmrazili tak domácí hráče i fanoušky. Hosté se ale, dá se říct, připravili o body sami. Nejprve si nechali dát až příliš lehce vyrovnávací gól, načež se poté vlastní nerozvážností dostali do početní nevýhody ještě před koncem poločasu. Pak už byla jen otázka času, kdy domácí jednoho hráče navíc v poli využijí, což se také stalo. A výsledek si už do konce zápasu pohlídali. Na zápas se Večerník podíval v rámci své pravidelné reportáže.

Pravděpodobně jedno z posledních teplých a slunečných odpolední připravilo pro hráče i diváky ideální fotbalové podmínky. Nicméně pro domácí hráče i fanoušky začalo hodně přituhovat už ve třetí minutě. Do vedení se totiž dostali hosté díky pohotovému zakončení Bernarda Boše a domácí jako opaření se mohli zlobit jen na sebe - 0:1. I po gólu zůstali hosté opticky aktivnější, měli více v držení míč a dokázali plynule přecházet do útoku. Obrana Brodku se ale už nenechala nachytat v nedbalkách, právě naopak. Domácí pomalu převzali iniciativu a chtěli s výsledkem něco udělat. Hra se ale bohužel pro nějakou dobrou kombinaci stále přerušovala častými a hlavně tvrdými fauly. Fotbalisté Vícova až příliš často tahali za záchrannou brzdu, což sice útok soupeře zastavilo, ale také to bylo několikrát oceněno žlutou kartou. Brodečtí od Konice se ale vyrovnání přece jen dočkali. Ve 37. minutě poslal krásný centr za obranu Svoboda a našel dobře nabíhajícího Koláře, jehož náběh Vícovští absolutně nezachytili a domácí forvard tak měl lehkou práci s přehozením brankáře Drčky – 1:1. Špatný konec poločasu vyvrcholil vyloučením Plisky po druhé žluté kartě za hrubý faul už ve 41. minutě. Hosty tak čekal celý druhý poločas v deseti lidech.
A početní převaha byla hned od prvních minut znát. Aktivní domácí využívali krajních prostorů a zejména Zdeněk Koudelka se na levé straně činil a svými průniky nadělal obráncům několik nových vrásek. Svoje sólo od půlky hřiště ale zakončil těsně vedle brány. Do velké šance se dostal znovu také Kolář, ale tváří v tvář Drčkovi zklamal v zakončení. Obrat nakonec přišel v 54. minutě. Hrající trenér Brodku Müller parádně zatočil volný přímý kop před branku, kde si po hlavičkovém souboji nešťastně srazil do vlastní sítě Baránek. Domácí pak chtěli svoje vedení potvrdit třetím gólem, v zakončení jim ale chyběly přesnost a důraz. Hosté v závěru ještě napnuli všechny síly a pokusili se o vyrovnání z několika rychlých brejků, které ale byly obranou Brodku zastaveny. Tři body do celkového zúčtování si tak připsali domácí a mohli vítězství oslavit svým klasickým pokřikem v šatně.

Brodek u Konice - Vícov 2:1 (1:1)
Branky: 37. Kolář, 54. Baránek – 3. Bošek. Rozhodčí: Kašpar – Vičar, Marek. ŽK: 39. Müller – 25. a 41. Pliska, 29. Vávra, 30. Ježek. ČK: 41. Pliska. Diváků: 50.
sestava Brodku: Kováč – Vičar (46. M. Grepl), Svoboda, Müller, Blatner – Z. Koudelka, P. Grepl, Burget, Sekanina (87. R. Grepl) – Kolář (90. Zatloukal), P. Koudelka. Trenér: Patrik Müller.
sestava Vícova: Drčka – Světlík, Humpolíček, Chytil, Vávra (90. M. Pliska) - Rozsíval (62. Zapletal), Ježek, Baránek, Tesařík – Bošek, P. Pliska. Trenér: Miroslav Krutovský.

Další výsledky 9. kolo: Skalka – Čechovice 4:3 (2:2), 2x Filka Stanislav, Pinkava Roman, Slamenec Petr – Neicler Jan, Frys Ondřej, Foret Pavel, Držovice – Dobromilice 2:1 (0:0), 2x Fiferna Lukáš – Václavík Jan, Horní Štěpánov – Určice „B“ 6:1 (3:1), 2x Gryc Karel, Němec Libor, Fojt Jiří, Tyl Lukáš, Abrahám David – Šnajdr Matěj, Vrchoslavice – Brodek u Pv 3:1 (0:1), Konupka Lukáš, Hradil Tomáš, Dostál Martin – Matoušek Petr, Výšovice – Nezamyslice 0:7 (0:4), 2x Musil Miroslav, 2x Stejkora Petr, Špička Zdeněk, Dostálík Jiří, Krajíček Petr (vl.)

Průběžná tabulka po 9. kole:
1. Držovice 9 9 0 0 29:6 26 1
2. Vrchoslavice 9 8 0 1 32:8 23 1
3. Horní Štěpánov 9 7 0 2 38:23 20 1
4. Dobromilice 9 5 0 4 24:21 15 0
5. Tištín 9 5 0 4 19:21 15 0
6. Brodek u Pv 9 5 0 4 18:26 14 1
7. Vrahovice 9 4 0 5 25:28 12 0
8. Brodek u K. 9 4 0 5 17:28 12 0
9. Vícov 9 3 0 6 18:19 11 0
10. Nezamyslice 9 4 0 5 20:22 11 1
11. Skalka 9 3 0 6 17:19 11 0
12. Určice „B“ 9 3 0 6 16:26 8 2
13. Výšovice 9 2 0 7 19:33 7 0
14. Čechovice „B“ 9 1 0 8 17:29 4 0

HLASY TRENÉRŮ
Patrik MÜLLER – TJ Jiskra Brodek u Konice:
„Do zápasu jsme nevstoupili vůbec šťastně a soupeř nás hned potrestal gólem. Zápas probíhal vyrovnaně a nám se do poločasu podařilo srovnat skóre. Řekl bych, že ani z jedné strany to nebylo nejlepší utkání, každopádně tři body do tabulky se určitě počítají a pro morálku je vítězství dobré. Celkově s výkonem spokojený nejsem, ale kluci to vybojovali, takže je v šatně také pochválím.“ (úsměv)
Miroslav KRUTOVSKÝ – Sokol Vícov:
„Utkání jsme zahájili výjimečně dobře a ujali se vedení. Bohužel během vedení jsme ztratili iniciativu, nedrželi jsme míč a zbytečně jsme šli po druhé žluté do deseti. To byl nepochopitelný faul našeho útočníka na brankáře Brodku. Myslím ale, že i když soupeř měl o jednoho hráče navíc, hra probíhala pořád stejně. Nebyl to fotbal valné kvality, musím říct. Nám se pak už nepovedlo vytvořit si větší šance a korigovat výsledek. Prohra mě mrzí hlavně proto, že jsme vedli a zápas ztratili.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...