Dobré odpoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Ve zlomovém počasí, kdy se nad Výšovicemi i celou Hanou valila mračna poháněná ostrým větrem, se v zápase 8. kola Okresního přeboru-II. třídy OFS Prostějov radovali hosté z Tištína. Ti měli poněkud překvapivě od počátku více ze hry a svou převahu korunovali vedoucím gólem. Po přestávce v době vrcholícího náporu domácích přidali druhou branku, domácí sice z penalty korigovali, ale další náhodná branka rozhodla o osudu utkání. Tištín tak stoupá tabulkou vzhůru do první pětice.

Hosté začali ve Výšovicích bez zbytečného ostychu a svoji snahu zúročili po čtvrt hodině hry. Středem hřiště se do sólové akce pustil Robin Návrat a střelou k tyči, na niž si brankář Škop sáhnul, otevřel skóre zápasu – 0:1. O pět minut později Škop vytáhl nad břevno utěšenou Slavíkovu střelu. Domácí se dostali do hry až po půl hodině, kdy vyrobili závar před tištínskou brankou, z něhož ovšem nic nevytěžili. Velmi zle se dívali domácí fanoušci na hlavního sudího, který podle jejich názoru neodpískal jasnou penaltu po stažení domácího Olberta. V závěru poločasu se ještě pokoušel o střelu Rudolf Návrat, jeho střela byla zblokována.
V úvodu druhého poločasu vystřelil pěkně z přímého kopu Olbert, Koutský míč vyrazil na roh. Blízko vyrovnání byl Krčmář, který ovšem minul solidní centr do šestnáctky. Trest přišel vzápětí, po rohovém kopu dopravil míč k tyči Slavík – 0:2. Domácí to ovšem nezabalili ani při dvoubrankovém manku a útoky vedli hlavně po levé straně, kde operoval rychlý Baterdene. Při jednom takovém výletě byl faulován a sám z penalty snížil – 1:2. Pět minut před koncem ovšem usměrnil centrovaný míč za Škopova záda Jindřich Hanák a o zápase bylo rozhodnuto – 1:3. Rozhodčí sice nastavil pár minut, v nichž si ještě stačil Pavel Hanák srazit centr do vlastní branky (2:3), na srovnání už ale domácím čas nezbyl.

POHLEDEM TRENÉRŮ
Michal DUDÍK – FK Výšovice:
„Od počátku jsme si říkali, že nenecháme soupeři prostor, přesto jsme jeho hráče nedostupovali a nechávali jim dva tři metry, což je špatně. Jakmile jsme po chybě propadli, jeden obránce to hasil za druhého, což v důsledku skončilo prvním gólem. V průběhu prvního poločasu jsme se sice začali dostávat zpět do zápasu, jenže jsme si nevytvářeli šance. Jakmile jsme začali kombinovat po zemi, dostávali jsme soupeře pod tlak. V druhém poločase jsme Tištín asi patnáct minut zavřeli, v podstatě ho nepustili k balónu, jenže nám při dvou šancích chybělo i štěstí. Utnul to druhý gól, soupeř si po změně stran vytvořil dvě pološance a dal z nich dva góly. My se na branky strašně nadřeme. Do hry nás mohla vrátit penalta, jenže jsme opět inkasovali, v závěru možná mohl rozhodčí ještě nějakou tu minutu přidat. Chybí nám klíčový hráč Kristián Koukal, který je zraněný zřejmě do konce sezóny, je velký kvalitativní rozdíl, jestli hrajeme s ním nebo bez něj.“
Zdeněk OULEHLA – vedoucí mužstva TJ Tištín:
„Tři body zvenku se samozřejmě počítají. Byl to z naší strany bojovný výkon, věděli jsme, že musíme hrát zezadu spíše na brejky, co nejdéle neudělat chybu, což se nám podařilo. Konec zápasu už byl hektický, chyby jsme vyrobili, ale naštěstí byli produktivní směrem dopředu. Ve Výšovicích jsme vždy smolně začali, loni třeba penaltou, proto jsme si na začátek utkání dali pozor. Přežili jsme i tlak domácích na počátku druhé půle a naopak přidali druhou branku. O Baterdenem jsme věděli, že je rychlý, přesto jsme ho neuhlídali. Po minulém domácím vítězství jsme se stmelili, na trénink dochází velký počet hráčů, takže se to projeví. Když se vezete na vítězné vlně, jsou kluci ochotni jeden za druhého zabojovat.“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...