Dobré odpoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Osmým dějstvím pokračovala skupina „A“ Smoos I.B.třídy Olomouckého KFS, které přineslo v rámci prostějovského regionu zajímavé derby Klenovic na Hané s legendárním oddílem TJ Haná Prostějov. Tyto souboje bývají tradičně velmi vypjaté a nejinak tomu bylo i tentokrát, kdy se hrálo nad devadesát minut, ale ani nastavený čas nerozhodl o vítězi prestižního souboje. Roli favorita nakonec přce jen potvrdili domácí, avšak spokojen odjížděl i soubor druhého nejsilnějšího prostějovského týmu, který zatím v této sezóně získává body jen sporadicky. V sobotním odpoledni se mu to povedlo, remíza 1:1 má svoji hodnotu. V penaltové loterii již točili kolo domácí. Večerník vše sledoval pěkně zblízka v rámci svého víkendového šlágru.

Stav před výkopem
Jak jsme již naznačili, Haná Prostějov zatím nemohla nad svými výkony v podzimní sezóně jásat. Tomu logicky odpovídalo i její postavení v tabulce, kde se v současné chvíli pohybují na samém chvostu. Je tak zřejmé, že je budou po dvou letech znovu zaměstnávat spíše záchranářské práce. To Klenovice zaujímají v průběžném pořadí druhé místo a tlačí se na svého největšího soka, prozatím suverénní Sokol v Pivíně. Favorit tohoto duelu tak byl jasný.

Vývoj zápasu
Klenovice nenechaly od prvních minut nikoho na pochybách, že to s vítězstvím před domácím publikem myslí vážně. Soupeři prakticky nepůjčily balón, avšak náznaky šancí nebyli domácí plejeři schopní dotáhnout do finální fáze a jejich střelecké pokusy z nepřipravených pozic tak brankáře Maráka významně neohrožovaly. Nicméně i tak se domácí dokázali dostat do vedení, které udrželi do konce prvního poločasu.
Haná po přestávce nic nevzdala a často se jí dařilo zatlačit soupeře před jeho pokutové území. Převahu však nedokázala přetavit v branku, za což mohla i několikrát hodně nepřesná koncovka. Klenovičtí se v poslední dvacetiminutovce rozhodli vsadit na jednu kartu, kdy chtěli velkým tlakem rozhodnout utkání a přidat druhý gól. Byli to však hosté, kterým se podařilo pár minut před koncem srovnat. A jelikož ve zbývajících minutách už nechtěl nikdo riskovat, dospělo utkání do penaltového rozstřelu. V něm byli šťastnější domácí, kteří se ani jednou nemýlili a těšili se tak z bodu navíc.
Zásadní okamžiky
Skóre zápasu se měnilo už v 16. minutě, kdy Jan Všianský nedal brankáři Marákovi šanci a poslal domácí utěšenou ranou do vedení – 1:0. Klenovičtí se prezentovali rychlým a kombinačním fotbalem, nicméně ostatní příležitosti končily většinou nepřesnou koncovkou, což platilo i opačně. Výraznější šance na sebe tentokrát nechaly čekat až do druhé půle, kdy v 60. minutě vyslal Martin César parádní střelu, ale tentokrát byl Marák na místě a připraven. Tlak domácích byl hlavně v poslední dvacetiminutovce úporný, ale byli to hosté, kdo zničehonic udeřil. Celkem nápadný a dost vysoký centr poslal do vápna Martinák z pravé strany. Vše nasvědčovalo tomu, že si míč stáhne do náruče Pokorný, zvlášť když na to měl spoustu času. Výrazně však podcenil osobní souboj s Michalem Čermákem, nechal se předskočit a hostující obránce i se štěstím hlavou vyrovnal skóre – 1:1. Psala se 72. minuta a tento gól si brankář Klenovic za rámeček rozhodně nedá... Hned po dvou minutách mohl poslat zpět do vedení Klenovice César, jeho volný přímý kop ale Marák konečky prstu vytáhnul a zachránil tak bod pro Prostějovské.
Penaltová loterie nezačala dobře pro Hanou. Hned první pokus skončil na břevně a Michal Trnavský se marně chytal za hlavu. Do čtvrté série pak byli střelci stoprocentní, následně se ale projevila letošní smůla Hané v rozstřelu, když podruhé nastřelil břevno Makowski a o vítězi bylo rozhodnuto - 2:1.
Osobnost utkání
Hráčem utkání se tentokrát jasně stal klenovický Tomáš Rozehnal. Domácí playmaker byl u všeho důležitého, co se dělo na útočné polovině. Jeho spoluhráči mohli těžit z dokonalého přehledu o hře a kvalitních přihrávek do volných prostorů. I standardní situace v jeho podání byly nebezpečné a pokaždé znamenaly ohrožení branky. Ke škodě Sokola, že to tam nespadlo.
Zajímavost duelu
Fotbalový zápas nebyl jedinou akcí, která v klenovickém areálu probíhala. Oslava kousek od hřiště přivábila na další dvě desítky lidí, kteří kulatému nesmyslu neodolali. Hlasitá hudba mohla na hráče působit negativně a vytrhnout je z koncentrace, což se ale nakonec naštěstí nestalo. To spíše způsobila vůně pečeného prasete, která byla cítit po celém hřišti a nejednomu hráči i fanouškovi se sbíhaly sliny.
Atmosféra střetnutí
Kulisa krásného stánku v Klenovicích už je sama o sobě dobrá. Příchozí fanoušci svůj domácí tým poctivě podporovali a pod jejich pohledy to neměli rozhodčí vůbec lehké. Také si sem tam něco vyslechli, na což jsou ale už určitě zvyklí. Vítězný penaltový rozstřel pak domácí obecenstvo ocenilo závěrečným potleskem jako poděkování týmu.

Pozápasové hodnocení trenérů
Vladimír HORÁK – Klenovice na Hané
„Věděli jsme, co bude Haná hrát, že budou zalezlí a hrát na dva útočníky. My jsme pak na začátku druhého poločasu nesmyslně přenechali iniciativu soupeři, místo abychom přidali další gól. Vzhledem k tomu, kde se nachází kluby v tabulce, jsem čekal, že získáme tři body, takže je to pro nás ztráta.“
Daniel KOLÁŘ - TJ Haná Prostějov:
„Podali jsme dobrý týmový výkon. Myslím, že jsme měli více hry a častěji míč na našich kopačkách. Celkově jsme byli nebezpečnější, ale neproměňovali jsme šance. Remíza je z celkového pohledu zasloužená, byť jsme při troše štěstí mohli dosáhnout na vítězství. Penalty nám nevyšly, což je škoda.“

8. kolo: Klenovice n./H. - Haná Pv 1:1 (1:0) PK: 4:3, Všianský Jan – Čermák Michal, Ústí „B“ - Otaslavice 4:2 (3:0), Žeravík Michal, Kopecký Aleš, Šerý Daniel, Kádě Lukáš – 2x Drmola Dominik, Želatovice „B“ - Tovačov 2:1 (0:1), Jemelka Jiří, Mikeš Petr – Štimpl Petr, Troubky – Újezdec 1:3 (0:1), Stískal Tomáš – Stokláska Josef, Suchánek Marek, Halata David, Pivín – Radslavice 3:1 (1:0), Svozil Jaroslav, Svozil Martin, Zapletal Lukáš – Panák Dominik, Němčice n./H. - Jezernice 4:0 (1:0), Horák Jan, Kolečkář Petr, Svozil Jan, Jiříček Michal
Průběžná tabulka po 8. kole:
1. Pivín 8 8 0 0 23:8 23 1
2. Ústí "B" 8 7 0 1 26:7 21 1
3. Klenovice n./H. 8 7 0 1 24:10 19 3
4. Tovačov 8 4 0 4 20:12 15 0
5. Újezdec 8 6 0 2 12:14 14 4
6. Želatovice "B" 8 4 0 4 18:14 12 0
7. Kovalovice 7 4 0 3 14:16 11 1
8. Mostkovice 7 3 0 4 14:16 11 0
9. Troubky 8 3 0 5 13:22 9 1
10. Jezernice 8 2 0 6 13:16 8 1
11. Němčice n./H. 8 3 0 5 14:20 8 1
12. Radslavice 8 2 0 6 11:17 7 0
13. Otaslavice 8 2 0 6 7:18 5 1
14. Haná Prostějov 8 0 0 8 7:26 2 0


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...