Dobré odpoledne, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Ve středeční předehrávce 15. kola Clean4you okresního přeboru narazili domácí fotbalisté Kralic na Černovír. Svěřenci kouče Kobylíka nastoupili do zápasu bez svého nejlepšího střelce Cibulky. A bylo to znát. Po prvním poločase prohrávali 2:1, ale ze závěrečného tlaku se jim podařilo skóre vyrovnat. Tlak v penaltovém rozstřelu ovšem lépe zvládli hosté, když v šesté sérii strhli konečnou výhru na svoji stranu.

Už v 21. minutě se mohli hosté radovat z vedení, černovírský Pulkert poslal svůj tým do vedení – 0:1. Stalo se tak jen na pouhé čtyři minuty, kdy za domácí srovnal Prokop – 1:1. Avšak díky chybám v obraně se hosté o tři minuty později zásluhou Smrčka znovu ujali vedení – 1:2. „Zápas se nám nepovedl. Udělali jsme několik hrubých chyb v obraně, které soupeř dokázal potrestat. Bohužel naše prosazení ze hry bylo nulové. Šance, které jsme si zvládli vypracovat, se nedařilo dotáhnout do konce,“ hodnotí utkání trenér David Kobylík.
Druhý poločas byl skoupý na šance na obou stranách a ani jednomu týmu se nedařilo přidat další branku. Až tři minuty před koncem řádné hrací doby domácí zachránili zápas, když se po standardní situaci prosadil střídající Skalník – 2:2. „Standardní situace byly tentokrát perfektní a podařilo se nám z nich i prosadit,“ vylíčil trenér. Penaltová loterie tentokrát přála hostům, kteří v šesté sérii uspěli oproti domácím, a tak druhý bod putoval do Černovíra. 

CLEAN4YOU KRAJSKÝ PŘEBOR MUŽŮ – 15. KOLO
FC Kralice na Hané - TJ Slovan Černovír 2:2 (1:2) PK 5:6
Branky: 25. Prokop, 87. Skalník – 21. Pulkert, 28. Smrček. Rozhodčí: Slota – Vedral, Šafařík. ŽK: 58. Němčík, 73. Krobot, 81. Gábor, 90. Petržela – 32. Zachar, 68. Láner, 72. Hrstka, 90. Pulkert. Diváci: 110.
Sestava Kralic: Flajzar – Přikryl, Prokop, Hlačík, Krobot – Petržela, Gábor, Němčík, Vincourek (39. Skalník) – Nečas, Blahoušek. Trenér: David Kobylík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...