Dobrý podvečer, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Ani o reprezentační pauze fotbalisté 1. SK Prostějov nezaháleli. Uplynulý pátek 7. září tak přijela na stadion SCM Za Místním nádražím k přátelskému utkání prvoligová Opava. I přes širokou marodku byli domácí o soutěž výše hrajícímu sokovi vyrovnaným soupeřem. V jednu chvíli šli dokonce svěřenci trenéra Machaly za vítězstvím. Nakonec však Opava strhla výhru na svoji stranu krásným gólem Schaffartzika z voleje. I tak byl ale domácí lodivod rád za zápasové vytížení se soupeřem z první ligy.

Prostějov měl přitom k dispozici jen čtrnáct zdravých hráčů do pole, navíc na stoperovi musel zaskočit Polák a standardním povoláním záložník Langer nastoupil na levém kraji obrany. Opava přijela na půdu Prostějova s novým koučem Ivanem Kopeckým. Ten tým převzal po Romanu Skuhravém, který z rodinných důvodů skončil na lavičce pouze dva dny před přátelským utkáním.
Zápas se rozjel celkem ve vysokém tempu a do vedení se zkraje utkání dostali hosté po šanci Kuzmanoviče – 0:1. I nadále pak byli Opavští více u míče a zejména po levém křídle hrozilo nejvíce nebezpečí. Prostějovu se podařilo srovnat zanedlouho, když se po ztrátě míče dostal k brejku Koudelka, který se nenechal od půlky zastavit dotírajícími obránci, naznačil brankáři a zkušeně přízemní střelou vyrovnal stav utkání - 1:1. Navíc se domácí mohli o pár minut později ujmout vedení, ale Koudelka napálil z pokutového kopu pouze tyč. Fotbalové rčení „nedáš, dostaneš“ se zanedlouho ukázalo jako pravdivé a opavský Smola vrátil vedení na stranu hostů – 1:2. Prostějov ale ve druhém poločase nesložil zbraně a i v improvizované sestavě si dokázal vypracovat několik šancí a standardních situací. Po rohu z pravé strany se po několika odrazech dostal míč až k Hapalovi, který číhal na zadní tyči, a podařilo se mu propálit vše, co stálo v cestě - 2:2. Zápas se tak opět vyrovnal nejen na tabuli, ale i herně. Oba týmy hrály v poslední třetině souboje spolehlivě odzadu, přičemž Prostějov spoléhal na dobrou kombinaci ve středu hřiště, zatímco Opava roztahovala hru do šířky a využívala rychlost svých křídelních hráčů. Že si eskáčko musí více hlídat standardní situace, ukázal další rohový kop v zápase. Po prodlouženém míči na zadní tyč nikdo nehlídal osamoceného Schaffartzika, který měl čas si střelu pořádně připravit a krásnou ranou z voleje zpečetil výsledek utkání na 2:3 pro Opavu. Na vyrovnání už domácím borcům nezbyly síly ani potřebný dostatek času.

HLASY TRENÉRŮ
Oldřich MACHALA – 1. SK Prostějov:
„Jsem spokojený, protože Opava je kvalitní mužstvo, což tady dnes také předvedla. Škoda těch standardních situací, které jsme neuhlídali. Kdybychom proměnili tu penaltu v prvním poločase, mohl se zápas vyvíjet jinak, nicméně jsem spokojený. Máme hodně velkou marodku, takže sestava dnes byla improvizovaná. Jan Polák musel naskočit jako střední obránce, Schuster odehrál zápas i s lehkým zraněním, takže se to tak nějak lepilo, a jsem rád, že na marodku nikdo nepřibyl. I tak jsme ale utkání herně zvládli a celkově panuje spokojenost.“
Ivan KOPECKÝ – SFC Opava:
„Pro nás užitečné utkání. Jsem rád, že jsem mohl prostřídat všechny hráče a vidět je na hřišti. Do zápasu jsme měli připravená dvě rozestavení, která jsme vyzkoušeli, ale pořád je na čem pracovat. Říkal jsem hráčům, aby utkání mělo tempo, že není na co čekat, a tím pádem utkání splnilo svůj účel. Jsem rád, že se nikdo nezranil, a musím pochválit Prostějov jako kvalitního soupeře.“


PŘÍPRAVNÉ UTKÁNÍ

1. SK Prostějov - SFC Opava 2:3 (1:2)

Branky: 29. Koudelka, 61. Hapal – 2. Kuzmanovič, 49. Smola, 74. Schaffartzik.

Sestava Prostějova: Jícha – Machynek, Polák, Schuster, Langer – Šteigl (46. Slaninka), Fládr (46. Žikol), Pančochář, Koudelka (46. Kroupa), Hapal (55. Fládr) – Kovařík (73. Hapal). Trenér: Oldřich Machala.
Sestava Opavy - 1. poločas: Šrom – Hrabina, Simerský, Radić, Helebrand – Kayamba, Zavadil, Kuzmanović, Freit – Jurečka, Juřena. 2. poločas: Šrom – Hrabina, Svozil, Simerský – Schaffartzik, Řezníček – Janetzký, Jursa, Zapalač – Puškáč, Smola. Trenér: Ivan Kopecký.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...