Dobré ráno, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

21 kralice zlatehoryFOTOGALERIE I dvouciferným výsledkem mohli ve středeční dohrávce vyprovodit fotbalisté Kralic hosty ze Zlatých Hor. Hned v první minutě načal soupeře po Valtrově akci a Cibulkově tyči Kopečný, další tutovky domácí dlouho zahazovali a pojistky se dočkali až ve druhé půli. To hostující hráči žádný z brejků nedotáhli do konce a nad Kralicemi ani napodruhé v ročníku nezvítězili.

„Je to naše specialita. Máme tlak, gólovky, ale nepotvrdíme to brankami a strachujeme se, abychom neobdrželi náhodnou branku. Zejména první poločas jsme ale odehráli velmi aktivně, škoda že jsme to dříve nepojistili,“ mísily se v kralickém trenérovi Petru Gottwaldovi smíšené pocity, ovšem s převahou těch pozitivních.

Již po pár vteřinách se vyhl ofsajdové pasti Pavel Valtr, jenž rád i z pozice krajního beka útočí, zprava přihrál pod sebe do vápna, kde Cibulka z první trefil pravou tyč. O dorážku se postaral Vít Kopečný a mířil přesně do protějšího dolního rohu.

Kralické tato branka povzbudila a hnali se i dál do jednoho útoku za druhým. Ve třetí minutě nebyl v ofsajdu Jan Nečas, sám si ovšem nebyl jist, a o nadějnou pozici přišel. Brzy po něm pronikl opět Valtr do vápna a vystřelil těsně nad.

Hosté po prvním překročení půlicí čáry získali výhodu přímého kopu z asi dvaadvaceti metrů. Plhák sice zamířil doprostřed, ale i tak měl Krejčí v domácí bráně problémy a napoprvé míč neudržel ani nevyrazil do bezpečí.

Domácí však v útočení nepřestávali. Lehký na dlouhou nohu přestřelil a ještě se bolestivě srazil s gólmanem, Petrásek si to na pravé straně namířil mezi tři hráče, v další gólovce vysoký míč z pravé strany trefil Lehkého, na brankové čáře však hosté odvrátili. Unikajícího Cibulku pak na pozici posledního zezadu skopl Filip Škoda, překvapivě však viděl pouze žlutou a nikoliv červenou kartu.

O převaze domácích svědčí i statistiky. Po dvaceti minutách platilo skóre 1:0, na střely mezi tři tyče to bylo 3:1, poměr střel mimo byl 6:1, na rohové kopy vedly Kralice 3:0. A tým Petra Gottwalda pokračoval v ofenzivě i nadále. Petrásek prošel zprava do vápna, nevystřelil ovšem a bek ho skluzem připravil o balon. Další nadějnou možnost táhl Nečas, nacentroval ovšem pouze do prvního hráče.

Hráči Zlatých Hor se oklepali až krátce před pauzou. Po brejku, přenesení na pravou stranu a přihrávce pod sebe zamířili hosté vedle, při krátké sérii standardek byl v permanenci i Krejčí, když po centru z levé strany na brankové čáře vyrazil střelu útočníka číhajícího na zadní tyči.

„Standardky jsou vždy ožehavé, navíc na konci poločasu přišel hustý déšť, kdy se může stát všechno. Přišel propadený míč, kdy zaspal Petrásek, ještě před tím Kopečný špatně rozehrál standardku a šli do polobrejku. Škoda individuálních chyb,“ zmínil Gottwald.

O navýšení se až dvacet minut před koncem po faulu na Lehkého a červené kartě postaral Cibulka, hráč s číslem 11 o dvě minuty později přidal po střele levačkou podél gólmana třetí branku. „Pepa se potýká s neformou. Nedaří se mu, ale je to bojovník, který celých devadesát minut odjezdí. Penalta ho ale nažhavila a další šanci již dal,“ vyjádřil se domácí trenér k dvougólovému střelci.

Do dalších šancí se dostali Lehký, Kopecký i Petrásek, stejně tak se občas vyskytovala okýnka v domácí defenzivě. „Pokračovali jsme v nátlakové hře a všechna přečíslení se nám podařilo zastavit včas,“ těšilo Gottwalda udržení výkonnosti.

Pět kol před koncem se tak Kralicím podařilo vytáhnout na devátou pozici a dvaatřicet bodů značí záchranu. „Na poslední Opatovice máme dvanáct bodů náskok a můžeme být relativně v klidu. Hrajeme ovšem o co nejlepší umístění,“ touží po horní polovině.

FC Kralice na Hané - Tělovýchovná jednota Zlaté Hory 3:0 (1:0)

Branky: 1. Kopečný, 70. (p) a 72. Cibulka
Rozhodčí: Hampl – Straka, Motlíček
ŽK: Nečas – Škoda, Plhák, Charalambidis
ČK: Hoffmann (K)
Diváků: 110

Sestava Kralic: Krejčí – Valtr, Martinka, Neoral, Jamrich – Petrásek, Nečas, Dočkal (71. Vybíhal), Kopečný (73. Chvojka) – Lehký (82. Šín), Cibulka. Trenér: Petr Gottwald.

Sestava Zlatých Hor: Svrčina – Kyška (80. Petroš), Škoda (27. Burian), Pluhařík, Karlík – Charalambidis, Křepelka, Hoffmann, Plhák – Brückner, Minka. Trenér: Jiří Silný.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...