Dobrý podvečer, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Až na pátý pokus se svěřencům Jiřího Hona podařilo bodovat ve Smoos I.B třídě Olomouckého KFS. V rámci dalšího dejství skupiny A přijely Otaslavice do Prostějova, kde je čekala místní Haná. Legendární oddíl taktéž nezažívá nejlepší vstup do sezóny, a tak se utkaly týmy, které v první řadě chtěly konečně prolomit své trápení a ukořistit body. Tomuto cíli se bleskurychle přiblížili domácí, když už po čtyřech minutách vedli. Deštěm zkřehlí dváci následně viděli spoustu šancí na obou stranách, ale nedůrazné zakončení střídalo nepřesné. Oba mančafty tak ukázaly, že koncovka je to, co je na začátku sezóny nrejvíce trápí. Červeno-černí už však zabrali, když ve druhé půli nejenže srovnali, ale dvě minuty před koncem rozhodli o prvním triumfu nováčka. Večerník sledoval regionální derby i v nečase pěkně zblízka ve svém tradičním šlágru.

Stav před výkopem
Oba dva týmy se na začátku nového ročníku trápí. Otaslavice jako nováček soutěže prohrály všechna čtyři utkání, přičemž naposledy inkasovaly dokonce čtyřku v domácím prostředí od Radslavic. Vzhledem k minimálním zkušenostem většiny hráčů s krajskou úrovní však nebyl důvod k panice. To Haná Prostějov kvalitu a nároky I.B třídy dobře zná, ale zatímco v uplynulé sezóně předváděla svěží fotbal, nyní se hráči pod vedením Daniela Koláře nepotkali na startu s ideální formou. Do sobotního zápasu 5. kola tak šli pouze s jedním bodem za remízu s Újezdcem. Před úvodním hvizdem tak bylo tedy zřejmé, že půjde spíše o boj, nežli líbivou podívanou.
Vývoj zápasu
Haná nenechala od prvních minut nikoho na pochybách, že to s vítězstvím před domácím publikem myslí vážně. A tak ještě než se hosté v Prostějově rozkoukali, už se měnilo skóre v jejich neprospěch. Zaskočené Otaslavice se ale brzy adaptovaly na tempo zápasu a záhy převzaly otěže. Sympaticky se snažily o zakončení z nejrůznějších pozic, z blízka i dálky, jenže skoro všechny pokusy mířily mimo branku. Haná jakoby vyčkávala na chybu soupeře a nechala míč v držení hostů. Ti skutečně předváděli celkem pohledné kombinace, snažící se proniknout nějakou skulinou za obranu soupeře, ale ve finálních přihrávkách zrazovala nováčka nepřesnost a míč tak končil na kopačkách domácího souboru. Do poločasu se stav nezměnil a lépe nakročeno měli prostějovští plejeři.
Druhá půle začala přesně tam, kde skončila první. Hosté se dál snažili bušit na bránu a v určitých chvílích zápasu se Haná nacházela v nepříjemném zámku. Čím víc se blížil závěr zápasu, tím víc byly oba týmy nervózní, což se promítlo na přesnosti přihrávek i tvrdosti hry. Domácí se snažili zápas rozhodnout druhou brankou a stávali se pro Otaslavice přece jen vyrovnanějším soupeřem. Hostům se ale právě v tu chvíli povedlo srovnat a po velkém tlaku pak v samém závěru se štěstím strhnout vítězství na svoji stranu.
Zásadní okamžiky
Skóre se měnilo hned v úvodu, když se po čtyřech minutách trefil Kaprál, který se nejlépe zorientoval ve vápně, když míč po rohu propadl mezi obránci – 1:0. Sympatické a tvrdé rány zpoza vápna vyslali během zápasu několikrát Otaslavičtí Chvojka a Zatloukal, ale gólman domácích Marák byl vždy dobře připraven a míč schoval ve své náruči. Na další gól si museli fanoušci na stadionu počkat něco přes hodinu. V 67. minutě udeřily Otaslavice, když Drmola srovnal stav zápasu na 1:1. Obrat byl dokončen dvě minuty před koncem. To rychlou akci po křídle zakončil střídající Frehar, který dostal pěknou přihrávku do běhu a nedal Marákovi zblízka šanci – 1:2.
Osobnosti utkání
Ocenění by si tentokrát zasloužilo více hráčů, nicméně Dominik Drmola na hřišti předvedl nadstandardní výkon, tudíž je z pohledu Večerníku naším mužem zápasu. Celý zápas poctivě „odjezdil“, připravoval šance, jako jeden z mála prakticky nekazil rozehrávku a svoje snažení završil důležitým gólem pro svůj tým, který znamenal vyrovnání. Prsty měl i ve vítězné trefě. Jedinou kaňkou byla těsně předtím udělená žlutá karta.
Zajímavost duelu
Že Haná hraje své zápasy na umělé trávě v areálu SCM Za místním nádražím v Prostějově, není žádnou novinkou. Každopádně o něco menší plochu dokáže využívat ve svůj prospěch, když soupeřům někdy trvá, aby si přivykli na jiné rozměry hřiště. Trochu to připomíná barcelonský Camp Nou, o kterém soupeři dlouhé roky tvrdili, že je rozhodně širší než normální hřiště.
Atmosféra střetnutí
Dle očekávání byla poněkud komorní až tichá. Zápas přilákal pouze několik desítek diváků, což bylo z větší části ovlivněno počasím, které zrovna nelákalo k půldruhodinovému pobytu venku. Obzvlášť když se nebe rozbrečelo a aktérům se tak naskytla sprcha zdarma. Zatímco většina místních tedy zůstala doma v teple, hlučnější příznivce mělí v hledišti hosté, kteří se tak po zápase mohli se svzmi hráči radovat z cenného vítězství.

Pozápasové hodnocení trenérů
Daniel KOLÁŘ – Haná Prostějov:
„V prvním poločase měli na kopačkách více míč hosté, kteří tak získali optickou převahu. Nicméně nebezpečnější před brankou jsme byli my. Kromě vstřeleného gólu jsme měli další dvě nebo tři šance, které jsme měli proměnit. Ve druhém poločase se hra opticky vyrovnala, ale paradoxně po našem nedokončeném útoku jsme inkasovali. Hosté nakonec se štěstím pak vstřelili i druhou branku, nám už na vyrovnání nezbyl čas.“
Jiří HON – Sokol Otaslavice:
„Hráli jsme klasicky svoji hru, kterou předvádíme nejen po tuto sezónu.Dokážeme si vytvořit územní převahu a šance, ale znovu jsme neproměňovali šance. Na konci to tam s velkým štěstím padlo a určitě z nás spadla určitá tréma z toho, že jsme byli zatím bez bodu a nebyli schopni střílet víc gólů. Snad se to teď zlomí. Kluky můžu pochválit, bojovali, ukázali srdíčko a touhu nebýt v soutěži jen za otloukánka. Naším cílem je jednoznačně záchrana.“


5. kolo: Mostkovice – Želatovice „B“ 2:1 (1:0), Milar Ondřej, Král František (vl.) - Mikeš Petr, Újezdec – Ústí „B“ 1:1 (0:1) PK: 4:2, Kocfelda Jiří – Šerý Daniel, Haná Prostějov – Otaslavice 1:2 (1:0), Kaprál Zdeněk – Frehar Jan, Drmola Dominik, Jezernice – Pivín 2:2 (1:2) PK: 2:4, Kulhánek Daniel, Merta Zdeněk – Trajer David, Svozil Martin, Kovalovice – Klenovice n./H. 1:1 (1:1) PK: 4:2, Ševeček Jakub – Všianský Jan, Radslavice – Tovačov 2:3 (1:0), Šimeček Petr, Strnad Filip – 2x Rous Tomáš, Štimpl Petr, Němčice n./H. - Troubky 3:3 (2:2) PK: 5:4, 2x Hamala Michal, Kolečkář Petr – Petráš Petr, Stoklásek Lubomír, Horák Jan (vl.)
Průběžná tabulka po 5. kole:
1. Pivín 5 5 0 0 15:5 14 1
2. Ústí „B“ 5 4 0 1 14:3 12 1
3. Klenovice n./H. 5 4 0 1 15:6 11 2
4. Tovačov 5 3 0 2 14:8 11 0
5. Újezdec 5 5 0 0 6:5 11 4
6. Kovalovice 5 3 0 2 10:13 8 1
7. Jezernice 5 2 0 3 10:8 7 1
8. Radslavice 5 2 0 3 8:7 7 0
9. Troubky 5 2 0 3 10:14 7 0
10. Želatovice „B“ 5 2 0 3 12:7 6 0
11. Mostkovice 5 1 0 4 7:13 5 0
12. Otaslavice 5 1 0 4 3:11 3 0
13. Němčice n./H. 5 1 0 4 5:15 2 1
14. Haná Pv 5 0 0 5 2:16 1 0




  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...