Dobrý podvečer, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V pořadí pátým kolem pokračovaly o víkendu boje na okresních trávnících. Domácí Vrchoslavice hostily ve svém velmi malebném sportovním areálu nováčka v soutěži Skalku 2011. Po nevydařeném zápase s Držovicemi v minulém dějství se chtěli před svými fanoušky vytáhnout. To Skalka naposledy rozstřílela Vrahovice, takže měla dobře našlápnuto. Nicméně od začátku tohoto souboje bylo vidět, že Vrchoslavičtí jsou na zápas dobře připraveni a zanedlouho se ujali vedení. Odolná Skalka se snažila s vývojem utkáním něco udělat, ale střelecká štěstěna stála na straně soupeře, který přidal ještě další tři góly a pohodlně si došel pro tři body. Večerník se byl na zápas podívat ve svém pravidelném šlágru.

Slunečné nedělní odpoledne přilákalo na zápas přes sto lidí, kteří si kromě fotbalu přišli vychutnat i pivo a něco dobrého na zub. Hned od začátku mohli vidět rychlý a průbojný fotbal. Oba mančafty nasadily velmi vysoké tempo a časté byly i tvrdé souboje o míč. Ani jeden z protivníků nechtěl nechat nic náhodě. Nicméně byli to domácí, kteří předváděli efektivnější kombinaci vedoucí i k šancím. Hosté ze Skalky začali mít o něco těžší nohy a hlavně nepřesné přihrávky v přechodu do útočné fáze jim zabraňovaly dostat se do střelecké pozice. Často přebírali míč zády k brance, daleko od nohy a domácí tak dostali dostatek času se zformovat do obrany nebo útočící hráče dostat od míče. Jako kdyby se báli mít míč o něco déle na kopačkách a v klidu kombinovat. Některé přihrávky byly až příliš zbrklé a pomáhaly domácím. Toho poprvé Vrchoslavičtí využili necelou půlhodinu po úvodním hvizdu. Domácí Martin Dostál se nejlépe zorientoval ve vápně a poprvé v zápase překonal brankáře Glouzara – 1:0. Rudo-zelení pak převzali iniciativu a nepůjčovali moc balón hostům, kteří ale nic nevzdávali a poctivě napadali. To se jim možná trochu vymstilo šest minut před koncem první půle, když po napadání zůstal u vzdálenější tyče úplně sám Jurník. K němu se dostala odražená střela a domácí hráč jen doklepl míč po zemi do branky – 2:0.
Pokud chtěla Skalka něco udělat s výsledkem, musela se do toho opřít hned od začátku druhého poločasu. Svoji největší šanci na kontaktní gól však promarnila patnáct minut po začátku druhé půle. Šikovně mířená střela mířila jen kousek nad horní tyč. Vrchoslavice si pak pojistily výsledek dalším gólem Jurčíka, který nádhernou střelou na hranici vápna nedal hostujícímu brankáři šanci – 3:0. Bezesporu hráč zápasu René Jurčík si pak připsal hattrick, když po krásné kombinaci měl opět lehkou práci a doklepával míč do odkryté branky – 4:0. Domácí si tak spravili náladu po minulém kole a potěšili své fanoušky na vlastním hřišti.
Statistiky z utkání a průběžnou tabulku najdete na straně 26

HLASY TRENÉRŮ
Miroslav PANÁČEK – Vrchoslavice 1946:
„Myslím, že jsme byli lepším týmem, ale opět byla vidět řada z naší strany zahozených šancí. Po těch dvou vstřelených gólech už to bylo o něčem jiném, ale chci pochválit soupeře za jeho neutuchající bojovnost, kterou předváděl po celý zápas. Naši hráči byli před utkáním trochu nervózní, ale jak to z nich spadlo, hráli jsme s přehledem.“

Roman PINKAVA – Skalka 2011:
„Gratuluji domácím k vítězství, byli jednoznačně lepší. Hráli s chutí, což bylo vidět. My jsme k tomu přistoupili nepochopitelně laxně. Z toho zápasu se nedá vzít nic pozitivního. Víc k tomu tentokrát nemám, musel bych být hodně negativní. Je potřeba, abychom se oproti tomuto projevu zlepšili, jinak bychom neměli v okresním přeboru co pohledávat.“

6. kolo (3.hrané):
Vrchoslavice - Skalka 4:0 (2:0)

Branky: 27. Dostál, 39., 75. a 79. Jurčík. Rozhodčí: Zika – Hubený, Kroupa. Žluté karty: 60. Jurčík. Diváků: 110.
Sestava Vrchoslavic: Tomek – Trávníček, Coufalík, Machálek, Holub – Dostál, Fialka, Horák, Jurčík – Konupka, Hradil. Trenér: Miroslav Panáček.
Sestava Skalky: A. Glouzar – Přikryl, Slamenec, Karásek (81. Molčík), Šimek (73. Švéda) – Spisar (77. Svozil), M. Glouzar, Hýžďal (46. Bartoník), Chytil – Donát, Bartoník (46. Ovečka). Trenér: Roman Pinkava.

Další výsledky 6. kola: Určice „B“ - Dobromilice 3:0 (2:0), Slezák Vojtěch, Nakládal Lukáš, Kouřil Jaroslav, Vrahovice – Výšovice 7:0 (4:0), 4x Studený Jan, Michalec Pavel, Olejník Martin, Dvořák Jan, Nezamyslice – Čechovice „B“ 4:2 (2:1), 2x Musil Miroslav, Hájek David, Stejkora Petr – 2x Němeček Miroslav, Tištín – Vícov 3:1 (2:0), Hýsek Pavel, Mojtek Jakub, Bosák David, Horní Štěpánov – Brodek u Konice 4:1 (1:1), 2x Gryc Karel, Abrahám David, Němec Libor – Koudelka Petr, Brodek u Pv – Držovice 1:8 (1:4), Matoušek Jaromír – 3x Zahradníček Petr, 3x Solano Borja, Šťastný Viktor, Procházka Radek,
Průběžná tabulka po 3. kole:
1. Držovice 3 3 0 0 13:1 9 0
2. Tištín 3 2 0 1 8:5 6 0
3. Výšovice 3 2 0 1 11:13 6 0
4. Horní Štěpánov 3 2 0 1 11:9 5 1
5. Vrchoslavice 3 2 0 1 6:4 5 1
6. Nezamyslice 3 2 0 1 7:7 5 1
7. Brodek u Pv 3 2 0 1 5:11 5 1
8. Určice „B“ 3 1 0 2 8:6 4 0
9. Skalka 3 1 0 2 5:7 4 0
10. Vrahovice 3 1 0 2 8:6 3 0
11. Čechovice „B“ 3 1 0 2 6:9 3 0
12. Dobromilice 3 1 0 2 6:9 3 0
13. Brodek u K. 3 1 0 2 5:10 3 0
14. Vícov 3 0 0 3 4:6 2 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...