Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Uplynulý víkend proběhly další boje ve II. třídě Okresního přeboru – Přeboru OFS Prostějov. Držovičtí fotbalisté byli po první výhře ve Vrahovicích nabuzení na domácí zápas s Vrchoslavicemi, které ještě před dvěma měsíci hrály krajskou soutěž. Oba týmy se potýkaly s velkými ztrátami v základních sestavách, když kvůli zranění a dovoleným chybělo hned deset hráčů, Hosté měli na lavičce dokonce pouze jednoho hráče na střídání a hra podle toho také převážně v první půli vypadala. Ani jeden celek se nedokázal dostat do vyložené šance, i když hlavně Držovice ukazovaly, že mají větší touhu po vítězství. Soupeře nakonec nadšeně hrající nováček udolal dvěma brankami ve druhém poločase a je tak po dvou kolech stoprocentní. Večerník se na zápas podíval pěkně zblízka ve svém pravidelném šlágru.

První poločas utkání 2. kola by se dal označit známým fotbalovým termínem od Jaromíra Bosáka - nuda, nuda, šeď, šeď. Držovice sice byly více na míči a některé kombinace z jejich strany měly patřičnou atraktivitu, ovšem ne efektivitu. Před brankou soupeře se pokaždé útok nějak zadrhl a domácí útočníci se prezentovali převážně nepřesnou koncovkou. To Vrchoslavičtí měli plné ruce s bráněním a dopředu se snažili dostat díky nakopávaným míčům, které mohly vést k nějakému brejku, ale pozorná obrana Držovic se nenechala nachytat na vážkách.
Největší šanci domácích v prvním poločase spálil Šťastný, který se dostal k hlavičce z dobrých tří metrů od brány, ale netrefil míč přesně čelem, čímž míč ztratil potřebnou razanci a brankář Vrchoslavic se stihl včas přemístit. Domácí pak ještě jednou zahrozili ze vzduchu, ovšem se stejným nulovým účinkem. Hostující fotbalisté se postupem času stávali čím dál více frustrovanějšími, jelikož většinu poločasu běhali bez míče a to se projevilo tvrdší hrou, kterou jen za první poločas ocenil sudí třemi žlutými kartami na straně Vrchoslavic. Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu a oba trenéři měli o čem přemýšlet.
Druhý poločas začal poměrně stejně jako ten první. Iniciativu opět převzaly Držovice, které hnali dopředu domácí fanoušci. Hra se ale přeřadila na vyšší rychlostní stupeň a i Vrchoslavice ucítily, že zápas ještě není úplně ztracený. Jak jim v první půli chyběla rychlost, tak ve druhé byli hosté u míče daleko častěji, byli rychlejší a hlavně na pravé straně měli domácí obránci problém zachytávat hbité úniky. Byli to ale domácí, kdo jako první rozvlnil sítě. V 57. minutě převedl velice dlouhý aut až do vápna Jan Srbený, míč propadl v chumlu hráčů přesně na nohu Fiferny a ten se z malého vápna nemýlil – 1:0. Domácí tak dostali lehký klid na kopačky a mohli se soustředit na udržení výsledku. O osm minut později navíc zpečetil výsledek španělský legionář ve službách Držovic Solano, když po tlaku Vrchoslavic se domácí dostali do protiútoku. Hráč s klasickou devítkou v dresu domácích převzal míč v rychlosti před vápnem, zbavil se obránce a v souboji jeden na jednoho s brankářem Jurčíkem ukázal pevnější nervy. Počkal si, až gólman bude více z brány, vytáhl si ho k sobě a poté si zkušeně poslal míč po zemi do brány, než mu Jurčík stačil skočit pod nohy - 2:0.
Vrchoslavice se nechtěly vzdát a za jejich bojovnost by si určitě zasloužily dát aspoň čestný gól. Určitě si ale nezasloužily dohrát v jedenácti lidech, jelikož očividně s hráči cloumaly emoce a některé zbytečné fauly mohl ocenit rozhodčí kartami. Poslední minuty se tak hodně rozkouskovaly pískotem rozhodčího, který měl pokaždé jiný metr na posouzení zákroků. To ale Držovicím po závěrečném hvizdu nemuselo vadit, protože vybojovaly premiérové vítězství na domácím hřišti v nové sezóně i v nové soutěži. Po dvou kolech jsou bez ztráty bodu. Naopak Vrchoslavice si musí na první vítězství po sestupu z I.B třídy počkat.

HLASY TRENÉRŮ:
Jindřich SKÁCEL – Sokol Držovice
„Byl to těžký zápas. Nebyli jsme zdaleka tak semknutí jako předchozí zápas ve Vrahovicích. Vrchoslavice umí hrát fotbal, což dokazovaly v I.B třídě, i když se odvolávaly na to, že jim tentokrát chybí snad pět nebo kolik hráčů. Nám taky chyběli tři hráči, ale to bychom mohli říkat pořád dokola, takže na to se vymlouvat nechci. O přestávce jsem klukům říkal, ať do toho jdou trpělivě, že to přijde, takže pak se nám podařilo dát gól a druhý přidat. Zápas neměl takový náboj jako ve Vrahovicích, ale tři body doma se počítají. A důležitý je pro nás také dobrý start do sezóny.“
Miroslav PANÁČEK – Vrchoslavice 1946
„hra od nás nebyla dobrá... Chybělo nám pět hráčů základní sestavy a druhý gólman musel hrát v obraně, takže to potom i tak vypadalo. Zápas byl skoro po celý čas vyrovnaný, ale neproměnili jsme naše šance. Po tom prvním vstřeleném gólu jsme museli hru otevřít, zatlačit na
soupeře, z čehož pak z brejku skóroval podruhé.“

Sokol Čechovice B
TJ Sokol Určice B
4:3 (3:2)

Branky: 2. a 39. Foret, 5. Klváček, 78. Zatloukal – 20. Bureš, 38. Halouzka, 69. Šnajdr. Rozhodčí: Vrážel – Mašek, Prášil. Žluté karty: 31. Jansa, 64. Wolker, 88. Hodulák, 89. Klimeš. Diváků: 55.
Čechovice B: Klimeš – R. Kravák, Jansa (37. Zatloukal), Hanák (60. Horák), L. Kravák – Hodulák, Klváček, Skoumal (75. Petržela), Wolker – Šobr, Foret (81. Kolík). Trenér: Martin Horák.
Určice B: Pokorný – Šnajdr, Hudský, Nakládal – Kadlec, Bureš (46. Žáček), Pospíšil, Berčák – Antoníček (83. Čajan), Kouřil, Halouzka (46. Střebský). Trenér: Karel Vlach.
Martin Horák: trenéra se nám nepodařilo zkontaktovat
Karel Vlach: „Připravovali jsme se na kvalitního soupeře, upozorňovali hráče na nebezpečné krajní záložníky, první branky jsme ovšem hned dostali z křídelních prostorů. Jinak jsme byli svědky kvalitního utkání, byla to v Čechovicích správná reklama na fotbal. Sice jsme na body nedosáhli, ale pochválil jsem kluky za zodpovědný výkon, na němž se dá stavět do dalších utkání.“

FK Skalka 2011
Sokol Vrahovice
3:1 (0:1)

Branky: 46. Karásek, 63. Bartoník, 64. Petržela – 20. Bukovec. Rozhodčí: Peřina – Duda, Procházka. Žluté karty: 37. Slamenec, 86. Molčík – 73. Petík, 74. Dvořák, 80. Kratochvíl, 82 Prucek, 86. Kučera. Diváků: 100.
Skalka: Glouzar – Přikryl, Slamenec, Karásek (87. Cibulka), Sedlák (30. Šimek) – Petržela, Glouzar, Hýžďal (78. Molčík), Khýr (55. Filka) – Donát, Bartoník (65. Svozil). Trenér: Roman Pinkava.
Vrahovice: Krč – Vitásek, Šmíd, Kučera, Olejník – Bukovec, Dvořák, Řezníček, Kratochvíl – Prucek, Petík. Trenér: Jan Dvořák.

Roman Pinkava: „První poločas jsme neodehráli optimálně, nakopávali jsme míče. Soupeř byl lepší a zaslouženě se dostal do vedení. Po přestávce jsme začali hrát více po zemi, hráli jsme aktivněji a dostali se do zápasu herně i výsledkově. Vedení jsme si ke konci zápasu podrželi, protože Vrahovicím začaly docházet síly. Klukům děkuji za dobrý výkon, který nám umožnil slušný vstup do sezóny.“
Jan Dvořák: trenéra se nám nepodařilo zkontaktovat


FK Výšovice
TJ Horní Štěpánov
6:5 (4:3)

Branky: 10. Baterdene, 11., 26. (p) Fildán, 42., 76. Koukal, 62. Hanzelka – 2., 35., 50. Gryc, 15. Němec (p), 47. Meluzín. Rozhodčí: Horák – Protivánek, Mašek. Žluté karty: 45. Krajíček, 80. Koukal, 86. Baterdene – 24. Šmíd, 45. Ščudla, 54. Fojt, 60. Meluzín. Diváků: 65.
Výšovice: Kozdas – Krajíček, M. Škop, Krčmář, Obručník – Fildán, M. Okleštěk (83. Dudík), Hanzelka, Baterdene – F. Okleštěk (59. Olbert), Koukal. Vedoucí týmu: Michal Dudík.
Horní Štěpánov: Šmíd (46. Žilka) – Fojt, Ščudla, Sígl, Svoboda – Němec, Gross, Klimeš, Bašný – Meluzín, Gryc (70. Abrahám). Vedoucí: Adolf Langer.
Michal Dudík: „Diváci viděli velice atraktivní zápas, takových kdyby bylo víc. Na hřišti jednoznačně dominovaly obě ofenzivy, soupeř byl velice kvalitní. Dostali jsme sice první gól, ale dokázali se vrátit do zápasu, skóre se přelévalo na obě strany. Zlomovým momentem byl začátek druhého poločasu, kdy soupeř otočil na 5:4, navíc si udržoval tlak, z něhož rezultovaly další šance. Tehdy mně docela zatrnulo. Musím pochválit všechny hráče, že šli přesto za vítězstvím, utkání otočili a dohráli do vítězného konce.“
Adolf Langer: Z rozhodnutí klubového vedení se vedoucí mužstva k utkání nevyjadřuje.

FC Dobromilice
TJ Tištín
4:3 (3:2)

Branky: 31., 80. Špaček, 38., 40. (p) Richter – 1. Kyselák, 12. Bosák, 51. Rud. Návrat. Rozhodčí: Němec – Svozil, Mlčoch. Žlutá karta: 14. Václavík (D). Diváků: 69.
Dobromilice: Drnovský – Bako, Ryška, Rochla (82. Obruča), Václavík – Fialka, Žondra, Richter, Šenkyřík – Selucký (60. Makiš), Špaček. Hrající trenér: Michal Rochla.
Tištín: Rehák – Sipěna, Slavík (52. Hýsek), P. Hanák, Kyselák – Oulehla, Mojtek, Ru. Návrat, Stančík – Bosák (82. Blumenstein), Ro. Návrat. Trenér: Zdeněk Oulehla st.
Michal Rochla: Začátek zápasu byl z naší strany tragický, začali jsme hrát až za stavu 0:2. Pak se nám podařilo ještě do poločasu průběžný stav otočit, jenže na začátku druhého poločasu jsme si opět nepohlídali průnik po straně a soupeř srovnal. Deset minut před koncem se nám podařila akce od vlastní brány na tři doteky, Špaček šel sám na brankáře a do prázdné branky zakončil. Potřebovali jsme se odpíchnout od nuly, což se nám podařilo, bylo to vydřené vítězství, ale tři body v derby jsou cenné.
Zdeněk Oulehla st.: Začátek utkání nás hodně nabažil, pak jsme bohužel přestali hrát a domácí nás potrestali. O přestávce jsme si řekli, že nic není ztracené, do druhého poločasu vstoupili aktivně a podařilo se nám vyrovnat. Soupeři se ovšem podařila akce, z níž vstřelil vítězný gól, Špaček si s naším brankářem v kritické situaci poradil. Pak jsme ještě zkusili soupeře zatlačit, ale vyrovnat se už nepodařilo. Ve vyrovnaném utkání byli domácí šťastnější, my nakonec tahali za kratší konec.

Jiskra Brodek u Konice
Haná Nezamyslice
3:1 (0:0)
Branky: 52. Grepl, 75., 80. Kolář – 81. Moravec. Rozhodčí: Machourek – Knoll, Kaplan. Žlutá karta: 88. Vičar (B). Diváků: 100.
Brodek u Konice: R. Vičar – M. Grepl, Hloušek (81. Procházka), H. Burget, Blatner – Müller (46. M. Vičar), K. R. Grepl (46. L. Koudelka), Sekanina, Z. Koudelka – P. Grepl (63. Zatloukal), Kolář. Hrající trenér: Patrik Müller.
Nezamyslice: Buriánek – Král, Oulehla, Káňa, Lakomý – Ošťádal, Matoušek (46. Majer), Hájek (80. Moravec), Machálek (81. Dostalík) – Vévoda (71. Flajzar), Špička. Trenér: Michal Lakomý.
Patrik Müller: V prvním poločase nás podržel brankář Vičar, když vychytal samostatný nájezd, dorážku vykopl z prázdné branky Blatner. Byli jsme na rozdíl od soupeře v koncovce efektivnější, a to rozhodlo o výsledku utkání. Jsme každopádně rádi za tři body.
Michal Lakomý ponechal utkání bez komentáře.

TJ Sokol Vícov
Sokol Brodek u Prostějova
1:1 (0:1), p.k. 4:5

Branky: 90. Vávra z penalty – 21. vlastní Humpolíček. Rozhodčí: Milar – Procházka, Keluc. Žluté karty: 38. Krejčí, 59. Typner, 59. Piňos, 75. Masař (všichni B). Diváků: 120.
Vícov: Jan Drčka – Světlík (24. Trnečka), Humpolíček, Studený, Chytil – Ježek, Rozsíval, Vávra, Baránek – Pliska, Jiří Drčka (85. Pliska). Trenér: Miroslav Krutovský.
Brodek u Prostějova: Dorschner – Hudeček (66. Hansel), Krejčí (66. P. Matoušek), P. Soldán, Masař – Typner, Piňos, Sochor (52. R. Soldán), Hochman – J. Matoušek, Zatloukal. Trenér: Přemysl Slouka.
Miroslav Krutovský: Poprvé jsme hráli v domácím azylu v Krumsíně, kde je menší hřiště, což nám úplně nevyhovuje. Výkon je ale o hráčích, nikoli o hřišti, a ten byl dnes z naší strany nejhorší za posledního snad půl roku. Nechápu takový rozdíl oproti minulému týdnu. Vlastní gól byl vrcholem zmaru, takže jediné pozitivum vidím v zisku bodu. Děkuji fanouškům, kteří za námi do Krumsína dojeli. Máme ve druhém kole další zranění, takže je otázka, v jaké sestavě pojedeme do Tištína.
Přemysl Slouka nebyl telefonicky k zastižení.

2. kolo: Čechovice „B“ - Určice „B“ 4:3 (3:2), 2x Foret Pavel, Zatloukal Tomáš, Klváček Josef – Halouzka Ondřej, Bureš Michal, Šnajdr Matěj, Skalka – Vrahovice 3:1 (0:1), Karásek Jiří, Petržela Lukáš, Bartoník Jan – Bukovec Svatopluk, Výšovice – Horní Štěpánov 6:5 (4:3), 2x Fildán Zdeněk, 2x Koukal Kristián, Baterdene Battseren, Hanzelka Jakub – 3x Gryc Karel, Meluzín Josef, Němec Libor, Dobromilice – Tištín 4:3 (3:2), 2x Špaček Jakub, 2x Richter Patrik – Kyselák Vlastimil, Nábrat Rudolf, Bosák David, Brodek u Konice – Nezamyslice 3:1 (0:0), 2x Kolář David, Grepl Pavel – Moravec Daniel, Vícov – Brodek u Pv 1:1 (0:1) PK: 4:5, Vávra Vojtěch – Humpolíček Tomáš (vl.)
Průběžná tabulka po 2. kole:
1. Výšovice 2 2 0 0 11:6 6 0 0
2. Držovice 2 2 0 0 5:0 6 0 0
3. Brodek u Pv 2 2 0 0 4:3 5 1 0
4. Skalka 2 1 0 1 5:3 4 0 1
5. Tištín 2 1 0 1 5:4 3 0 0
6. Dobromilice 2 1 0 1 6:6 3 0 0
7. Čechovice „B“ 2 1 0 1 4:5 3 0 0
8. Brodek u K. 2 1 0 1 4:6 3 0 0
9. Vícov 2 0 0 2 3:3 2 0 2
10. Horní Štěpánov 2 1 0 1 7:8 2 1 0
11. Nezamyslice 2 1 0 1 3:5 2 1 0
12. Vrchoslavice 2 1 0 1 2:4 2 1 0
13. Určice „B“ 2 0 0 2 5:6 1 0 1
14. Vrahovice 2 0 0 2 1:6 0 0 0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...