Dobrý večer, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Vzhledem k vysokému počtu týmů Prostějovska v Smoos I.B třídě, KFS Olomouckého kraje, skupině A 2018/2019 je v každém kole na programu minimálně jedno regionální derby. Třetí pokračování soutěže svedlo proti sobě fotbalisty TJ Sokol Mostkovice a Sokola v Pivíně. Očekával se tvrdý boj o každou píď trávníku, jenže realita? Výborní hosté duel ovládli zcela dominantním způsobem a marné domácí spláchli šestibrankovým debaklem!

Stav před výkopem
Mostkovičtí se po sestupu z I.A třídy moc nechytili ani o patro níž, neboť v úvodních dvou dějstvích shodně remizovali s následnými porážkami v obou penaltových rozstřelech. Na kontě tedy měli jen dva bodíky, tabulka je registrovala na deváté příčce. To Pivínští otevřeli novou sezónu skvěle, když vítězně zvládli oba domácí mače a s plným počtem šesti získaných bodů byli druzí pouze o skóre za vedoucími Kovalovicemi.

Vývoj zápasu
Přesto se dalo předpokládat, že mostkovický výběr TJ dokáže soupeři aspoň částečně vzdorovat, svést s ním do jisté míry vyrovnaný boj. K ničemu takovému však nedošlo, místo toho hostující mančaft prokázal svou sílu téměř celozápasovou převahou. Jeho aktivita během vstupní čtvrthodiny sice k ničemu nevedla a domácí celek se po ní trochu zvednul, ovšem pak Svozilovi svěřenci mocně udeřili třemi góly během pouhých šesti minut! Přesto se Kroupův kolektiv dokázal z kolen zvednout. Brzy snížil a ještě před přestávkou se mohl přiblížit na rozdíl jediné trefy, leč neproměnil pokutový kop (na rozdíl od soka). Což znamenalo rozhodující zlom. Vedoucí Pivín po přestávce ovládl hru ještě výrazněji než před ní, aby ze spousty vyložených šancí navýšil výsledek ke konečnému výprasku. A nebýt několika dobrých zákroků gólmana Zapletala, mohlo vše dopadnout ještě krutějším přídělem.

Zásadní okamžiky
Pivín od začátku působil fotbalovějším i nebezpečnějším dojmem. V 8. minutě M. Svozil uvolnil do šance Valtra, který nájezdem z pravé strany jen trefil Zapletala. Další Valtrovu střelu chytil strážce svatyně u pravé tyče, J. Svozil pak ve 13. vypálil sice pohotově, ale vysoko nad. Výběr Mostkovic se nedlouho poté zmohl na jediné menší ohrožení brány v podobě nepřesné rány M. Vojtíška. Následně se mohlo zdát, že domácí chytají dech, ovšem skutečný stav věcí odhalila blesková smršť hostů mezi 24. a 30. minutou. Nejprve rohový kop přizvednutý u přední tyče dolétl na nohu Trajera, jenž volejem z třinácti metrů procedil Zapletala. A poté přišly dvě de facto identické situace: úplně zbytečné fauly na Trajera v rohu vápna správně vyhodnocené jako penalty, z nichž kapitán J. Svozil opakovaně zametl míč k levé tyčce, tedy na opačnou stranu Zapletalových skoků, a bylo to 0:3 během pouhých 330 sekund!
Takový direkt by zamával s každým, nicméně domácí se až nečekaně rychle vzpamatovali. Pomohla jim dalekonosná bomba M. Vojtíška pod břevno vyškrábnutá Fürstem na roh, načež v 36. právě střelec přetáhl svůj centr z trestného kopu na zadní tyč a nabíhající Kazda zblízka uklidil balón k levé tyči – 1:3. Co víc, po jasné tutovce Trajera zlikvidované Zapletalem se mohli plejeři TJ dotáhnout natěsno, kdyby Šlambor dvě minuty před pauzou proměnil pokutový kop. Místo toho však jeho exekuci zmařil Fürst výtečným skokem k pravé tyčce, okamžitá dorážka M. Vojtíška přeletěla břevno. Další vývoj střetnutí ukázal, že tímhle vyhasly jakékoliv naděje hostitelů na slušný rezultát.
Po změně stran totiž na hřišti existovalo jediné mužstvo. Borci Sokola v Pivíně ovládali dění rozdílem několika tříd, svými kombinačními schopnostmi si vypracovali osm slibných příležitostí skórovat. A využili tři z nich. V 51. Valtr přihrál do šestnáctky Trajerovi, ten ze souboje s obráncem vybojoval míč a podél vybíhajícího Zapletala jej poslal k pravé tyči – 1:4. V 67. podobně vyslal M. Svozil do tutovky Valtra, který uspěl nadvakrát se štěstím – 1:5. A deset minut před koncem pelášil opět Valtr po dlouhém autovém vhazování do sóla, obešel i gólmana a pohodlně zasunul do prázdné - 1:6! Jinak Zapletal vychytal nepříjemné rány Frýborta i M. Svozila, v závěru pak též loženky Trajera se střídajícím Švédou. Pokořený soubor předvedl jedinou akci hodnou zmínky a bylo symbolické, že pěkná trefa Šlambora neplatila kvůli ofsajdu.

Osobnost utkání
Jednoznačně David Trajer. Urostlý útočník sám vstřelil dva fíky, navíc se po faulech právě na něj kopaly obě penalty vítězné party. Podílel se tak dohromady na čtyřech brankách a mrzet ho mohla jediná věc: že zahozenou šancí chvíli před koncem nedokonal hattrick. Výkon ale odvedl působivý, vepředu byl nesmírně platný.

Zajímavost duelu
Pivínský zadák Tomáš Vrba se v průběhu sobotního derby těšil mimořádné divácké podpoře, neboť ho dorazil povzbuzovat tříčlenný osobní fanklub vedený kolegou z práce. Aktivní příznivci dokonce vztyčili transparent s Vrbovou podobiznou a po závěrečném hvizdu skandovali Tomovo jméno.

Atmosféra střetnutí
Byla poklidná navzdory tomu, že se prostor okolo hřiště sympaticky zaplnil více než dvěma stovkami zvědavých diváků. Regionální souboj lákal, nicméně žádné větší vášně v přihlížejících nerozproudil.

Pozápasové hodnocení trenérů
Ivo KROUPA – TJ Sokol Mostkovice
„Pivín nás přehrál po všech stránkách. Fotbalově, agresivitou, chutí po vítězství a logicky i výsledkem. Udělali jsme hroznou ostudu, navíc doma před slušnou diváckou návštěvou, která na derby přišla. Z mého pohledu šlo o vyústění něčeho dlouhodobějšího tady. Snažíme se něco nového nastartovat, ale zatím to nejde, nevychází. A kdybychom dnes z penalty snížili na 2:3? To vůbec nemá smysl řešit. Nedali jsme ji a soupeř nás po přestávce stejně přejel. Po utkání jsme si všechno vyříkali v šatně, celkově si však není co nalhávat. Kvalitou momentálně nemáme ani na průměr I.B třídy. A pokud nezačnou všichni kluci pravidelně trénovat, můžeme mít velké problémy tuhle soutěž udržet.“
Jaroslav SVOZIL – Sokol v Pivíně
„Zápas se zlomil už v prvním poločase, kdy jsme třemi slepenými góly rychle za sebou šli do jasného vedení a potom si nechali brzo snížit. Navíc domácí ještě před přestávkou kopali penaltu, a kdyby ji dali, mohl být zbytek utkání mnohem těžší. Takhle jsme ve druhé půlce přidali další branky, kterých vzhledem k počtu našich šancí mohlo být ještě víc. Každopádně si myslím, že jsme zvítězili zaslouženě po dobrém výkonu, panuje spokojenost. Viděl jsem Mostkovice proti Ústí B, kdy zahrály výborně. Proto jsme se snažili hlavně pokrýt jejich nebezpečné hráče, což se nám dařilo. Devět získaných bodů po třech kolech je samozřejmě krásných, ale na postup nemyslíme. Pivínu sluší I.B třída, letos se můžeme pohybovat v její špičce.“

3. kolo: Mostkovice – Pivín 1:6 (1:3), Kazda Tomáš – 2x Trajer David, 2x Valtr Pavel, 2x Svozil Jaroslav, Újezdec – Otaslavice 1:0 (0:0), Skála Martin, Jezernice – Ústí „B“ 1:2 (0:0), Bosák Daniel – Šerý Daniel, Bartoš Martin, Kovalovice – Tovačov 1:5 (0:2), Bělaška Michal – 2x Nemrava Jiří, Šálek Josef, Čepa David, Štimpl Petr, Němčice – Klenovice 1:6 (0:2), Horák Jan – 2x Všianský Jan, 2x Pokorný Filip, Rozehnal Tomáš, Šlézar Jakub, Troubky – Želatovice 3:2 (1:0), 2x Stískal Tomáš, Stokláska Lubomír – Herman Jan, Vlček Jiří, Radslavice – Haná Pv 1:0 (0:0), Zemánek Ladislav
Průběžná tabulka po 3. kole:
1. Pivín 3 3 0 0 12:3 9 0
2. Klenovice n./H. 3 3 0 0 12:3 8 1
3. Ústí „B“ 3 3 0 0 6:2 8 1
4. Tovačov 3 2 0 1 9:4 7 0
5. Újezdec 3 3 0 0 3:2 7 2
6. Kovalovice 3 2 0 1 9:5 6 0
7. Jezernice 3 2 0 1 6:4 5 1
8. Radslavice 3 1 0 2 2:3 4 0
9. Želatovice „B“ 3 1 0 2 5:5 3 0
10. Troubky 3 1 0 2 4:10 3 0
11. Mostkovice 3 0 0 3 4:9 2 0
12. Haná Prostějov 3 0 0 3 1:8 1 0
13. Otaslavice 3 0 0 3 0:6 0 0
14. Němčice n./H. 3 0 0 3 2:11 0 0






  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...