Dobrý večer, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Výročí založení fotbalového klubu v Krumsíně připadlo na 11. srpen. Od roku 1968 se tak místní fotbalisté proháněli po hřišti pod klubovými barvami a na svém domácím stadionu. Toto kulaté výročí se současné vedení klubu rozhodlo pořádně oslavit. A nejen tak ledajak! Na krumsínském hřišti se sešli veteráni tamního týmu, pamětníci a historikové, kteří si navzájem vyměňovali své vzpomínky a historky. U toho Večerník nemohl chybět.

Program oslav započal kolem druhé hodiny odpolední malým turnajem mladších žáků. „Pozvání na turnaj žáčků přijaly týmy z Plumlova, Želatovic a Ptení. Od čtvrté hodiny pak nastoupí k zápasu stará garda hráčů Krumsína proti veteránům z Držovic,“ prozradil Martin Ošťádal, jeden z organizátorů celé akce. Na polovině hřiště se tak proháněli mladí talenti ze všech tří družstev za podpory krumsínských fanoušků. Na akci se dostavilo několik desítek lidí. Ti si přišli poslechnout staré historky, dát si něco dobrého k jídlu a pití a pobavit se s přáteli. Mini turnaj žáčků vyhrálo družstvo Želatovic, na druhém místě se umístili mladí kluci ze Ptení a na třetím mužstvo Plumlova. Všechny tři týmy si pak jako ceny odnesly něco sladkého na zub. Ještě než se na hřiště vydaly staré gardy, vzala si slovo senátorka za obvod Prostějov Božena Sekaninová, pod jejíž záštitou se oslavy konaly, a prozradila spoustu informací od historii klubu. „Když už tady jsme, měli bychom i vědět proč. V roce 1968 byl založen oddíl kopané Sokol Krumsín. Zasloužili se o to pánové Josef Synek, Josef Ježek, Jaroslav Soldán, Miroslav Ošťádal, František Krpec, Miroslav Soldán, Jaroslav Hrubý a Mojmír Janeček,“ vyjmenovala zakládající členy senátorka. „Toto je v pořadí třetí hřiště. Když se tady s fotbalem začínalo, hráči se převlékali v nepojízdném hasičském autě. Poté se šatny udělaly v místním JZD a do třetice jako šatna sloužil vlakový vagón, který stál přímo u hřiště. Na to pánové nejraději vzpomínají,“ dodala. Mezi dalšími osobnostmi, které hodně pomohly krumsínskému fotbalu, byl například Jindřich Soldán, bývalý předseda JZD a Juraj Jánočko. Kdokoliv, kdo byl zvědavý se dozvědět z fotbalové historie klubu ještě něco navíc, mohl nakouknout a pročíst si místní fotbalové kroniky, které se začaly psát hned od roku založení. Také zde byly přiloženy dobové fotografie s hráči, co zrovna v té době za Krumsín hráli. Poté už kolem čtvrté hodiny nastoupili na hřiště staří borci k dlouho očekávanému zápasu. Pánové i v převládajícím horkém počasí předvedli rychlé úniky i atraktivní kombinace. Držovičtí veteráni nakonec udolali ty Krumsínské v poměru 3:1. Zábava pokračovala až do nočních hodin, kdy podle programu následovala po zápasech diskotéka. „Tento den je hlavně pro ty pány, kteří tady byli pro krumsínský fotbal od začátku. Někteří se neviděli dlouhé roky a dnes mají možnost se sejít a znovu se setkat všichni dohromady,“ osvětlila hlavní význam akce Večerníku senátorka Sekaninová. „Já bych chtěl poděkovat paní senátorce, že přijela a zaštítila tuto naši akci, a poté i sponzorům, speciálně ‚vinotéce u Zdeňka‘, která nám dodala zdroj dobré zábavy na celý den a večer,“ šibalsky poděkoval pamětník a jeden z organizátorů akce Zdeněk Soldán.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...