Dobrý večer, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Start nového ročníku fotbalových soutěží dorazil i na okresní úroveň. O tomto víkendu odstartuje třetím kolem klání čtrnácti týmů na okrese Prostějov. Nejvyšší čas krátce zrekapitulovat dění uplynulého ročníku a nahlédnout pod pokličku toho právě startujícího.

Vítězem posledního ročníku se staly zcela po zásluze Otaslavice, které se na špici pohybovaly po celou soutěž. Vrahovicím, které ještě po podzimu dominovaly, byť pouze s dvoubodovým náskokem, se vidina krajského postupu rozplynula doslova pod rukama. A na nikoho jiného tento talentovaný tým žehrat nemůže než pouze a jen na sebe.
Vrahovice si se svou pověstí zahrávaly už v průběhu celé jarní sezóny, definitivně ale ztratily kontrolu nad svým osudem v klíčovém utkání začátkem června, kdy v přímém souboji s Otaslavicemi doma prohrály 1:4, přestože poměrně brzy vedly. „Tohle utkání je vyústění celého jara, měli jsme bodovat v daleko lehčích zápasech,“ povzdechl si tenkrát hrající trenér Sokola Martin Procházka. Veškeré problémy shrnul po posledním zápase trenér Jan Dvořák: „Kluci by museli změnit přístup k fotbalu. Podle mého názoru je tady tak deset výborných fotbalistů, ale povahově a typově bych si do kraje vybral tak čtyři. Ostatní tomu nedávají všechno.“
Do krajské sféry tedy nakonec zamířily Otaslavice a Vrahovice budou i v nastávající sezóně opět patřit k favoritům soutěže. O mnohém napoví hned první duel se sousedními Držovicemi, které jsou v nejvyšší okresní soutěži nováčkem, obvykle vybaveným potřebným elánem a nadšením. Avšak budou to mít hned ze začátků těžké, neboť nejlépe střílející tým loňské sezóny se v přípravě pořádně rozstřílel a 28 gólový střelec Jan Studený si už brousí kolíky na další branky. Na čele se budou chtít určitě držet také Vrchoslavice, které v hektickém závěru opustily krajskou 1.B třídu. Ty potřebují přenést formu z přípravy do nové sezóny. „V přípravném turnaji bylo vidět, že je nic nestresuje, nemusí myslet na body, na výhru nebo prohru a prostě si užívají fotbal. A potom tam padalo skoro všechno, co vyslali na bránu. Tohle musíme přenést do nového ročníku. Každopádně trénujeme, jako kdybychom hráli opět I.B třídu, a nic nepodceňujeme. Půjdeme do toho od prvního kola naplno,“ slibuje trenér. Jenže příklad Nezamyslic, a nejen jich, dostatečně výmluvně ukázal, že tým z vyšší soutěže se nejprve musí aklimatizovat a může být nakonec spokojen se středem tabulky.
Do pořadí vedoucí trojky bude určitě promlouvat Horní Štěpánov, který má v posledních sezónách růstovou tendenci. V jeho případě půjde spíše o otázku motivace, protože klubové vedení několikrát naznačilo, že o případný postup do nejnižší krajské soutěže nemá zájem.
Favority na pověstného černého koně soutěže jsou hned dva týmy. Na jaře udělal obrovský kus práce Vícov, který začal na předposlední příčce a neustále se posouval výše. Trenér Miroslav Krutovský se mohl opřít zejména o záložníka Vávru, na tuto soutěž nadstandardního hráče. Je samozřejmě otázka, co s týmem provede nucený domácí azyl v Krumsíně, kam se Vícovští musí uchýlit možná nejen na podzimní část vzhledem ke komplexní rekonstrukci jejich „skalního“ hřiště.
Druhým adeptem na solidní umístění budou Dobromilice, rovněž příjemné překvapení jarní části samozřejmě zápas od zápasu na složení mančaftu, který je schopen v nejsilnějším složení přehrát kohokoli. Černým koněm soutěže bývá rezerva Čechovic. Samozřejmě v jejich případě dostává přednost „A“- tým, což není pro trenéra Rudolfa Valného nic lehkého. „První mužstvo si na novou sezónu od nás vytáhlo hned sedm hráčů a to nás výrazně oslabilo. Takže dáme šanci mladým klukům, kteří už v přípravě mohli ukázat, co v nich je,“ uvedl.
Bez sestupových obav odehrály minulou sezónu oba Brodky. Zvlášť ten u Prostějova zaznamenal výsledkové výkyvy, problémem bývá také nedostatečná fyzická příprava týmu, což se projevuje v závěrečných fázích zápasů. V přeboru se nakonec zachránil Tištín, snaživé mužstvo doplácející na nízkou střeleckou produktivitu.
Sestup nakonec neminul Ptení a Hvozd, které měly špatné výsledky už v polovině soutěže a ani změna trenéra ve Ptení záchranu nepřinesla. Kromě již zmiňovaných Držovic si tak elitní okresní soutěž vyzkouší Skalka, která hned v prvním zápase zajíždí do Horního Štěpánova. Tam si asi nejlépe otestují, jak se válí fotbal o úroveň výš.



Los podzimní části Okresního přeboru - II. třídy OFS Prostějov, podzimní část sezóny 2018-2019

  1. kolo, neděle 19. srpna, 16.30 hodin:
Vrahovice – Držovice (sobota 18.8., 16.30), Určice „B“ – Nezamyslice (sobota 18.8., 16.30), Vrchoslavice – Vícov, Horní Štěpánov – Skalka, Brodek u Prostějova „B“ – Dobromilice, Tištín – Čechovice „B“, Výšovice – Brodek u Konice.
  1. kolo, neděle 26. srpna, 16.30 hodin:
Držovice – Vrchoslavice (sobota 25.8., 16.30), Skalka – Vrahovice (sobota 25.8., 16.30, hřiště Pivín), Čechovice „B“ – Určice „B“ (sobota 25.8., 16.30), Dobromilice – Tištín, Vícov – Brodek u Prostějova „B“ (hřiště Krumsín), Výšovice – Horní Štěpánov, Brodek u Konice – Nezamyslice.
  1. kolo, neděle 2. září, 16.00 hodin:
Vrahovice – Výšovice (sobota 1.9., 16.00), Nezamyslice – Čechovice „B“ (sobota 1.9., 16.00), Určice „B“ – Dobromilice (sobota 1.9., 16.00), Horní Štěpánov – Brodek u Konice, Vrchoslavice – Skalka, Brodek u Prostějova „B“ – Držovice, Tištín – Vícov.
  1. kolo, neděle 9. září, 16.00 hodin:
Držovice – Tištín (sobota 8.9., 16.00), Skalka – Brodek u Prostějova „B“ (sobota 8.9., 16.00, hřiště Pivín), Dobromilice – Nezamyslice, Horní Štěpánov – Vrahovice, Vícov – Určice „B“ (hřiště Krumsín), Výšovice – Vrchoslavice, Brodek u Konice – Čechovice „B“.
  1. kolo, neděle 16. září, 15.30 hodin:
Vrahovice – Brodek u Konice (sobota 15.9., 15.30), Nezamyslice – Vícov (sobota 15.9., 15.30), Čechovice „B“ – Dobromilice (sobota 15.9., 15.30), Vrchoslavice – Horní Štěpánov, Brodek u Prostějova „B“ – Výšovice, Tištín – Skalka, Určice „B“ – Držovice.
  1. kolo, sobota 22. září, 15.30 hodin:
Brodek u Konice – Dobromilice, Vrahovice – Vrchoslavice, Držovice – Nezamyslice, Skalka – Určice „B“ (hřiště Pivín), Horní Štěpánov – Brodek u Prostějova „B“ (neděle 23.9., 15.30), Vícov – Čechovice „B“ (neděle 23.9., 15.30, hřiště Krumsín), Výšovice – Tištín (neděle 23.9., 15.30).
  1. kolo, čtvrtek 27. září, 17.00 hodin:
Horní Štěpánov – Vícov, Vrahovice – Dobromilice, Vrchoslavice – Čechovice „B“, Brodek u Prostějova „B“ – Nezamyslice, Tištín – Určice „B“, Skalka – Brodek u Konice (hřiště Pivín), Výšovice – Držovice.
  1. kolo, neděle 30. září, 15.30 hodin:
Nezamyslice – Skalka (sobota 29.9., 15.30), Čechovice „B“ – Držovice (sobota 29.9., 15.30), Dobromilice – Vícov, Vrchoslavice – Brodek u Konice, Brodek u Prostějova „B“ – Vrahovice, Tištín – Horní Štěpánov, Určice „B“ – Výšovice.
  1. kolo, sobota 6. října, 15.00 hodin:
Brodek u Konice – Vícov, Držovice – Dobromilice, Skalka – Čechovice „B“ (hřiště Pivín), Vrahovice – Tištín, Horní Štěpánov – Určice „B“ (neděle 7.10., 15.00), Vrchoslavice – Brodek u Prostějova „B“ (neděle 7.10., 15.00), Výšovice – Nezamyslice (neděle 7.10., 15.00).
  1. kolo, neděle 14. října, 15.00 hodin:
Nezamyslice – Horní Štěpánov (sobota 13.10., 15.00), Čechovice „B“ – Výšovice (sobota 13.10., 15.00), Určice „B“ – Vrahovice (sobota 13.10., 15.00), Dobromilice – Skalka, Vícov – Držovice (hřiště Krumsín), Brodek u Prostějova „B“ – Brodek u Konice, Tištín – Vrchoslavice.
  1. kolo, neděle 21. října, 14.30 hodin:
Vrahovice – Nezamyslice (sobota 20.10., 14.30), Skalka – Vícov (sobota 20.10., 14.30, hřiště Pivín), Horní Štěpánov – Čechovice „B“, Vrchoslavice – Určice „B“, Brodek u Prostějova „B“ – Tištín, Brodek u Konice – Držovice, Výšovice – Dobromilice.
  1. kolo, neděle 28. října, 14.30 hodin:
Držovice – Skalka (sobota 27.10., 14.30), Nezamyslice – Vrchoslavice (sobota 27.10., 14.30), Čechovice „B“ – Vrahovice (sobota 27.10., 14.30), Dobromilice – Horní Štěpánov, Vícov – Výšovice (hřiště Krumsín), Tištín – Brodek u Konice, Určice „B“ – Brodek u Prostějova „B“.
  1. kolo, sobota 3. listopadu, 14.00 hodin:
Držovice – Horní Štěpánov, Nezamyslice – Tištín, Čechovice „B“ – Brodek u Prostějova „B“, Skalka – Výšovice (hřiště Pivín), Brodek u Konice – Určice „B“ (neděle 4.11., 14.00), Dobromilice – Vrchoslavice (neděle 4.11., 14.00), Vícov – Vrahovice (neděle 4.11., 14.00, hřiště Krumsín).

Servis nejen ke startu nového ročníku Přeboru OFS Prostějov najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 13. srpna

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...