Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tak tohle by měl být ten úplně základní cíl prostějovských fotbalistů v nadcházejícím nedělním utkání v Českých Budějovicích. V předminulé druholigové sezóně se jim to totiž nepovedlo ani jednou. Obě měření sil ve stejném pořadí totiž skončila shodným výsledkem 0:3.

A bude to mít prostějovské eskáčko hodně těžké. Zcela určitě mu bude chybět ofenzivní podhrotový hráč Jan Koudelka, naopak snad už bude k dispozici Kroupu. V záloze by se měla také objevit nejnovější akvizice, kterou klub představí v úterý.
Českým Budějovicím příprava vyšla, přestože měly hodně těžké soupeře. Porazily v ní ligovou Příbram, trápily mistra z Plzně, vítězstvím zaskočily pražskou Spartu a v generálce rozdrtily Benešov. Před trenérem Horejšem přitom byl těžký úkol nahradit tři hráče, kteří obstarali pětaosmdesát procent branek v minulé sezóně. Přišli Matej Mrsić, David Ledecký, Vojtěch Gebert, vrátil se Matěj Helešic, který v už klubu úspěšně působil. Dynamo získalo ze Sparty Filipa Havelku, hráče s obrovským potenciálem, další posilou se stal Robert Kovaľ z Dukly Praha.
Cíle klubu byly stanoveny jasně – postoupit aspoň do baráže. Z toho vyplývá, že České Budějovice nesmí skončit hůře než třetí. Start sezóny jim zatím vychází. V prvním kole porazili Jihočeši Třinec 3:1, venku otočili zápas na Žižkově (2:1) a naposledy doma zdolali gólem Táborského z předposlední minuty Vlašim 1:0. Za Dynamo nastoupila základní jedenáctka Křížek - Kladrubský, L. Havel, P. Novák, Helešic - Havelka, Gebert - Kovaľ, Javorek, Mršić - Ledecký.
Zápas na Střeleckém ostrově začíná v neděli 12. srpna od 17:00 hodin a Večerník bude jako vždy u toho.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...