Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V minulém vydání seriálu FOTBAL EXTRA jsme zavítali do I.B třídy Olomouckého KFS a přinesli vám nejen hodnocení trenérů minulé sezóny, ale i pohled k nastávajícímu ročníku. Dnes tento servis dokončujeme o trio, které oživuje skupinu „A“. Mostkovice a Němčice nad Hanou se sem propadly po nevydařené sezóně z I.A třídy, přičemž oba kluby se chtějí především stabilizovat a na okamžitý návrat zpět prý nemyslí. Otaslavice jsou pak jakožto vítěz Okresního přeboru 2018 nadšeným nováčkem. Trenér Hon však zůstává nohama na zemi a chce hlavně, aby jeho hráče fotbal bavil.


Mostkovice budou pracovat od základů
Nedostatek mládeže a málo dorostenců. To byly jedny z příčin, proč během roku skončil na lavičce Mostkovic trenér Kamenov. V pozici trenéra ho tak vystřídal Ladislav Krátký, ale špatná sezóna už se nepodařila zachránit. Ovšem v Mostkovicích to vzali, jak se říká, od podlahy a začali se věnovat problémům hezky postupně. „Posledních pár let se tady s mládeží moc nepracovalo, ale bylo to i tím, že mladí kluci už nejeví tolik zájem hrát fotbal, chodit na tréninky a podobně. Proto se stalo, že nám ti hráči v týmu trochu zestárli. Ale do budoucna na tom určitě chceme zapracovat, abychom mohli z dorostu postupně doplňovat A tým přesně tak, jak se to dělá v jiných klubech,“ uvědomuje si Ladislav Krátký. Ten se k trénování tuto sezónu už nevrátí a změny na lavičce ještě přijdou. „Teď bude hrající trenér Ondřej Milar, ale určitě trenér na lavičku přijde, momentálně je tato ještě v řešení,“ uvedl v předminulém týdnu Krátký. „Plán takový, že se budeme snažit udržet tuto soutěž, a za rok dva, až nám vyroste mládež, budeme pomalu zapracovávat nové kluky. Tím chceme udržet fotbal v Mostkovicích na alespoň krajské úrovni,“ dodává.

Němčice se chtějí zabydlet v soutěži
Co nejdříve budou chtít zapomenout na uplynulou sezónu také Němčice nad Hanou. V klubu ale nikdo hlavu nevěší a celý tým i s trenérem Radovanem Novotným se soustředí na nastávající boje I.B. „Chtěli bychom hrát střed tabulky a udržet se v soutěži. Rovnou říkám, že ambice na nějaké rychlé vracení se do I.A třídy nejsou. Doba je zlá a hráči chodí do práce, teď v létě mají navíc dovolené a sejít se na tréninku je opravdu těžké až nemožné. Já jsem měl možnosti angažovat hráče zvenčí, ale problém je v tom, že bychom je museli platit. A samozřejmě že kdyby dostávali peníze oni, tak by je také chtěl zbytek týmu. Toto není cesta, kterou se v Němčicích chceme dát,“ vysvětlil Večerníku Novotný. Další problém, jako spousta dalších trenérů, vidí v absenci mládeže a dorostu. „Je třeba si přiznat, že zájem hrát fotbal mezi kluky opadá. A není to jen problém u nás ale obecně na těch vesnicích a do budoucna to bude opravdový problém, kdy klubům nezbude nic jiného, než nakonec ty hráče přivést odjinud a dát jim peníze. Každopádně teď v dorostu máme velice šikovné kluky. Doufám, že se postupně vybuduje nějaká posloupnost v přechodu z dorostu k nám a kluci se šance pořádně chopí.

Otaslavice: nový ročník, nová soutěž
Na nový fotbalový ročník se asi nejvíce těší Otaslavice, které už mají za sebou oslavy po heroickém postupu z Okresního přeboru a během léta spřádaly plány pro solidní účinkování v I.B třídě O KFS. Trenér Jiří Hon chce pro svůj tým udržení v soutěži, ale priority vidí i jinde. „Jde hlavně o to, aby to kluky bavilo, fotbalem se bavili a potom přijdou i výsledky. Každopádně chceme soutěž udržet. Spousta hráčů v týmu vyšší třídu ani nehrála, takže jako nováček soutěže se budeme adaptovat a tak nějak pokukovat,“ sdělil Večerníku těsně před startem sezóny optimisticky trenér Hon.
Žádné velké změny v kádru se po postupové sezóně neděly a vyšší soutěž si tak s radostí zahrají hráči, kteří si ji vybojovali. Pozitivní je, že dál zůstávají i hráči z hostování. „Nejedlý a Hon, kteří nám pomohli to vykopat, tady s námi zůstanou, což je určitě době,“ neskrýval lodivod uspokojení. Ani Otaslavicím se však v létě nevyhnulo hektické období a absentující hráči, ale Jiří Hon to bere s chápavým porozuměním. „Přátelská utkání jsme odehráli vždycky tak napůl s A týmem a dorostem, protože hráči pracují, mají dovolené, ale tak to prostě je, s tím se nedá nic dělat a budeme se s tím muset potýkat celou sezónu. Jak jsem říkal, hrajeme to pro zábavu, nejsme za to placení, takže to bereme tak, jak to je.“
V nastávající sezóně 2018/2019 chtějí hrát v I.B třídě zejména důstojnou roli. „Všichni si uvědomujeme, že v této soutěži jsou technicky zdatná mužstva a my tudíž nemáme na růžích ustláno. Nesmíme podceňovat přípravu, musíme řádně trénovat a snažit se o to, abychom po takzvaném velkém úspěchu poslední sezóny nespadli po další sezóně opět dolů,“ nabádá Jiří Hon.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...