Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Čtyři vstřelené góly v rozmezí jednadvacáté a pětatřicáté minuty rozhodly o tom, že se fotbalisté Konice dočkali na rozdíl od jarního vzájemného duelu plného bodového zisku v domácím souboji s Pasekou. A celkové skóre 5:2 zařadilo Konici na druhé místo průběžného pořadí, na čele jsou s ještě o gól lepší bilancí Chválkovice.

„První zápas je velice důležitý a měli jsme z něj obavy, v minulé sezóně nás Paseka obrala o důležité body. Teď jsme měli skvělý začátek. Sice jsme nedali tři stoprocentní šance a trefili tyčku, ale pak nás uklidnil první gól a jasně jsme dominovali,“ těšilo trenéra vítězů Petra Ullmanna.
Na výsledku se podle něj projevila i obměna hostujícího kádru, v němž se objevila řada mladíků z Uničova. „Jsou ještě nesehraní a objevovaly se jim tam mezery. Nedali jsme soupeři prostor, vysoko jsme napadali a on dělal chyby, které jsme trestali. Navíc jsme výborně zahráli standardky a po dvou rozích skórovali, rozhodly důraz, nasazení a naše týmovost,“ potěšilo konického kouče.
Svým výkonem jej mimo jiné potěšil navrátilec z Jesence Luděk Knoll, chyběla jen třešnička v podobě vstřelené branky. „Byl velice aktivní, trefil tyčku a ještě nedal nájezd. Obraně Paseky se velice těžko bránilo naše rychlé útočníky, jakmile jsme dali balon na zem, mohli jsme rychle kombinovat. Soupeře jsme přehrávali v záložní řadě a těší mě tři body, pět branek i další šance, jsem spokojen,“ bilancoval.
Konici nezastavilo ani tropické počasí a dočkala se odměny. „Síly ubývaly a konaly se i přestávky na pití, hráli jsme ale ve velice slušném tempu a fyzicky jsme je přehrávali,“ liboval si.
Druhým na řadě bude pro konické hráče Bohdíkov, na Šumpersku se startuje v sobotu od 17:00 hodin. „Doma je velice silný, což potvrdil výhrou 3:0 nad Rapotínem. Čeká nás velice těžké a náročné utkání, zkusíme hrát zezadu na rychlé brejky a porvat se o výsledek, každý bod z venku je dobrý,“ má jasno Petr Ullmann.


Sokol Konice - SK Paseka 5:2 (4:0)
Branky: 21. Kořenovský, 25. a 57. Kamený, 31. Širůček, 35. Rus - 66. Popelka, 77. J. Vojtášek. Rozhodčí: Kouřílek, P. Brázdil st., Majer. Sestava Konice: Zapletal - Procházka, Rus, Oščádal (64. Blaha), L. Bílý - Paš (89. Křesala), Kořenovský, Širůček, Tichý - Kamený, Knoll (84. Bross). Trenér: Petr Ullmann.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...