Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Prvním kolem byla o uplynulém víkendu zahájena nová sezóna v Clean4you krajském přeboru. V něm má prostějovský region opět jednoho zástupce v podání Kralic na Hané, které jsou tradičním účastníkem nejvyšší krajské soutěže. Svěřencům hrajícího kouče Davida Kobylíka přisoudil los hned na úvod ostré měření sil v podobě jednoho z nejtěžších soupeřů. FK Mohelnice v minulé sezóně hrála divize a netají ambice, vrátit se zase zpět.

Sobotní zápas začal jako vyrovnaná partie a ani jedno mužstvo nechtělo jako první inkasovat. „Myslím, že se soupeřem s takovou kvalitou jsme se v této soutěži ještě nesetkali, takže tento mančaft určitě bude bojovat ve vrchních patrech tabulky. Na druhou stranu jsem byl rád, že s nimi hrajeme hned v prvním kole, protože jsme doufali, že nebudou ještě tolik sehraní na začátku sezóny,“ hodnotí hru soupeře trenér Kobylík.
Když už to vypadalo, že se do šaten po první půli půjde za bezbrankového stavu, domácím se minutu před koncem podařilo otevřít skóre a dát Kralicím tolik nechtěný gól do šatny, o který se postaral Kloss - 1:0. „Měli jsme v prvním poločase dobrou šanci, Gábor ale neproměnil a bylo vidět, že ti kluci hráli vyšší soutěž, protože nás lehce přehrávali,“ uvedl lodivod.
Jak nešťastně skončil první poločas, tak začal druhý. Minutu po začátku si nešťastně vstřelil vlastní gól Krobot po nepovedené malé domů - 2:0. „To je věc, co se prostě stává čas od času. Na druhou stranu nás to ale svým způsobem nakoplo. Spadl z nás ostych a nervozita z prvního zápasu a začali jsme soupeře přehrávat.“ To v šedesáté minutě vykrystalizovalo v první gól Kralic, který vstřelil Halenka, když na zadní tyči propálil vše, co mu stálo v cestě – 2:1. Branka nás postavila na nohy a během těchto minut jsme soupeře překvapovali rychlými přechody a kontry skrze jejich obranné řady a v dalším vývoji utkání nám určitě pomohl ten první gól,“ myslí si David Kobylík. O čtrnáct minut později už bylo vyrovnáno, když se po krásném obstřelu z dobrých třiceti metrů trefil klasický kanonýr hostů Cibulka a hrálo se znovu od začátku – 2:2. I přes závěrečný tlak se už ale Kralicím nepodařilo přetavit skóre na jejich stranu, tudíž zápas dospěl do prvního penaltového rozstřelu pro oba týmy v tomto ročníku.
Větší klid a dávku štěstí měly Kralice, když se jim podařilo proměnit čtyři penalty a zahájily tak ročník 2018/2019 vítězně na půdě jednoho z největších soupeřů v krajském přeboru. „Nečekal jsem, že se nám povede takový obrat. To se povede opravdu jednou za čas, takže u mě panuje velká spokojenost s prvním výkonem v nové sezóně. Ten bod je opravdu cenný a štěstí při penaltách tentokrát stálo na naší straně,“ neskrýval radost kralický kormidelník.
Domácí premiéru si tým FC Kralice odbude tuto sobotu, kdy hostí od 17:00 hodin Dolany.


CLEAN4YOU KRAJSKÝ PŘEBOR MUŽŮ - 1. KOLO
FK Mohelnice - FC Kralice na Hané 2:2 (1:0), PK 3:4
Branky: 44. Kloss, 46. Krobot vlastní - 60. Halenka, 74. Cibulka
Rozhodčí: Šteier - Motal, Kološ.
Žluté karty: 57. Knýř, 70. Kloss, 78. Kuba – 9. Halenka, 65. Krobor
Diváci: 120.
Sestava Kralic: Flajzar – Petržela, Krobot, Hlačík, Němčík – Gábor (86. Troneček), Prokop, Halenka, Kobylík (21. Skalník) – Cibulka, Nečas. Trenér: David Kobylík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...