Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Podruhé v novodobých dějinách se na stadionu SCM Za Místním nádražím představí tým se zajímavou minulostí. Viktoria Žižkov má bohatou, 115 let dlouhou historii, která navíc v některých bodech připomíná tu prostějovskou. Velkých úspěchů totiž klub dosáhl před druhou světovou válkou.

Výraznější úspěchy zaznamenal i po novodobém vzniku České republiky, kdy deset let působil v první lize. V té době okusil také evropské poháry, ovšem až na jedinou výjimku neprošel přes první kolo. Po provalení korupční aféry se pohyboval mezi druhou a první nejvyšší soutěží. Před touto sezónou Žižkov prohloubil spolupráci s pražskou Slavií, která do kádru dodala trenéra Mikolandu a jedenáct hráčů.
V Prostějově hrál Žižkov před rokem v polovině května. Tehdy už byl osud eskáčka v druhé lize zpečetěn, přesto na tohoto soupeře vzpomíná v dobrém. Díky dvěma trefám Hladíka v druhém poločase nad nepříliš nadšeně bojujícím soupeřem zvítězili domácí 2:0.
Netřeba zdůrazňovat, jak potřebné by bylo v sobotu tento výsledek zopakovat. Tým je po dvou kolech solidně rozjetý a pro potřebné sebevědomí do náročných zápasů proti Českým Budějovicím, Hradci Králové či Zbrojovce Brno by bylo dobré opět bodovat.
Pojďme k tomu prostějovské fotbalisty povzbudit. Hraje se tuto sobotu 4. srpna od 17:00 hodin.

Žižkov dorazí do Prostějova s bodem

Pouhý bod ze dvou zápasů získala ambiciózní Viktorka Žižkov, která je také jedním z aspirantů na trvalé místo v horní polovině tabulky. Start do soutěže mladému a dravému trenérovi Petru Mikolandovi příliš nevyšel. Jenže o to to bude mít eskáčko tuto sobotu 4. srpna od 17:00 hodin těžší.
Bývalý hráč, který okusil anglické nižší soutěže, byl na začátek soutěže hodně nabuzený. Vždyť utkání s Chrudimí bylo jeho prvním u profesionálního týmu mužů. Viktorka navíc díky losu začínala dvakrát na domácím hřišti. Ideální podmínky řádně oslavit 115. výročí klubu, jehož velkolepé oslavy připadly právě na uplynulý víkend.
Jenže změny v týmu, kam dorazil třeba levý obránce Michal Stříž, pocházející z Boskovic, který oblékal dresy Třince či Opavy, si evidentně v průběhu přípravy nestačily „sednout“. Žižkovští si zvolili pro přípravu kvalitní partnery, takže není divu, že první remízu zaznamenali až s Pardubicemi, porazili Vyšehrad a v generálce hráli bez branek s Bohemkou.
V prvním zápase se prosadil už po čtyřech minutách nebezpečný útočník Rondić, jenže Chrudim ještě v první půli srovnala z penalty a do konce zápasu měla právě ona výraznější šance. Stejně dobře začal Žižkov proti Českým Budějovicím, jenže hosté zápas otočili a zvítězili 2:1. V domácím dresu nastoupila sestava Hrubeš – Pardubský (58. Batioja), Žežulka, Švejdík, Mareš (46. Sintean) – Opluštil – Volek (46. Vilotić), Čermák, Podrazký, Urbanec – Rondić.
Po domácím matném startu se Viktorka bude určitě chtít chytnout venku. Prostějov to tedy na svém trávníku rozhodně nebude mít lehké, pokud se mu ovšem podaří hostům zabrnkat na nervy, mohl by z aktuálního rozpoložení Viktoriánů těžit.


31 zizkov

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...