Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Oči všech fotbalových fanoušků i hlavních aktérů z řad hráčů, trenérů a funkcionářů I.B třídy Olomouckého KFS jsou již plně upřeny k novému fotbalovému ročníku, který odstartuje již o tomto víkendu, nicméně stojí za to se ještě alespoň v krátkosti ohlédnout za uplynulou sezónou 2017/2018. Během tohoto období mělo Prostějovsko ve dvou paralelních ohních celkem šest želízek. Nepostoupil nikdo z nich a sestoupily Vrchoslavice, celkově se triu Klenovice, Pivín, Haná podařilo umístit v lepší polovině, naopak trojice Jesenec, Smržice, Vrchoslavice nechala pod sebou méně týmů, než kolik jich měla před sebou.

V „A“ skupině rozdal podzim karty poměrně jasně. Nahoře se utrhly Ústí „B“, Lipník, Klenovice, Troubky, z nichž se skutečně zrodil postupující do I.A. Po hrůzném jaru z této elitní skupiny vypadly Troubky, jejich místo zaujal Pivín, jemuž naopak po stabilizaci sestavy a návratu zkušených hráčů druhá půlka ročníku vyšla. Ostatně jak tomu bývá u „Turků“ zvykem, když je jeden půlrok horší, ten druhý to napraví.
Určitému propadu se nevyhnuly ani Klenovice. Tabulkově se to nijak neprojevilo, bodově a počtem nastřílených branek ovšem byla proměna markantní. Nepadalo to tam tolik ani hlavním oporám a z šestačtyřiceti podzimních tref bylo pouze dvacet jarních. I proto Radek Štěpánek neusiloval o pozici nejlepšího kanonýra soutěže, přestože nasázel jednoznačně nejvíce hattricků, ale skončil „až“ čtvrtý, sedm tref za Lukášem Kovaříkem. Přesto ale v Klenovicích může rovněž panovat spokojenost, stabilizace se podařila.
Optimismem nemusejí šetřit ani v případě Hané, tedy té prostějovské. Loňský okresní šampion se úspěšně zabydlel zpět v kraji a vedl si zřejmě výrazně lépe, než se očekávalo. A dokázal si poradit i s odchodech svého hlavního zakončovatele Patrika Gábora, jenž se snaží přesvědčit o svém talentu a schopnostech o dvě soutěže výš.
Trochu s rozpaky se naopak může vést hodnocení v Jesenci. V uplynulých měsících jediný okresní výběr v „béčku“ sice nebyl v přímém ohrožení a po celou dobu si udržoval určitý odstup od nebezpečných lokalit, nicméně chutě byly vyšší, než jakou kořist se podařilo ulovit. Tabulka sice byla vyrovnaná a také spousta jeseneckých duelů mohla skončit opačně, o čemž svědčí pět penaltových rozstřelů a dalších devět mačů s rozdílem jediné branky, nicméně očekávání byla přeci jen vyšší.
Ještě větší nervy a následné oddechnutí se musely nést Smržicemi. Podzim, to byla až překvapivě úspěšná jízda, při jednadvaceti bodech nenaznačovalo nic, že by ještě mohly nastat velké komplikace. Jenže ztráta gólmanské jedničky a řada dalších improvizací udělaly své a bodový pramen začal vysychat jako Aralské jezero. Hrozbu úplné pouště a jí doprovázejícího sestupu odvrátil až poslední duel v Horní Moštěnici, jejíž osud už byl naopak zpečetěn.
Právě touto venkovní výhrou 2:0 se naopak poroučely Vrchoslavice, jimž ani jarní zlepšení ke kýžené záchraně nepomohlo. Velký vliv na návratu do okresního přeboru měla již podzimní část a její tristní bilance, devět získaných bodů a výraznou ztrátu se již zcela smazat nepodařilo, přestože tým z jihu poslední neskončil. Jenže poroučela se dvě mužstva a takto chyběly přes zázračný obrat proti Klenovicím dva body.

Obšírné hodnocení uplynulé sezony z pohledu regionálních týmů Olomouckého KFS najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 30. července

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...