Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Uplynulou sobotu 29. července se sešly čtyři týmy, aby naposledy vyzkoušely nové nebo mladé hráče, seznámily se po pauze znovu s míčem a nabraly nějakou herní fyzičku. Jesenec doma na svém hřišti přivítal týmy z Konice, Němčic nad Hanou a Protivanova. „Jako generálka na začínající soutěž turnaj posloužil výborně,“ pochvaloval si o den později trenér Jesence Petr Tichý starší.

Předsezónní turnaje většinou slouží k tomu, aby se noví hráči začlenili do týmu, a hlavně aby si všichni hráči do jednoho vyzkoušeli vysoké tempo zápasu. Přesně tak k tomu přistupovaly všechny přítomné týmy v čele se svými trenéry, i když některým mančaftům chyběly opory.
V prvním zápase se střetla Konice s Němčicemi a zápas skončil zcela jednoznačně 4:0. „Němčice přijely v hodně okleštěné sestavě, takže se nedá říct, že by nás ten zápas nějak hodně prověřil. Jak to bylo tři nula v poločase, byla jasná záležitost. Na druhou stranu jsem vzal s sebou hodně dorostenců, aby měli šanci si zahrát a trochu se oťukali. Nám taky chybělo několik hráčů, u kterých mám v plánu, že vyběhnou příští týden proti Pasece, takže jsem i některé hráče zkoušel na různých postech, abych viděl, jak na nich zahrají,“ zhodnotil první mač trenér Konice Petr Ullmann. Podobně to viděl i jeho kolega na lavičce Němčic Radovan Novotný. „Měla to pro nás být generálka před ostrým zápasem s Tovačovem, co hrajeme příští týden, a hned osm hráčů základní sestavy chybělo. De facto dostali příležitost hráči z dorostu a ostatní, takže aspoň si kluci zahráli. Bohužel výsledkově i herně to bylo špatné. Jasně se projevilo, že kostra týmů chybí,“ mrzelo trenéra Novotného.
Ve druhém utkání se potkal domácí Jesenec s Protivanovem a i v tomto zápase byl výsledek zcela jednostranný. „Já jsem spokojený s výsledkem. Dokázali jsme Protivanov přehrát 3:0 a dostali se do finále proti Konici. Každopádně nám chybělo hodně hráčů, kteří byli na dovolené nebo v práci, a přes to léto je opravdu těžké se nějak pořádně sejít. Konice nám na turnaj půjčila spoustu svých hráčů i gólmana, takže se to nějak dalo dohromady,“ prozradil Petr Tichý.
Ve finále se tak jeho tým utkal s Konicí a turnaj poprvé nabídl napínavé utkání. To v normální hrací době skončilo 1:1 a šlo se na penalty. V těch nakonec byla šťastnější Konice, ale i tak oba dva trenéři měli radost z výkonů svých svěřenců i dobré pocity z turnaje. „Za Jesenec chytal náš Michal Zapletal a my měli v brance teprve čtrnáctiletého gólmana Oldřicha Kvapila, který pro mě osobně byl nejlepší brankář turnaje. Vychytal nám vítězství v rozstřelu ve finále a navíc chytil i penaltu v zápase, takže podal opravdu skvělý výkon. Jsem s oběma našimi gólmany hodně spokojen. A celkově s turnajem také,“ pozitivně zhodnotil hrací den trenér Ullmann. „Myslím, že se turnaj povedl a jako generálka před soutěží to posloužilo tak, jak mělo,“ přidal se trenér Tichý.
V boji o třetí příčku pak Protivanov nadělil Němčicím kanára. 

TURNAJ JESENEC - sobota 28. července 2018
Semifinále: Konice – Němčice nad Hanou 4:0, Jesenec - Protivanov 3:0
Finále: Jesenec – Konice 1:1, na pokutové kopy 3:5
O 3. místo: Protivanov – Němčice n.H. 6:0

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...