Příjemnou noc, dnes je pondělí 30.9.2024
svátek slaví Jeroným,
zítra Igor
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

S nováčkem moravskoslezské I.A třídy Fotbalem Fulnek sehráli svůj závěrečný přátelský zápas před startem nového ročníku krajského přeboru fotbalisté Kralic. Jediný regionální účastník této soutěže se tak utkal s někdejším druholigistou, který se po pádu až do novojičínského okresního přeboru dere opět nahoru.

„Brzy jsme inkasovali, snad už po patnácti sekundách. Po hrubé individuální chybě, když jsme namazali soupeři při rozehře a on šel sám na gólmana. To se ale stane a brzy jsme po křídelní akci po zemi srovnali a vzápětí šli do vedení,“ ohlížel se úspěšným mačem hrající kouč Kralic David Kobylík, jenž mimo jiné postrádal Nečase, Martinku, Blahouška či Škrabala.
Pochvaloval si přechodovou fázi a celkově hru, jednalo se však o přátelák ve velkém vedru a oběma celkům chybělo několik hráčů. „Pokud vydržíme se silami a nikdo se nezraní, můžeme pomýšlet vysoko. Potřebovali bychom ale širší kádr a větší kvalitu na lavce. Zasahovat do sestavy se musí, zejména v tomto letním počasí, proto jsem raději střízlivý v odhadech,“ nechce mít přehnaně velké oči a o to větší zklamání si poté prožít.
Před víkendovým soubojem na půdě nováčka z Mohelnice, který se dobrovolně poroučel po posledním místě v Moravskoslezské fotbalové lize hned o dvě patra níž, je nicméně optimistou. „Mužstvu věřím. Jeho jádro je zdravé a morálně silné, nechybí mu pracovitost ani obětavost,“ těší se na výsledkovou sklizeň David Kobylík, třeba už hned v sobotu od 17:00 hodin, kdy startuje krajský přebor. (jim)

FC Kralice na Hané – Fotbal Fulnek 3:2 (3:1)
Branky Kralic: Cibulka 2, Gábor. Sestava Kralic: Flajzar – Troneček, Krobot, Hlačík, Petržela – Skalník, Prokop, Halenka, Kobylík – Gábor, Cibulka. Střídali: Zatloukal, Svozil, Dokoupil. Trenér: David Kobylík.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...