Dobré odpoledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pondělí 23. července bylo dnem, kdy hokejisté LHK Jestřábi Prostějov po předchozím individuálním trénování a volnu zahájili společnou přípravu na nadcházející soutěžní ročník 2018/2019. Tato finální část dřiny potrvá celkem sedm týdnů, momentálně z ní Hanáci ukrojili ten úvodní.

Jaký byl? Hlavní kouč Jiří Vykoukal už dopředu avizoval, že první tři dny nechá svým svěřencům trochu volnější, aby se mohli postupně rozjíždět a zároveň si zvykat na novou výstroj. Na druhou stranu rozhodně nešlo ani zdaleka o žádné leháro, o což se postaral svým entuziastickým přístupem „hostující“ trenér Lukáš Majer z Kralup nad Vltavou. Někdejšího prostějovského lodivoda mládeže a zapáleného nadšence povolal Vykoukal coby odborníka na powerskating, tedy techniku bruslení.
Od čtvrtka se pak náročnost přípravy znatelně zvýšila a Večerník byl právě 26. července dopoledne na zimním stadiónu u toho, když ptačí dravci dostávali pořádně do těla. Rozděleni do dvou skupin, kdy jedna grupa makala na ledě, zatímco ta druhá se činila v posilovně. A mezi mantinely to opravdu létalo tak, jak je v současném moderním hokeji zvykem.
Žádná dlouhá cvičení s velkými prodlevami a celkovým trváním počítajícím se na hodiny. Místo toho vysoká intenzita, neustálá rychlost, pouze krátké pauzy na odpočinek a vše dělané na plné obrátky až k úplnému vyčerpání, prostě na doraz. Hráči přitom skoro neustále pracovali s pukem na holi, bruslení bez něj se vyskytovalo jen ojediněle. Drilová cvičení byla nejprve individuální, poté v situacích jeden na jednoho, dva na dva a posléze i tři na tři.
Gólmani se zapojovali do většiny tréninkové náplně s týmem, ovšem kromě toho chvílemi podstupovali i speciální péči kouče brankářů Štefana Žigárdyho. Celkově měl kompletní dění na kluzišti pod palcem první kormidelník Jiří Vykoukal s vydatnou pomocí svého asistenta Ivo Peštuky, mnoho prostoru při vedení plejerů dostával výše zmíněný Lukáš Majer. V posilovně velel kondiční specialista David Skřivánek a nezbytný servis z kabiny vytvářeli rovněž přítomní vedoucí mužstva Josef Ovečka, kustod Michal Černý i masér Lukáš Duba.
„Chlapi, teď si dáte tři kolečka. A narvěte do nich absolutně všechno, jeďte na plný koule. Kdo na konci nepadne vysílením na led, odfláknul to,“ křiknul na borce Vykoukal krátce před vyvrcholením čtvrteční dopolední porce. I jinak někdejší skvělý bek občas zvednul hlas, když se mu zrovna nelíbilo plnění pokynů některými z jeho oveček. Globálně však Jestřábi makali svědomitě, byť na některých bylo znát dřívější vyčerpání než na jiných, kteří zátěž zvládali víc s přehledem.
„Ono se hned projeví, kdo na sobě během volna poctivě dělal a kdo tomu nedal tolik,“ podotkl k tématu Vykoukal. Podrobné údaje o aktuální připravenosti jednotlivých hokejistů navíc získal díky speciálním kondičním vyšetřením, jež všichni členové hráčského kádru LHK absolvovali v AGEL Sport Clinic nemocnice Prostějov během uplynulých dvou týdnů.
Nyní budou tréninkové galeje dál pokračovat a již brzy je zpestří i přátelské zápasy, vstupním se stane v úterý 14. srpna domácí souboj s polskými Katowicemi.


FORTUNA : NÁRODNÍ LIGA - 2. kolo

FK Fotbal Třinec – 1.SK Prostějov
0:2 (0:0)
Branky: 60. Sus, 90.(+3) Šteigl
Rozhodčí: Proske – Kotík, Antoníček. Žluté karty: 38. Reintam - 30. Žykol, 36. Janíček. Diváci: 947.
Statistiky: rohové kopy 9:6, střely na branku 2:10, střely mimo 4:6.
sestava Třince: Paleček - Ilko, Čelůstka (46. Janošík), Reintam, Bedecs, Janoščín - Omasta (68. Buchvaldek), Samiec (46. Hejný), Vaněk, Šumbera - Dedič. Trenér: Jiří Neček
sestava Prostějova: Bréda - Slaninka, Schuster, Janíček, Biolek - Hapal (87. Kovařík), Žykol, Sus, Píchal (72. Šteigl) - Koudelka (80. Pančochář) - Kroupa. Trenér: Oldřich Machala

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...