Příjemnou noc, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Klenovice ztratily svou hlavní útočnou hvězdu, naopak Lipová se může pochlubit kýženým zkvalitněním ofenzivy. Radek Štěpánek se po roce stráveném v I.B třídě vydává o soutěž výš, s šestadvaceti vstřelenými góly třetí nejlepší snajpr „A“ skupiny přijal novou výzvu a touží bojovat o postup do krajského přeboru.

„Měl jsem i nabídku z Kralic, Lipová ale byla rychlejší a kvalitnější, takže jsem měl brzy jasno. Chci hrát na špici a pokusit se postoupit, takové ambice mě oslovily. Rád překonávám sám sebe, dodává mi to sílu a motivaci do přípravy. Budu to mít navíc i blíž za rodinou do Vícova,“ vyjmenoval devětadvacetiletý útočník argumenty, které ho při rozhodování přesvědčily.
Autor hned pěti hattricků a téměř poloviny všech klenovických branek si je vědom, že defenziva soupeřů bude opět kvalitnější, neúspěchu se ale neobává. „Z prvních tréninků je znát, že kluci jsou o něco lepší než v I.B třídě, budu se ale snažit zapadnout. Je mi jasné, že se útočníci hodnotí zejména podle gólů, chtěl bych jich dát kolem patnácti za sezónu. Především mi ale půjde o horní příčky v tabulce,“ nezastírá výsledkové ambice.
Z nové tváře má pochopitelně radost i lipovský kouč Pavel Růžička, jenž v závěru jara téměř nevěděl, koho vůbec postavit. „Rozhodli jsme se posílit tým, Radek chtěl změnu a vybral si nás. Je podobným typem jako Martin Liška, zatím ale máme za sebou jen pár tréninků a uvidíme na konci přípravy i v průběhu podzimu, jak se bude sestava vyvíjet,“ nechtěl předjímat, jak by mohla vypadat základní jedenáctka.
Naopak v Klenovicích už tolik nadšení nesdíleli, současně ale s touto variantou víceméně počítali. „Radek už v průběhu jara říkal, že chce zkusit vyšší soutěž. Snažili jsme se ho udržet, bylo nám ale jasné, že je střelecky velmi kvalitní, a byli jsme s tím smířeni. Kdybychom postoupili, tak by asi zůstal,“ dělil se o dojmy kouč Vladimír Horák.
Adekvátní náhradu za odchozího kanonýra vidí v osobě Honzy Všianského, který se vrací po operaci kolene a už se naplno zapojil do přípravy. „Nebude možná tak úspěšný střelecky, herně je ale lepší. Radek je zakončovací typ, velice důrazný ve vápně a před ním, umí si udělat prostor pro střelu a zakončit, hrát někoho staženého ale nechtěl,“ podotkl.
Klenovice navíc přišly i o gólmanskou jedničku, jednadvacetiletý David Klimeš se vrátil do Čechovic. Coby náhrada za něj přichází z Vrahovic o čtyři roky starší David Pokorný. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...