Příjemnou noc, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Po domácí obnovené premiéře v druhé lize čeká tuto sobotu prostějovské fotbalisty výjezd do Třince. Síly změří s tradičním soupeřem, kterého potkali už ve své první sezóně po postupu do MSFL. Naposledy právě před dvěma lety v druhé lize doma na podzim uhrálo eskáčko bezbrankovou remízu, venku v závěru neúspěšného ročníku podlehlo Slezanům hladce 0:4. Tentokrát ovšem o body půjde.

V třineckém kádru přes léto velké změny nenastaly, do obrany přišel Mravec ze sousedního Frýdku-Místku, do zálohy Omasta z Havířova a k útočníku Dedičovi Hejný z pražské Olympie.
Ze šesti přípravných utkání neprohrál Třinec ani jediné, polovinu vyhrál a polovinu remizoval. Nejvýraznějšího vítězství 7:1 dosáhl nad třetiligovým Hlučínem, kdy se hattrickem uvedl právě záložník Omasta. Cenným byl určitě skalp prvoligové Sigmy, jenže vítězství 3:2 se zrodilo už v úvodní fázi přípravy obou týmů. Třinec prověřily i kluby z okolních zemí, s polským Górnikem Zabrze se hrálo bez branek, s maďarskou Újpestí 3:3, nad Žilinou Třinečtí vyhráli 3:1 a v generálce remizovali s Ružomberkem 1:1 díky brance Dediče.
V prvním kole zamířili svěřenci trenéra Jiřího Nečka přes celou republiku do Českých Budějovic, kde vyběhla na trávník základní sestava Paleček – Ilko, M. Čelůstka, Reintam, Bedecs, Janoščín – Omasta, Vaněk, Samiec, Šumbera – Dedič.
Na sobotní dopolední zápas ve Slezsku se stočila řeč i na tiskové konferenci po zápase s Vlašimí. „Máme bod, jedeme do Třince, to bude samozřejmě moc těžké, pak Žižkov, doma budou následovat dva velice těžké zápasy s Hradcem a Zbrojovkou, na těch pět kol máme hodně těžký los,“ rekapituloval nejbližší program trenér Oldřich Machala. V něm ještě doznívalo těžké zklamání po ztraceném vítězství nad Vlašimí.
Remíza na úvod připomínala obdobný start před dvěma roky. Machala zdůraznil, že tentokrát musí být ale další průběh sezóny jiný. „Musíme v každém zápase podat takový výkon, abychom aspoň měli šanci na body. Nesmíme opakovat scénář z doby před dvěma lety, kvalitu máme tentokrát větší. Na Třinec se musíme nachystat tak, abychom předvedli výborný výkon a odvezli si nějaký ten bod,“ plánuje trenér eskáčka. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...