Příjemnou noc, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Až na sedmé místo se po podzimní páté příčce a ještě lepších umístěních v nedávné minulosti propadla fotbalová Lipová. Není tak divu, že hrající trenér Pavel Růžička nebyl s uplynulým vystoupením a zejména pak jarní částí příliš spokojen, vždyť ve dvanácti letošních soubojích získali jeho borci jen šestnáct bodů a nestačili mimo jiné ani na poslední Němčice nad Hanou.

„Chtěli jsme skončit na vyšších příčkách, ale některé jarní zápasy se nám bohužel nevydařily podle našich představ. Byly to hlavně zápasy v Němčicích, v Dubu a v Kostelci, tam jsme předvedli podprůměrné výkony,“ uznal dvaačtyřicetiletý trenér, jemuž se naopak zamlouvaly duely v Beňově a doma s Opatovicemi. „Ty ostatní byly strašně vyrovnané. Třikrát jsme na penalty prohráli, dvakrát vyhráli, byly to zápasy, v nichž rozhodovalo i štěstí. Sedmé místo není špatné, ale určitě jsme chtěli skončit o dva tři stupínky výš,“ nezastíral.
Tříbodová vítězství tak přišla jen v derby s Protivanovem, proti sestupujícím Mostkovicím a překvapivě i s postupujícími Opatovicemi, na penalty se při pětici nerozhodných výsledků v řadě podařilo zdolat Beňov a Určice. „Bylo tam hodně remíz. Důvody jsou úzký kádr a zranění, až na dvě tři výjimky jsme nehráli v optimálním složení. Při zápasech venku jsme měli problémy dát dohromady vůbec jedenáct lidí,“ posteskl si.
Lipová tak už není takovým postrachem pro soupeře jako dříve, i v tabulce domácích střetnutí obsadila až šesté místo, když zvítězila v devíti ze třinácti případů, z toho však ještě dvakrát až při rozstřelu. „V týmu probíhá generační obměna. Skončily opory Milan Macourek a Karel Spáčil, které měly kolem čtyřiceti let, oba nám budou hodně chybět. Karel vládl v obou pokutových územích, výborně bránil a ještě byl navíc schopen na obránce dát pět až sedm gólů. Přišli mladí kvalitní hráči, ale ještě potřebují čas, aby vyzráli a dorostli do kvalit Spáčila, Macourka či Ohlídala. Uvidíme v další sezóně, jak to bude vypadat,“ vysvětluje Růžička.
Projevilo se to i na účinnosti dlouhodobě silné zbraně v podobě standardek, ty už přestaly být tak výraznou hrozbou. „Dalším důvodem je, že Martin Liška odehrál víc než půlku zápasů se zraněním a nedal tolik gólů jako každým rokem, o další velké oslabení se postaral Matěj Vybíhal, který nám chyběl skoro celou půlku roku. Doufám, že všichni se přes pauzu dají dohromady a budeme na podzimní část připraveni,“ věří v úspěšný vstup do nových soutěžních bitev.
K další změně došlo i na pozici gólmanské jedničky, místo Radka Vybíhala odchytal většinu zápasů Tomáš Holásek. A tak by tomu zřejmě mělo být i nadále. „Tomáše jsme k nám přivedli, když nám Radek řekl, že nebude na všechny zápasy, tak ať seženeme někoho, kdo by chytal místo něj. Čas ukáže, jestli bude chtít pokračovat naplno, nebo nám jen bude vypomáhat, když Tomáš nebude moci. Poslední jeho slova byla, že nám pomůže, jen když Tomáš nebude moci. Třeba si to během pauzy rozmyslí, podotkl Růžička s tím, že defenziva celkově nebyla špatná.
Přípravu na nový ročník zahájili lipovští fotbalisté desátého července. Trénovat budou v domácích podmínkách a utkání se s tradičními soupeři, tedy s Rudicemi z okresu Blansko a devatenáctkou 1.SK Prostějov. A někdejší dlouholetá kralická opora vnímá, že se již přesouvá spíše k roli lodivoda, za sezónu 2017/2018 naskočila v roli střídajícího hráče do sedmnácti střetnutí a celkově na place pobyla tři sta sedmdesát minut. „Nechávám to teď na mladých. Nastupoval jsem jen, když už opravdu nebyl nikdo, kdo by mohl hrát, jsem ten, kdo je připraven v případě nouze,“ poznamenal.






IR

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...