Příjemnou noc, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE:  Však znáte Staré pověsti české... Běda mužům, a tak dále. Bylo by samozřejmě laciné a krajně zjednodušující svalovat vinu za konečnou remízu pouze na hlavní rozhodčí, jenže i ona se zcela jednoznačně nevyhnula některým nepřesným výrokům. Za neubráněnou standardku si ovšem domácí hráči mohou sami. Pozdě pak plakat nad rozlitým mlékem, praví jedno z českých přísloví.

Domácím se podařilo to, co si předsevzali. Začali aktivně a prvních deset minut takřka nepustili soupeře za půlící čáru. Jakmile mu to ovšem dovolili, byla z toho úvodní branka. Ivanko potáhl míč k brance, v nastalém závaru přišlo v rychlém sledu nastřelené břevno a zákrok obránce, jenže Hadaščok se nakonec přece jen prosadil.
Na konci první dvacetiminutovky sklepl míč Kroupa pro Koudelku, jenže ten v dobré pozici přestřelil. Trefit se mezi tři tyče byl pro domácí problém i nadále. Zlomový moment přišel ale na druhé straně. Pavlík potáhl míč do šestnáctky a Fotrovo zakončení reflexivně vykopl Bréda.
Osm minut před přestávkou se dostal k dobré střele zleva Ivanko, Bréda ale dobře zakročil a v následném protiútoku byl v šestnáctce složen Koudelka. Sudí ukázala na značku pokutového kopu a Kroupa prokázal, že je umí proměňovat i v novém ročníku. Do přestávky ještě vyzkoušel Lé Giangovu pozornost Píchal, střela ovšem neměla potřebnou razanci, a Koudelka z úhlu, tentokrát brankář míč vytěsnil na roh.
Deset minut po změně stran mohlo být veselo, když po rohu Janíčkovu hlavičku gólman jen s obtížemi vytěsnil nad břevno. Lé Giang byl v permanenci i po střele Žykola a následné dorážce Koudelky. O dvě minuty později ale po nenápadné akci pohotově zpoza obránce vystřelil k tyči Hapal a brankář neměl šanci na tuto situaci reagovat.
O pět minut později mohlo a mělo být rozhodnuto. Sus skvělou prací vypíchl míč soupeři, Koudelka si chvíli hledal co nejvýhodnější střeleckou pozici, nakonec sice vystřelil, ale Lé Giang už byl připraven. Deset minut před koncem vybídl Koudelka k zakončení Žykola, „blanický rytíř“ v brance Vlašimi byl opět na místě.
Šest minut před koncem mohla přijít pohroma. Vlevo utekl střídající Selemani, před brankou našel Hadaščoka, jehož technická střela doslova lízala z vnější strany tyč domácí branky. V nastavení se opět zaskvěl Bréda, jenže při poslední akci zápasu se po rohu prosadil hlavičkou obránce Pavlík. Závěrečný hvizd tak zněl domácím uším hodně hořce.


1.SK Prostějov – FC Sellier&Bellot Vlašim 2:2 (1:1)
Branky: 38. Kroupa (p), 68. Hapal – 11. Hadaščok, 90.+3 Pavlík
Rozhodčí: Adámková – Melichar, Vít; ŽK: 15. Schuster, 68. Sus – 46. Mareček. Diváci: 1200.
Statistiky: rohové kopy 11:9, střely na branku 11:6, střely mimo 5:4.
1.SK Prostějov: Bréda – Slaninka, Schuster, Janíček, Machynek – Píchal (63. Hapal), Žykol, Sus, Biolek (77. Kovařík) – Koudelka (88. Langer) – Kroupa. Trenér: Oldřich Machala
FC Sellier&Bellot Vlašim: Lé Giang – Mizerák, Plechatý, Piško, Pavlík – Ivanko Macej, Badocha (77. Dao), Mareček, Janda – Fotr (69. Selemani), Hadaščok. Trenér: Petr Havlíček

Pozápasové hodnocení trenérů
Oldřich Machala
-trenér 1.SK Prostějov:
„Utkání se mi hodnotí samozřejmě špatně. Když dostanete gól těsně před koncem zápasu, je to vždycky špatně, navíc ten roh byl zbytečný, mohli jsme balón odehrát jinak. Prohrávali jsme o gól, pak jsme zápas otočili. V prvním poločase jsme ještě přežili šanci, kdy jsme mohli prohrávat o dvě branky, což by bylo daleko těžší. Celou druhou půli jsme ale byli lepším mužstvem a zápas jsme mohli rozhodnout. Ale tak to bývá. Nedáte gól a naopak jej v devadesáté třetí dostanete, to je samozřejmě zklamání. I o tom je druhá liga. Když neproměníte šance, soupeř toho využije. Z tohoto pohledu je asi remíza zasloužená.“
Petr Havlíček
-trenér FC Sellier&Bellot Vlašim:
„Čekal jsem jednoznačně těžký zápas. Pokud půjdeme podle průběhu utkání, je remíza z mého pohledu zasloužená. Domácí měli trochu více štěstí v prvním poločase, kdy jsme neproměnili jasné šance. My naopak měli víc štěstí v druhém poločase, kdy jsme přežili šance domácích a ještě v poslední vteřině vstřelili vyrovnávací branku. Řekl bych, že na vyložené šance to bylo nějakých 5:5 a bod pro nás je zasloužený. Věřil jsem do poslední minuty, pokud prohráváte jen o gól, může do brány propadnout jakýkoli balón. Prostějov mě překvapil, na tomto menším hřišti bude doma hodně silný a žádný soupeř to zde nebude mít jednoduché.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...