Dobré poledne, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTBAL urcice opatoviceFOTOGALERIE Fotbalové Určice již opět šlapou jako hodinky a tři dny po vysoké výhře nad Velkými Losinami nezaváhaly ani proti Opatovicím. Také tentokrát si domácí hráči vytvořili spoustu šancí a byť většinu z nich zahodili a pojistku přidali až dvacet minut před koncem, v poklidu si dokráčeli pro tři body.

TJ Sokol Určice – FKM Opatovice-Všechovice 2:0 (1:0)

Branky Určic: 23. Bokůvka, 68. Vaněk
Rozhodčí: Knoll – Přikryl, Fojtek
ŽK: 85. Peka, 90. Vodák – 63. Gerhard, 65. Šigut, 66. Bartošík, 68. Bělík, 90. Novotný
Diváků: 150

Sestava Určic: Nejezchleb – Pospíšil (46. Javořík, 75. Holly), Kocourek, Peka, Petržela – Bokůvka, Vaněk, Skopalík, Hochman – Los, Vodák. Trenér: Evžen Kučera.

Sestava Všechovic: Bělík – L. Stratil ml., Bartošík (73. Rolinc), Pala, Novotný – Klvaňa, Strnadel, Bernard, Šinut – Janásek (64. Sedláček), Hostaša (75. Goláň).

„Kdybychom za prvních třicet minut vedli 8:0, nemohl by nikdo nic říct. Díky Dominikovi na jedné a Patrikovi na druhé straně nebezpečné balony ze stran chodily, gólovka střídala gólovku, soupeř se bránil a nevěděl kam dřív skočit,“ těšila velká převaha určického kouče Evžena Kučeru.

Jeho hráči se ale prali s finální fází a za celý první poločas dostali míč do sítě jen jednou. To se Hochmanův centr či střela odrazil k Bokůvkovi a levé křídlo domácích otevřelo skóre – 1:0. Po něm však v zahazování pokračovali Vodák či Vaněk, gólman hostí byl ale neprůstřelný. Na opačné straně zahrozili hosté až v samotném závěru po standardní situaci z kopačky Gerharda.

„V první půli nás podržel gólman Bělík, jinak jsme nepředvedli vůbec nic. Začali jsme hrát až po příchodu Sedláčka a od sedmdesáté minuty jsme tam měli náznaky dvou tří šancí. Určice byli po všech stránkách fotbalovější a vyhrály zcela zaslouženě,“ uznal po utkání hostující trenér Ladislav Stratil.

Ve druhé půli dlouhé minuty platilo skóre 1:0 a měnil se pouze stav žlutých karet na hostující straně. Pojistka přišla až z kopačky Radima Vaňka, jenž po akci na pravé straně a přihrávce na střed zakončoval do prázdné brány. Třetí branku mohl přidat opět Vaněk, obešel i gólmana, ale z pravé strany trefil pouze bližší tyč. A než se svou dorážkou mohl uspět Bokůvka, odkopli hosté míč do bezpečí.

Jediná vážná situace před opačnou brankou nastala až na konci osmé desetiminutovky, kdy po faulu Ondřeje Petržely na půlící čáře nacentrovali hosté do vápna a v nepřehledné situaci se odražený míč došoural až na levou tyč Nejezchlebovy brány. Opatovičtí navíc požadovali penaltu, byť na trávníku zůstal ležet pouze domácí Skopalík.

„Přijeli jsme tu uhrát solidní výsledek, ale vůbec jsme se nedostali do hry. Předvedli jsme nejhorší zápas na jaře, prakticky až na konci jsme se dostali před bránu a rozhodčí možná mohl písknout penaltu. 2:0 je pro nás

přijatelný výsledek,“ shrnul duel hostující kouč Stratil s tím, že cílem bylo co nejdéle udržet nulu, což se ale dlouho nepodařilo.

Jeho protějšek si po zisku tří bodů oddechl, těsný výsledek dlouho ponechával vše otevřené. „Druhý poločas to nebylo extra fotbalové, ale gólovky jsme měli a byli jsme nebezpečnější. Kdybychom góly dali dřív, bylo by to poklidné, takhle to bylo zbytečně nervózní. To nevíte, zda se nestane rychlý protiútok. Kluci to ale odmakali a odedřeli,“ povšiml si trenér Určic.

Jeho obličej i vlasy zdobilo pestré zbarvení, důsledek obětování se pro úspěch mužstva. „Před zápasem s Velkými Losinami jsme chtěli kluky nastartovat, tak jsme jim řekli, že pokud vyhrají, tak já, asistent a vedoucí mužstva se pomalujeme. Kluci vyhráli, tak jsme museli,“ bral Evžen Kučera. celou situaci s úsměvem.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...