Dobré poledne, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

kralice logoPouze na čtyři body se po středečním duelu s Želatovicemi smrskl náskok Kralic na předposlední Troubky. Tým Petra Gottwalda utrpěl čtvrtou porážku v řadě a ve vyrovnané tabulce tak měl osm zápasů před koncem stejný odstup od horní poloviny i patnáctého místa.

FC Želatovice – FC Kralice na Hané 1:0 (0:0)

Rozhodčí: Krobot – Motlíček, Válek
Sestava Kralic: Krejčí – Valtr, Martinka, Neoral, Jamrich (55. Chvojka) – Petrásek, Nečas, Dočkal, Vybíhal (62. Bošek), Kopečný (42. Cibulka) – Lehký. Trenér: Petr Gottwald.

„Budu se opakovat, je to ale stále stejná písnička. Gólovky jsme si opět vytvořili, za první půli minimálně pět, ale nemáme štěstí v koncovce,“ smutně poznamenal Gottwald a připomněl zahozené příležitosti Vybíhala, Lehkého, Kopečného a dvakrát Petráska.

Domácí se podle něj dostali jen do několika náznaků, územní převaha, tlak i držení míče bylo na straně jeho hráčů. Ani to však na body nestačilo. „Dobývali jsme i ve druhé půli, ale nepadlo nám to tam. Želatovice využily jednoho našeho zaváhání a trefili se na přední tyč,“ popsal rozhodující moment a jedinou branku duelu kouč Kralic.

Gottwald věděl, že domácí mají problémy s postupným útokem a očekával pouze nákopy, jako protizbraň přichystal stejnou taktiku ve formě vysokých míčů a sklepávání. „Dařilo se nám plnit taktiku, získávali jsme odražené míče. Snažili jsme se i o útoky po křídlech a šance vznikaly,“ pochválil hostující fotbalisty za předváděnou hru.

Plány mu nabourala situace z konce prvního poločasu, kdy po vzdušné srážce a tržné ráně na hlavě musel na šití Vít Kopečný. Sestava Kralic tak doznala vynucené změny. „Byl to náš nejlepší hráč. Velmi platný ve hře dopředu, dařily se mu centry,“ smutnil po ztrátě devatenáctiletého ofenzivního hráče.

Kraličtí tak již podruhé na jaře neskórovali a za poslední čtyři duely se trefili pouze třikrát – dvakrát proti Oskavě a jednou proti Kozlovicím. „Nedaří se nám dostat do vedení. Na klucích se trochu vidět frustrace, ale snažím se je namotivovat a pozitivně naladit. Bohužel nám chybí i štěstí,“ podotkl.

Náladu mu hráči mohou spravit již v neděli, kdy se od půl páté pokusí o zisk tří bodů v Troubkách. Právě těm zatím patří patnácté místo, o pět bodů před posledními Opatovicemi.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...