Příjemnou noc, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kralický tým byl v této sezóně jediný regionální zástupce v Clean4you krajského přeboru a už před začátkem soutěže si vytyčil jasný cíl skončit na předních místech tabulky. O to se měl postarat celkem stabilní kádr, který několikrát bojoval o udržení v této soutěži, a úkol byl změnit boje o záchranu za boje o „bednu“. Po patnácti výhrách a jedenácti prohrách si tak nakonec vydobyly konečné pěkné páté místo a v klubu panuje velká spokojenost. „Když jsem tady nastupoval jako trenér, dal jsem si za cíl skončit v této sezóně na šestém místě. Nakonec se nám povedlo skončit ještě o příčku výše, takže já jsem obrovsky šťastný,“ má radost z dobrého umístění po sezóně trenér David Kobylík.

Začátek sezóny ale nepatřil mezi ty nejlehčí. Pouhé tři body zvládl vytěžit kralický tým z prvních čtyř zápasů a až doma proti Dubicku dokázal vybojovat plný počet bodů. Další výhra poté přišla proti Dolanům, ale nevyrovnané výkony stály klub z městyse Kralice až příliš hodně bodů. Nezvyklým, ale o to větším problémem se stala gólová produktivita. „Trochu negativní byly menší výpadky ve venkovních zápasech, ale hlavní problém je občas naše produktivita. Představoval bych si, že budeme hladovější po gólech a lepší dopředu v posledních dvaceti metrech od branky, a sice jak v postupném útoku, tak ve standartních situacích. V některých duelech chyběl také hlad ve vápně a taková nějaká individuální drzost ve hře jeden na jednoho. Bez gólů se nedá vyhrávat zápasy,“ umí pojmenovat problém trenér Kobylík. Ten se na podzim objevil jako nový muž na pozici hrajícího trenéra, jenž měl za úkol zvednout tým k lepším výkonům. Změna trenéra bývá pro mužstvo těžká, zvlášť během hrající se sezóny a většinou to končí dvěma způsoby. Tým se pod novým koučem nestihne pořádně sehrát, nebo naopak dostane nový impuls a začne vyhrávat. Naštěstí pro Kralice to dopadlo tím nejlepším možným způsobem a tým pod novým vedením našel klid, vyhrával a začal dobře s mládežnickými kluby. „Pro nás jako pro klub to byla velice úspěšná sezóna a já jsem rád, že nám změna trenéra v průběhu sezóny pomohla. Na hráčích bylo vidět, že David Kobylík na ně zapůsobil, přišel se svými trenérskými postupy a inovacemi, což hráčům dalo novou chuť vyhrávat,“ bilancuje Jan Novotný, šéf kralického fotbalu. „Pro mě to umístění je parádní i v tom smyslu, že jsme byli celkem zvyklí hrát často o záchranu, kdežto teď jsme chtěli uspět co nejvíc, byli jsme hladoví po vítězstvích. David přinesl do týmu zkušenosti a i přes malé výkonnostní problémy během sezóny, s čímž se ale potýká každý tým, se kluci rozehráli k dobrým a sympatickým výsledkům,“ přidává předseda FC Kralice na Hané.
Dobré výsledky se dostavily hlavně v jarní části, kdy z prvních šesti zápasů se pětkrát z vítězství radovali právě kraličtí hráči. Bohužel k fotbalu patří i zranění a ta se nevyhnula ani klíčovým hráčům v klubu. Nejtěžší ztrátou a také tou nejdelší se stalo zranění Martina Neorala v dohrávce s Medlovem. Několikanásobná zlomenina nohy však kariéru Kralického záložníka neukončila a hráč teď neúnavně pracuje na svém návratu. Nebyl ale zdaleka jediný, v pár zápasech se zranění nevyvarovali také sám hrající trenér i jeden z hlavních pilířů mužstva Jan Nečas. V pravou chvíli se tak ukázala síla místního dorostu, když několik hráčů pomohlo zaplnit díry po zraněných hráčích a svojí hrou si získali místo v sestavě. Kralice tak jdou po vzoru týmů, které spoléhají na svoji fotbalovou akademii, namísto drahých nákupů, které se nemusejí vyplatit. Začleňují do svého áčka mladé, perspektivní ale hlavně domácí hráče, což je přesně ta cesta, kterou by chtěli trenér i vedení klubu jít. „Během těch zranění se ukázalo, že máme v dorostu z čeho brát, že tam jsou šikovní kluci. Někteří z nich si zahráli v A-týmu poprvé, ale určitě ne naposledy,“ má radost Novotný.
Kralice tak mohou být příští sezónu ještě o něco lepší, ale hlavně stabilnější a vyspělejší tým.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...