Příjemnou noc, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Naposledy na jaře 2011 atakovali kraličtí fotbalisté tak vysoké pozice v nejvyšší krajské mužské soutěži. Tehdy se tak dělo za úplně jiné atmosféry, kdy ve vzduchu visela další existence oddílu, nyní naopak nemuseli mít fandové žádné obavy a mohli se spokojeně kochat, kam že to svěřenci Davida Kobylíka stoupají. A zatímco před sedmi lety chyběl k postupu bod, nyní de facto osm.

Po tehdejším extrémně vydařeném ročníku potkal kralické mužstvo velký útlum. Následovalo patnácté místo a jediným štěstím bylo, že tehdy sestupovaly jen poslední Loštice. Po šesté pozici z ročníku 2012/2013 přišel další pokles a s ním dvanácté, deváté, osmé a jedenácté místo. Až nyní se opět podařilo atakovat lepší část tabulky než její střed.
Základní kámen položil už v loňském roce Ivo Lošťák. Tento kouč přišel do Kralic s jasnou vizí, na níž okamžitě začal pracovat, výsledky se začaly dostavovat možná ještě dříve, než očekával. Stačilo to na jednadvacet bodů a šesté místo, tehdy jen tři body od stupňů vítězů.
Poté přišel tak trochu šok, když se tento lodivod rozhodl odejít od rozdělané práce, jenže nebylo se až tak co divit, trénovat divizi, byť se nakonec jednalo o neúspěšnou záchranářskou štaci, představovalo velké lákadlo, kterému se kralická situace nemohla rovnat.
Někdejší ligový hráč měl ale dobrý tip na svého nástupce, když doporučil Davida Kobylíka. Na Hanou tak nepřišlo jen velké jméno z nedávné hráčské minulosti, které je i nadále schopno dokazovat na trávníku, že mu míč není cizí, ale i další zástupce nastupující trenérské generace a zastánce podobného stylu jako jeho předchůdce.
A zejména vstup do jarní části byl famózní. Po celý duben vše klapalo, jak mělo, s výjimkou domácího souboje s holickým „béčkem“ šel tým od vítězství k vítězství. Až do prvního máje jich nastřádal pět, jenže po tomto souboji se radoval už jen třikrát. Právě tehdy se ošklivě zranil Martin Neoral a symbolicky tím skončilo i nejvydařenější období v celém ročníku.
Roli možná sehrál i los, v květnu už Kralice vyhrály jen nad beznadějně se topícím Rapotínem a k tomu doma zdolaly bez výraznějších starostí dohrávající Černovír, naopak u zachraňujícího se Hněvotína, ve velké formě hrajícího Přerova ani u potřebného Zábřehu to nevyšlo. A završil to domácí výprask s Všechovicemi, do něhož v dresu poražených nastoupil každý, kdo šel kolem a mohl nazout kopačky. O to více pak šokovalo poslední kolo a dva body z Lutína, čímž hosté tak trochu pokazili jasnému vítězi soutěže rozlučku za veleúspěšnou sezónou.
V součtu všech šestadvaceti kol to nicméně dopadlo famózně. A protože premiant se rozhodl v kraji pokračovat a stříbrná rezerva Holice jít nahoru vlivem sestupu „áčka“ nemohla, navrací se do divize Přerov. Třetí tým konečného pořadí nasbíral jednapadesát bodů, o čtyři více než Medlov a o osm než Kralice.
Jediný zástupce Prostějovska v soutěži tak může být spokojen a bude mít nač navazovat. Nyní bude moci dokázat, že jde o vzestupný trend a je i nadále schopen atakovat nejvyšší pozice, to se mu v nedávné minulosti nepodařilo.


FOTO z archívu

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...