Dobré ráno, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Přišel, nasázel deset gólů a zase odešel. Michal Trajer se stal jednou z ústředních postav spanilé jízdy plumlovských fotbalistů jarní částí I.A třídy Olomouckého KFS. Jeho zimní příchod výrazně zvýšil kadenci mužstva a v součtu s kvalitou zbytku týmu sehrál nezastupitelnou roli při výšvihu až na konečné třetí místo a překonání magické padesátibodové hranice, jenže další zásahy za tamější Sokol alespoň prozatím devětadvacetiletý kanonýr nepřidá.

„Kdybych to věděl, tak bych hodně zvažoval jeho nákup. Stálo nás to nějaké finance a nepočítali jsme s tím, že by nám tak rychle odešel,“ nezastírá velké zklamání kouč Plumlova Pavel Voráč. Po návratu do střelecké pohody totiž u jeho svěřence převážilo ekonomické hledisko a rozhodl se pro návrat do Rakouska, které zůstává pro hráče z nižších soutěží i nadále zemí zaslíbenou.  

Grosskadolz, část městyse Seefeld-Kadolz v Dolních Rakousích. Přesně tak se jmenuje nové působiště Michala Trajera. Pojďme ale postupně. Bývalý člen prostějovského LeRKu, Krumsína, Protivanova a 1.HFK Olomouc, jehož jméno však bylo spojeno především s určickou kopanou, se v zimě ve svém mateřském oddíle nepohodl a z osobních důvodů hledal jiné působiště. To neuniklo Františku Kocourkovi a zkušený funkcionář vytušil, že by se mohl zrodit výtečný kauf. Investoval do něj několik desítek tisíc korun a výsledek se dostavil.
Z hráče, který na podzim stihl jen tři duely, necelých padesát minut a žádnou branku se stal rázem nepostradatelný člen plumlovského týmu. Během dvanácti kol strávil na hřišti přes tisíc minut a odvděčil se deseti zásahy, což z něj udělalo třetího nejlepšího střelce mužstva a člena top dvacítky celé soutěže. A vedl si až tak dobře, že zaujal i v zahraničí. „Ani jsem své góly nepočítal. Hodně jsem makal, a když jsem do Plumlova šel, tak jsem Pavlovi řekl, že chci týmu pomoci, což se podařilo. Získali jsme spoustu bodů, skončili jsme vysoko, dosáhli jsme na velký úspěch. Už v zimě jsem ale říkal, že pokud mi bude sloužit zdraví, budu mít formu a přijde nabídka, tak bych chtěl využít možnosti jít do Rakouska. V Česku nic nehledám, musím ale myslet i na rodinu,“ nedělá ze svého přesunu kousek za hranice žádnou vědu.
V Plumlově ale s takovou alternativou zřejmě moc nepočítali a současný vývoj je nepříjemně zaskočil. „Vím to od posledního zápasu. Doslechl jsem se, že jezdil do Rakouska na nějaké zkoušky, ale teprve po Mostkovicích jsem se dozvěděl, že tam podepsal a že s ním už nemůžeme dál počítat,“ nezastírá zklamání trenér „A“-mužstva Pavel Voráč.
Samotný Trajer se v tomto snaží klidnit emoce, stále totiž zůstává kmenovým členem oddílu. „Nikam neodcházím a zůstávám plumlovským hráčem. Vrátím se a budu moci týmu ještě pomoci, třeba takový Michal Spáčil má ještě o čtrnáct let víc než já. Po návratu nebudu hrát jinde než za Plumlov a jsem předběžně domluven, že s nimi budu chodit trénovat a využívat jejich prostředí, takových hráčů je víc, třeba i Peťa Kiška nebo Laďa Bárta,“ vyjmenoval Trajer další regionální fotbalové osobnosti, které si přivydělávají starty v Rakousku. Nyní bude fotbalově doma jen čtyři kilometry od hranic, kousek od Jaroslavic na jižní Moravě. „Nechtěl jsem odmítnout i kvůli vzdálenosti, nebudu muset tak daleko dojíždět. Věřím, že si formu udržím a budeme vyhrávat,“ podotkl obávaný kanonýr.
„Stálo nás to nějaké finance a nepočítali jsme s tím, že by nám tak rychle odešel. Bohužel to dopadlo takto a my se budeme muset podívat po nějakém jiném útočníkovi. Budeme hledat náhradu, situace na trhu ale není jednoduchá a na devadesát pět procent si budeme muset pomoci z vlastních zdrojů,“ smiřuje se s realitou Pavel Voráč, jenž alespoň věří v další setrvání Michala Spáčila.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...