Dobré poledne, dnes je úterý 8.10.2024
svátek slaví Věra,
zítra Štefan a Sára
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

fotbal ilustracniNa podzim Určice s lehkostí překonávaly jednoho soupeře za druhým a pouze místy ztratily body za remízu, na jaře je tomu zatím přesně naopak. Výsledková mizérie lídra krajského přeboru neskončila ani při dohrávání odloženého 17. kola, rezervě druholigové Holice podlehl v Hodolanech 0:3. Po čtyřech letošních kolech tak mají Určice jeden bod a skóre 3:9.

„Rozhodly individuální chyby. První gól jde na vrub obránce, který se ukopl, a gólmana, který takové střely zpoza šestnáctky klasicky chytá. Druhou branku jsme dostali ze standardky poblíž vápna a třetí z penalty,“ popsal nejzásadnější momenty hostující kouč Evžen Kučera.

Třikrát v řadě prohrály Určice naposledy na přelomu let 2009 a 2010, kdy postupně podlehly 0:2 Mohelnici, 2:3 Kozlovicím a 1:4 Přerovu. Evžen Kučera pak pamatuje ještě delší sérii ze svého předchozího angažmá. „V Kostelci jsme tehdy snad sedm osm zápasů nevyhráli. Je nutné, aby se hráči zbavili nervozity, bohužel je to na nich vidět a míče jim odskakují,“ povšiml si. Věří, že zlepšení nastane s návratem dalšího maroda, ještě před víkendem se totiž podle Kučery zapojí do tréninkového procesu Patrik Hochman. „Přinese zvýšení konkurence a je potřeba, aby na trénincích byli všichni. Potřebují získat nazpět chuť i jistotu. Bohužel u Michala Jána to vypadá ještě na tři týdny,“ zmínil předpokládanou rekonvalescenci u posledního zraněného hráče.

Proti Holici zkusil trenér Určic lehce promíchat sestavu a šanci v základu dostal Halouzka místo Losa i Kocourek místo Hollého, stejně jako rozestavení 4-4-2 to ale k bodům nevedlo. „Z hlediska jarních zápasů to byl jeden z lepších výkonů, soupeř ale třikrát vystřelil a dal tři góly. My jsme za stavu 0:1 nedali dvě tři gólovky, další jsme promarnili za stavu 0:3,“ podotkl Kučera. Ukazuje se rovněž, jak moc mužstvu chybí Petr Matoušek, jenž se v zimě vrátil zpět do Plumlova, kouč Určic pozoruje jeho ztrátu v obranné i útočné fázi. „Hodně toho naběhal, dokázal vybojovat spoustu míčů. Útočníci jich pak měli mnohem víc, to se teď záloze nedaří. Stejně tak nám chybí klid v zakončení a trocha štěstí,“ odpozoroval.

Mnohem víc než vložené středeční zápasy by tak ocenil možnost věnovat se naplno tréninkům, to se mu ale naskytne až po 12. květnu. Radost mu tak alespoň udělala prohra Kozlovic 1:2 s Dolany, po níž se na druhé místo vrátila Oskava. Ta na první místo ztrácí po rovných dvou třetinách soutěže čtyři body. O první jarní výhru mohou Určice zabojovat již v neděli, kdy od půl páté hostí Velké Losiny.

1.HFK Olomouc „B“ – TJ Sokol Určice 3:0 (1:0)
Rozhodčí: Kopecký – Přikryl, Jelínek
Sestava Určic: Nejezchleb – Pospíšil, Peka (75. Holly), Kocourek, Petržela – Bokůvka, Skopalík, Vaněk, Javořík – Vodák, Halouzka (50. Los). Trenér: Evžen Kučera.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...