Dobré ráno, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dobojováno! Soutěžní ročník Fortuna MSFL 2017/2018 je definitivně minulostí. Ve třetiligové soutěži bylo ještě potřeba dohrát posledních pět zápasů původně prvního jarního kola, které bylo kvůli nepřízni počasí kompletně odloženo. Atraktivitu mělo pro týmy na chvostu tabulky, protože tam se ještě rozhodovalo o třetím sestupujícím, kterým se nakonec stalo Valašské Meziříčí. Vítěz byl už dávno jasný. Triumfátorem se stal tým 1.SK Prostějov, který získal úctyhodných 70 bodů a před druhým Velkým Meziřičím měl nakonec desetibodový polštář!

Právě v této roli cestovali do Hlučína fotbalisté 1.SK Prostějov. Trenér Oldřich Machala schválil omluvenky klíčových hráčů základní sestavy, pouze na lavičce byl také jarní fantom Jan Koudelka. V průběhu zápasu nastala drobná komplikace v bráně, kdy se už před polovinou první půle zranil brankář Neoral a v poločase jej tak vystřídal Jícha, který se tak na samý závěr sezóny vrátil mezi tři tyče. Neoralovo zranění není mimochodem tak docela banální, jde o svalové zranění v oblasti zad, které si vyžádá několik týdnů léčby. A zrovna hodně času do začátku tvrdé letní přípravy rozhodně nezbývá...
V mnohém improvizovaná sestava, v níž například Pančochář nastoupil na hodně nezvyklém postu stopera, si ovšem vedla náramně dobře. Nejenže derniéru úspěšného ročníku takzvaně „nevypustila“, ale herní projev eskáčka v prvním poločase byl lepší než v leckterém jiném zápase. Lehkost a kombinační fotbal svědčily o jediném – tento tým se přes všechny klady potýká s psychickou labilitou. Nesmělé začátky některých utkání to dokládaly také, naopak teď už nešlo vůbec o nic, a jedenáctka hrála jak z partesu. Převálcování Hlučína v první půli tak nebylo ničím překvapivým, hra na údržbu v tom druhém se už dala očekávat.
Úkolem klubového vedení před startem nové sezóny, v níž bude Prostějov opět účastníkem celostátní ligy, bude přivést posily nejen co do zvýšení herní kvality, ale především tahouny neboli vítězné typy, které překonají krátkodobé obavy týmu o výsledek a dovedou ho k vítězství. Nutno ovšem poznamenat, že i letos už pokroky v tomto směru přece jen viditelné byly, eskáčko dokázalo dotáhnout do vítězného konce i některé zápasy, v nichž se mu herně dařilo pramálo.
Příslovečné kouzlo nechtěného nakonec dostihlo i některé další pretendenty o postupovou příčku. Do poslední chvíle totiž nikdo nečekal, že se Olympia Praha dobrovolně odhlásí z druhé ligy, přestože si na hřišti udržela příslušnost k této soutěži. Na uvolněné místo tak dostaly nabídky kluby ČFL za postupující Chrudimí a posléze i další kluby z MSFL, konkrétně druhé Velké Meziříčí, třetí Líšeň a čtvrtá Kroměříž. Kromě Líšně dva ostatní kluby v průběhu sezóny naznačovaly zájem ohledně postupu, v závěru sezóny celkem vehementně právě Velké Meziříčí. Když však příležitost přišla, zůstalo jen velké ticho, z něhož se radují Vítkovice, které si, ač patnácté, zachovaly druholigovou příslušnost i pro další ročník FNL.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...