Dobré dopoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

V posledním zápase MSFL ročníku 2017/2018 zajížděli naši fotbalisté do Hlučína. Duel, který se měl odehrát na samém prahu jarní sezóny, tak už v současné konstelaci neměl žádný dopad na konečnou tabulku. Bez základních opor jsme ovšem i tak z Hlučína odvezli všechny body. Vše podstatné se událo v prvním poločase, kdy Langer a Žykol stanovili konečný výsledek 2:0 v náš prospěch.


FC Hlučín - 1.SK Prostějov 0:2 (0:2)
Branky: 15. Langer, 28. Žykol
Rozhodčí: Drozdy - Ogrodník, Šamárek; ŽK: 49. Hudeczek, 64. De Carvalho, 77. Bialek. Diváci: 120.

Sestavy:
FC Hlučín: Kolenko - Massaniec, Bialek, Heinik, Dostál - Ságner, Málek, Žižka, Hudeczek - Krejčí (74. Mikoláš), Jančík (46. De Carvalho). Trenér: Radomír Korytář

1.SK Prostějov: Neoral (46. Jícha) - Machynek, Pančochář, Rus, Hirsch - Šteigl, Fládr, Žykol, Zapletal (74. Smékal) - Langer (84. Popelka), Hapal. Trenér: Oldřich Machala

První velkou šanci zápasu měl Žykol, který si ve vápně zpracoval míč a tvrdě vypálil na zadní tyč, Kolenko ovšem brzkou změnu skóre nepřipustil. Pohotovost prokázal na druhé straně i Neoral, když reagoval na Machynkovu teč Hudeczkova centru, kdy míč směřoval za jeho záda.

Domácí udělali po čtvrt hodině hrubku, kterou využil k rychlému úniku Šteigl, posunul míč Langerovi, který překonal Kolenka – 0:1. Po několika příležitostech na obou stranách si převzal ve vápně míč Žykol a z první zamířil nechytatelně pod břevno – 0:2!

V těchto pasážích se hrálo pouze na jednu branku a naši předváděli takřka exhibici. Pět minut před přestávkou se rodil náš brejk, ale Bialek byl proti. Do druhé půle přišel do branky Jícha místo Neorala, který se už ve dvacáté minutě zranil, a hra pokračovala v podobném duchu. Aktivita domácích přece jen vzrostla, v dobré pozici byl v šestnáctce Krejčí, jenže byl zastaven naší obranou a diváci se dožadovali penalty. Jelikož domácí nemířili při svých pokusech příliš přesně, Jícha si po delší době v brance příliš nezachytal.

Čtvrt hodiny před koncem byl blízko čestnému úspěchu domácích de Carvalho, jenže jeho technická střela jen těsně minula tyč Jíchovy branky. Ještě v poslední minutě po rohovém kopu orazítkoval břevno domácí Ságner a udělal tím definitivní tečku za ročníkem 2017/2018.

Hlasy po utkání
Oldřich Machala vezl do Hlučína tým bez největších opor a o to víc si cenil vysoce zodpovědného přístupu k utkání. „Utkání hodnotím vysoce pozitivně, protože kluci, kteří dostali příležitost, utkání nevypustili a odehráli jej na sto procent. Líbila se mi hra v prvním poločase, kdy jsme byli jednoznačně lepším týmem a mohli jsme dát i více než dvě branky. Druhý poločas jsme pak zkušeně dohráli, aniž bychom inkasovali branku,“ pochválil hráče po posledním zápase sezóny.

STÁHNOUT... http://www.1skprostejov.cz/aktuality/detail/398-muzi-fc-hlucin-1-sk-prostejov-0-
2
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...