Dobré dopoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Kdo je nejlepším regionálním týmem v ženské kopané? Po právě skončeném víkendu má tato otázka znovu novou odpověď. Už to není Kostelec na Hané, který se mezitím transformoval v „béčko“ 1.FC Olomouc, ani mostkovický Sokol. Na úplnou špici se vyhouply Držovice, po uplynulém podzimu se tak realitou stala původně velice nepravděpodobná verze. Poslední krok učinila nedělní výhra týmu Tomáše Jetela doma nad Mutěnicemi.

„Chtěli jsme předběhnout Mostkovice, pro holky to byla velká motivace. Šly si za tím a prodaly, co se naučily. Za mě panuje spokojenost, naše jaro bylo až neskutečné. Přišlo sice několik nových hráček, je to ale práce celého týmu. Každá z hráček odvádí, na co má, a mozaika se nám poskládala,“ mnul si ruce kouč vítězek.
Držovice se ujaly vedení na prahu druhé čtvrthodiny, kdy se prosadila Veronika Ondrová. Hosté sice záhy srovnali, jenže pak si vzala slovo uzdravená Tereza Dorotovičová a ve třicáté minutě vrátila vedení na domácí stranu. A teď už definitivně, v posledních patnácti minutách zápasu navíc ještě zvýraznila skóre Soňa Malinková s Klárou Kostíkovou. „Celý tým chválím za přístup, každá z holek do toho dala maximum, co mohla. Byli jsme v trochu specifické sestavě, chyběla mi Mikysková, zaskočili jsme tedy soupeře hrou na tři útočnice. Zatlačili jsme je při rozehře a tato taktika nám vyšla, ve druhé půli jsme pak přeskupili řady, zahustili střed a hráli už jen na dvě útočnice,“ přiblížil.
Při pohledu na tabulku byly papírovým favoritem Mutěnice, nicméně letošní výsledky pro změnu předurčovaly Držovice, které do té doby posbíraly za rok 2018 deset bodů, zatímco Jihomoravanky jen sedm. „Jako favorit jsme se necítili. Měli jsme na kontě jen deset bodů a oni už dvacet. Jaro sice bylo jiné, pořád ale byly o dvě místa před námi. Soupeř byl fotbalový a také měl šance, hodně nás ale zachránila brankářka,“ vyzdvihl výkon Venduly Langerové.
V konečném zúčtování tak Držovicím náleží sedmá pozice v devítičlenném pořadí „B“ skupiny Moravskoslezské divize žen, s tak vysokým umístěním se nepočítalo. „Máme třináct bodů a jsme třetí od konce. Po podzimních krutých výsledcích je to až neuvěřitelné. Je to současně zavazující, abychom i nadále hráli jako teď. Nyní se už od nás bude víc očekávat, pokud ale hráčky zůstanou, tak jsme na to připraveni,“ pravil optimisticky naladěný Tomáš Jetel.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...