Dobré dopoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Na programu je derby mezi fotbalisty Klenovic na Hané a Pivína? Tak to se nejspíš něco semele! Oprávněnost takových myšlenek se znovu potvrdila uplynulou sobotu, kdy se oba rivalové ze sousedních obcí střetli v rámci 23. kola aktuálního ročníku I.B třídy Olomouckého KFS.

A nechybělo mnoho k vážnějšímu incidentu..

Že tradičně vyhrocený duel mezi Klenovicemi na Hané a Pivínem neproběhne v klidu, to bylo zřejmé hned od začátku sobotního měření sil v rámci 23. kola skupiny „B“ I.B třídy Olomouckého KFS. Hrálo se oboustranně dost tvrdě a nervozitu ještě víc rozdmýchávala hlavně hostující lavička, z níž převážně na rozhodčí občas létala i ostrá slova. Nejčastěji od jednoho velmi aktivního člena pivínské výpravy, který byl po přestávce ze střídačky vykázán do hlediště, neboť sudí na popud domácích zjistili, že dotyčná osoba nemá mezi trenéry a náhradníky co pohledávat...
Tím se nevraživost mezi oběma tábory ještě vystupňovala, zvlášť když klenovický tým šel už před pauzou do dvougólového vedení po trefách, jež hosté považovali za neregulérní. Byť později snížili na 2:1, jejich protesty i diskuse s arbitry neustávaly, naopak nabíraly na intenzitě. A vygradovaly bezprostředně po závěrečném hvizdu tím, že se na hlavního sudího sesypalo několik hráčů Pivína, aby mu zlostně vyčinili. Došlo na menší strkanici, ale nic víc.
Už to vypadalo, že se emoce uklidní, avšak místo toho opět zahořely během odchodu aktérů zápasu do šaten před hlavní tribunou. Tam totiž číhalo několik viditelně rozezlených fanoušků hostujícího celku, kteří se na rozhodčí začali sápat. Vedle sprostých výrazů došlo i k menšímu kontaktu, víc nedovolili členové pořadatelské služby. Právě ti se ale dostali s některými ultras do většího křížku a chvíli to vypadalo, že dojde ke rvačce. Naštěstí nedošlo, leč scházelo opravdu jen trochu.
„Jakmile jsme v týdnu zjistili, že komise rozhodčích nominovala k tomuto utkání teprve šestadvacetiletého arbitra, hned jsme volali na krajský svaz, jestli nebude lepší delegaci změnit. Že by takhle mladý kluk nemusel vždy vypjaté derby zvládnout. Bohužel to odmítli a vše dopadlo tímto způsobem. Sudí nás zařízli, kromě hlavního ještě i první na pomezí. Přitom v tabulce o nic vážného nešlo, mohl se hrát normální hezký fotbal. Místo toho odjíždíme naprosto znechucení,“ naštvaně říkal Večerníku při odchodu ze stadiónku pivínský kouč Jaroslav Svozil.
„Emocí bylo na hřišti hodně, což ale k tomuhle derby asi tak nějak patří. Jen jsem měl obavy, aby nedošlo k nějakému zbytečnému vyloučení, které mohlo celý zápas ovlivnit. Nestalo se a jedině dobře, my jsme utkání určitě zvládli i po stránce nervozity výborně. Ta strkanice na závěr? Šlo o záležitost hostů, my jsme se snažili do toho neplést a užít si vítězství. Podle mě je hlavní, že se nesemlelo nic horšího, což by byla škoda,“ v klidu glosoval menší melu po skončení bitvy klenovický lodivod Vladimír Horák.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...