Dobré dopoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Sobotní šlágr jedenadvacátého kola Okresního přeboru PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku-II. třídy OFS Prostějov přinesl v Otaslavicích doslova gólové hody. Ačkoliv to zprvu vypadalo, že v jarní části skvěle hrající Horní Štěpánov potvrdí roli menšího favorita, opak byl nakonec pravdou. Domácí „Metle“ vedly už v poločase o tři branky a po přestávce si ze zápasu udělaly exhibici.

Dojem trochu pokazil počet obdržených gólů, ale tři body jsou v tomto případě nejdůležitější. Závěr nejvyšší okresní soutěže tak nabírá zajímavé obrátky a mezi první trojící lze ještě čekat tuhý boj.

Stav před výkopem
Vrahovice stále drží první místo, nejlepší tým Horní Štěpánov se držel v závěsu druhý a Otaslavice toužily ztracenou stříbrnou příčku zpátky. „Metle“ měly zpočátku jarní části problémy se střílením branek, což ale v posledním zápase neplatilo, když Brodku u Konice nastřílely sedm branek. Na sobotní zápas navíc byly nažhaveny a chtěly smazat čtyřbodový náskok druhého Štěpánova. Jak bylo zmíněno, týmu z Konické vrchoviny se ve druhé polovině sezóny daří. Vynikajícími výsledky se dostal již na druhé místo a případnou další výhrou si chtěl nejen vytvořit náskok na svého přímého soka v boji o druhé místo, ale současně i vytvořit tlak na lídra z Vrahovic.

Vývoj zápasu
Hosté do zápasu vlétli od první minuty a byli výrazně aktivnější. Otaslavičtí hráči nechytili hned zpočátku tempo zápasu, což se jim vymstilo v podobě obdrženého gólu. Po probuzení se ale začali přece jen dostávat do šancí, avšak žádná ze střel nemířila mezi tři tyče. Až z první rány to přišlo a od té doby hra Horního Štěpánova začala být pěkný zmatek. Záložní řada často vůbec nefungovala, a tak mezi obrannou linií a útokem vznikala velká díra. Otaslavice si tak otevřely střelnici, při které si diváci přišli na své. Horní Štěpánov se snažil zdramatizovat zápas až v samém závěru, kdy ale debakl zkorigovali jen symbolicky.

Zásadní okamžiky
V 11. minutě se trefil štěpánovský Gryc, když si dobře naběhl na centr z pravé strany. Obránce, který ho hlídal, netrefil při odkopu míč a ten propadl právě k nabíhajícímu útočníkovi - 0:1. Za tři minuty stáli při brankáři domácích všichni svatí. Ten totiž vyběhl proti útočníkovi a ostrým zákrokem ho poslal k zemi před pokutovým územím. Rozhodčí tento zákrok ocenil pouze žlutou kartou, přestože mohla a asi i měla padnou červená... Po půl hodině hry utekl otaslavický forvard Nejedlý svému strážci a srovnal skóre - 1:1. O tři minuty později se rozhodl k driblinku do pokutového území Chvojka. Obránci soupeře stáli na patách a posloužili útočníkovi jako kužely. Ani jeden z nich nešel proti míči a nechali ho pohodlně zakončit - 2:1. Na 3:1 zvyšoval Smékal po nádherném centru přes celou šířku hřiště. V poslední minutě prvního poločasu dorazila hosty odpískaná penalta, kterou kapitán domácích Vogl bez problému proměnil.
I ve druhém poločase byla obrana Horního Štěpánova jako opařená. V 57. minutě šli tři hráči domácího celku úplně sami na brankáře, což nemohlo skončit jinak než druhou trefou Nejedlého - 5:1. O tři minuty později předvedl ještě hezčí únik Zatloukal, který v náběhu převzal míč na půlce a až k brankáři ho nedokázal nikdo zastavit - 6:1. Na propastných 7:1 zvyšoval Drmola, když si spolu se Zatloukalem kombinačně pohráli s celou obranou. Hosté dokázali vstřelit branku v 66. minutě po krásném lobu Žilky - 6:2. Od té doby byl vývoj zápasu jako na houpačce. Dvaasedmdesátá minuta a Kaláb zvyšuje na 8:2, za dvě minuty snížil horněštěpánovský Gryc - 8:3, ale za další dvě minuty Chvojka dává na 9:3. Nakonec to byl hostující Červinka, kdo sedm minut před koncem upravil na konečných 9:4.

Osobnost utkání
Smutným hrdinou se stal hostující brankář Josef Šmíd, který musel devětkrát lovit míč ze své sítě. Přesto své hráče v poli celý zápas povzbuzoval, nabádal k útočení a nevzdal jediný souboj s domácími útočníky. Za jeho bojovnost a podporu spoluhráčů si zaslouží pochvalu.

Zajímavost duelu
Domácí se zvedli nejen herně, ale i gastronomicky. V příjemné hospůdce u hřiště pod pergolou voněly z udírny ty nejlepší klobásky této sezóny. Otaslavice tak předběhly Vrahovice, které do tohoto víkendu byly první. Uvidíme, jak souboj těchto týmů dopadne i na hřišti ve čtyřiadvacátém kole Okresního přeboru.

Atmosféra utkání
Počet diváků byl překvapivě malý na to, že domácí předvádějí atraktivní fotbal plný branek, což se potvrdilo i tentokrát. Žádného silného fandění se hráči Otaslavic od svých fanoušků nedočkali a celá tribuna na protější straně zela prázdnotou. Domácí tým by si určitě zasloužil větší podporu v závěru sezóny. Možná se až příliš velkou konkurencí stala souběžně probíhající cyklistická akce „Mikroregion Předina do sedla“.

Pozápasové hodnocení trenérů
Jiří HON - TJ Sokol Otaslavice:
„Myslím si, že jsme zápas odehráli ve velké pohodě. Před zápasem jsme měli trochu strach, protože Štěpánovu se na jaře velmi daří a hraje dobrý fotbal. Proto nás překvapilo, že tentokrát nepodal takový výkon, jaký jsme od něj očekávali. Nevím přesně, s jakou taktikou hráči nastupovali, ale moc fotbalovosti z jejich strany v utkání nebylo. Každopádně v tuhle chvíli se musíme soustředit, abychom dobře dohráli sezónu. Nikam se netlačíme, a pokud postoupíme, budeme mít určitě radost. Pokud se tak nestane, pojedeme prostě dál a budeme hrát náš fotbal.
Adolf LANGER – TJ Horní Štěpánov
Z rozhodnutí klubového výboru nemůže trenér utkání hodnotit.


21. kolo: Otaslavice – Horní Štěpánov 9:4 (4:1), 2x Nejedlý Jan, 2x Chvojka Jakub, Vogl Martin, Drmola Dominik, Smékal Lubomír, Zatloukal Dominik, Kaláb Lukáš – 2x Gryc Karel, Červinka Marek, Žilka Michal, Určice „B“ - Čechovice „B“ 4:1 (4:1), 2x Vodák Petr, Kouřil Jaroslav, Ježek Tomáš – Jano Radek, Nezamyslice – Brodek u PV 2:4 (1:2), Moravec Zdeněk, Musil Miroslav – 2x Zatloukal Leopold, 2x Typner Jan, Dobromilice – Výšovice 1:5 (0:4), Šenkyřík Petr – 2x Olbert Luděk, Křivinka Jan, Smička Jan, Obručník Michal, Tištín – Hvozd 8:0 (3:0), 2x Cetkovský Marek, 2x Stančík Jan, 2x Kyselák Vlastimil, Lakomý Miroslav, Bosák David, Vícov – Vrahovice 3:1 (2:0), 2x Tesařík Adam, Studený Viktor – Pořízka Tomáš, Ptení – Brodek u Konice 0:4 (0:2), 2x Grepl Robin, Kolář David, Koudelka Jaroslav
Tabulka po 21. kole:
1. Vrahovice 21 16 0 5 88:32 47 1
2. Horní Štěpánov 21 15 0 6 81:47 45 1
3. Otaslavice 21 15 0 6 72:33 44 2
4. Dobromilice 21 12 0 9 56:47 37 1
5. Čechovice „B“ 21 13 0 8 51:45 37 2
6. Brodek u Pv 21 12 0 9 61:74 35 1
7. Brodek u K. 21 11 0 10 50:48 34 2
8. Určice „B“ 21 11 0 10 45:44 32 3
9. Výšovice 21 10 0 11 40:40 27 4
10. Vícov 21 8 0 13 28:38 26 0
11. Nezamyslice 21 8 0 13 29:47 26 2
12. Tištín 21 6 0 15 38:38 21 1
13. Ptení 21 5 0 16 20:49 15 2
14. Hvozd 21 5 0 16 23:100 15 2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...