Dobré odpoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Předehrávané 30. kolo třetiligové soutěže se uplynulou středu prostějovským fotbalistům vůbec nepovedlo. Obvyklý vlažný výkon z úvodní fáze zápasu se v průběhu prvního poločasu sice zlepšil, ovšem bez gólového efektu. A ve druhé půli se pak začaly vršit chyby. Tentokrát nepomohlo ani otočení skóre na 2:1 díky brankám Žykola a Kroupy z penalty. Prvně jmenovaný byl však v závěru po druhé žluté kartě vyloučen a domácí převrátili výsledek na svoji stranu.

První minuty patřily domácím, ale byli to Hanáci, kteří zahrozili v ofenzivní činnosti. Koudelka našel dobře rozjetého Kroupu, jenže na něj si počíhal brankář Semanko. Poté si Koudelka poradil sám, jenže střelu po jeho individuální akci opět vyřešil Semanko. Podobně se vedlo i Hapalovi, který se objevil za domácí obranou. Fládr z přímého kopu přestřelil. Po půlhodině hry našel Hapal Kroupu, jenže Semanko opět míč vytěsnil na roh. Střelecky se nevedlo ani Pančochářovi, ani dvakrát Koudelkovi, na druhé straně Jícha zneškodnil přímý kop Jasenského.
Věci se děly po obrátce. Po dvou minutách Jícha rozehrál na Fládra, který mu v tísni míč vrátil tak nešťastně, že měl Jurča snadnou práci poslat podél gólmana míč do branky - 1:0. Odpověď favorita přišla brzy. Hirsch vyslal vlevo dopředu Koudelku, ten našel v druhé vlně nabíhajícího Žykola, který zakončil na bližší tyč - 1:1. Po hodině hry hledal Hapal centrem před brankou Kroupu, ten byl faulován a z nařízené penalty poslal svůj tým do vedení - 1:2. Čtvrt hodiny před koncem měl šanci rozhodnout Sus, jenže střela nedošla místa určení. A tak zaúřadoval Jasenský, který trefil z přímého kopu parádně pod břevno, ovšem z úctyhodné vzdálenosti - 2:2. Šest minut před koncem mohl strhnout vítězství na prostějovskou stranu Pančochář, Semanko ale střelu opět vyrazil na roh. Za minutu přišel trest a rozhodnutí. Oopět Jasenský rozehrál zleva nepřímý kop, na nějž si vyskočil Chwaszcz a rozesmutněl své bývalé spoluhráče - 3:2! Zachraňující se Otrokovice předvedly větší vůli po vítězství a tři body braly zaslouženě.

Pozápasové hodnocení trenérů
Marek SEDLÁK  - FC Viktoria Otrokovice:
„Vítězství nad prvním Prostějovem znamená pro nás absolutní spokojenost. Na soupeře jsme se připravili, v úvodu utkání jsme jej zaskočili aktivitou i rozestavením, myslím, že s tím měl velké problémy. Zhruba od pětadvacáté minuty se projevila herní kvalita soupeře, v těchto fázích zápasu nás podržel brankář. V druhém poločase se hosté dostali do zápasu spornou penaltou, ale skóre jsme díky standardním situacím a přístupu hráčů otočili. S Prostějovem se musí hrát jedině tak, že hráči mají nadstandardní přístup, to tam bylo.“
Oldřich MACHALA - trenér 1.SK Prostějov:
„Říkali jsme, že zápas bude bolet, což se také ukázalo. Prohrávali jsme ovšem osobní souboje. Když jsme otočili výsledek z 0:1 na 2:1, tak zkušené mužstvo, které máme, by zápas už mělo v klidu dohrát. Pokud si necháme dát takový druhý gól, je to těžké. Domácí pak bojovali, třetí branku jsme dali ze standardní situace, kterou jsme měli vyřešit určitě lépe. Jsem zklamaný a nespokojený z toho, jak jsme zápas odehráli. S dvěma hrubými chybami se těžko zápas dovede do vítězného konce. Tohle si prostě takové mužstvo, jako my, nemůžeme dovolit.“

FORTUNA MSFL - předehrávané 30. kolo
FC Viktoria Otrokovice - 1.SK Prostějov 3:2 (0:0)
Branky: 47. Jurča, 79. Jaeenský, 85. Chwaszcz - 55. Žykol, 63. Kroupa z penalty
Rozhodčí: Kulička - Páral, Grečmal. Žluté karty: 25. Bahounek, 89. Jurča – 28. Fládr, 79., 89. Žykol. Červená karta: 89. Žykol. Diváci: 86.
Statistiky: rohové kopy 6:5, střely na branku 5:10, střely mimo 3:4.
sestava Otrokovic: Semanko - Chwaszcz, Malý, Jasenský, Kiška (84. Vašulka) – Behan, Bahounek (56. Zábojník), Mlýnek (46. Jurča), Pěnička, Nzembi – Bojda. Trenér: Marek Sedlák
sestava Prostějova: Jícha - Machynek, Pernackij, Schuster, Sečkář (46. Hirsch) – Hapal (76. Langer), Fládr (51. Sus), Pančochář, Žykol, Koudelka – Kroupa. Trenér: Oldřich Machala.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...