Dobré odpoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Patnácté kolo Moravskoslezské divize žen nabídlo uplynulou neděli dopoledne zajímavé místní derby fotbalistek. Na hřiště trápících se Mostkovic zavítaly rozjeté Držovice. Utkání se hrálo za silného větru a ve vysokém tempu. Vše podstatné se událo už v prvním poločase, kdy padly všechny čtyři góly. Držovice si pak výsledek pohlídaly, odvážejí si domů cenné tři body a dál pokračují ve výborných výsledcích v jarní části sezóny. V průběžné tabulce tak zvýšily svůj bodový zisk na dvouciferný a na svého úhlavního soka ztrácí z osmého místa už jen dva body.

Stav před výkopem
Nedělní dopoledne by bylo zcela ideální pro fotbalový zápas, kdyby nefoukal tak silný vítr. Zatímco domácí už tři kola nevyhráli a pro jejich potrápené sebevědomí byla výhra rozhodně potřeba, to Držovice se nesou na vlně a v kapse měly z posledních dvou zápasů dva nečekané triumfy, které jim zvedly sebevědomí. V jarní části podávají stabilní výkony i díky gólům Terezy Dorotovičové a dokázaly zvítězit ve většině utkání.
Vývoj zápasu
Hra začala ve velmi vysokém tempu okamžitě po výkopu a první se vrhly do útoku hráčky Držovic. Úvodních pět minut svíraly domácího soka u jejich pokutového území a chtěly rychle vstřelit vedoucí gól. Paradoxně to ale byly Mostkovičanky, které udeřily. Po bleskurychlém brejku po pravé straně se dostali do vedení a úplně tak šokovali hostující výběr. V následující pasáži poletoval míč zejména vzduchem, ani jeden tým moc nevyužíval kombinaci po zemi. Držovice dokázaly z této neurovnané bitvy srovnat a za deset minut dokonce otočit zápas ve svůj prospěch. V obou případech má prsty v gólu také domácí obrana, která se dopustila hned několika souvislých chyb. Poslední minuta přinesla pokutový kop pro hostující tým a Mostkovice tak obdržely i hodně nepříjemný gól do šatny.
Ve druhém poločase hra z obou stran hodně přitvrdila, což zapříčinilo vznik nepříjemných situací, faulů a drobných zranění. Držovice, které vedly o dvě branky, pak vynikaly důrazným presingem a nepouštěly pomalejší Mostkovičanky do útočné fáze. K závěru zápasu přišel tlak domácích, kteří chtěli se zápasem ještě něco udělat, ale ani standartní situace jim k tomu nepomohly.
Zásadní okamžiky
V 6. minutě se domácí hráčky dostaly do rychlého brejku po pravé straně, dokázaly odcentrovat, a když už to vypadalo, že obránkyně uklidí míč do bezpečí, nechaly jej trestuhodně propadnout za sebe, kde se nacházela úplně nepokrytá Barbora Karafiátová, která neměla sebemenší problém uklidit míč do sítě - 1:0. Hosté srovnali stav zápasů na konci 19. minuty, kdy po odrazu zaspaly obě stoperky Mostkovic, načež Soňa Malinková se ocitla sama před domácí brankářkou, měla spoustu času si střelu připravit a uklidila balón do levého dolního rohu branky - 1:1. O deset minut později využila stejná hráčka nedůrazného bránění v pokutovém území a poslala Držovice do vedení - 1:2. Minutu před koncem prvního poločasu spadla po stažení za dres hostující útočnice a rozhodčí neváhal písknout pokutový kop. Ten se napoprvé nepodařilo proměnit, domácí brankářka předvedla skvělé reflexy, ale Tereza Dorotovičová se zachovala pohotově a dorazila míč za záda ležící strážkyně brány - 1:3.
Ve druhém poločase bylo šancí poskrovnu a Držovice nikam nepospíchaly. Nejvýraznější šance domácích po přestávce přišla po krásné samostatné akci hráčky Solange Soares, která prokličkovala mezi dvěma obránkyněmi, položila si brankářku na zem, ale bohužel se dostala do velmi velkého úhlu, nezvládla už zakončit. Na konci zápasu se nadechli domácí ke tlaku, ale bez výraznější šance na bránu.
Osobnost utkání
Jednoznačně brankářka hostů Vendula Langerová. Ta svojí hrou někdy byla dvanáctou hráčkou na hřišti a pomáhala obraně při dlouhých balónech. Nebála se jít do soubojů ve vysoké rychlosti s běžícími útočnicemi a vrhala se jim pod nohy. I díky jejímu přínosu se nepodařilo soupeřkám vystřelit na bránu víc jak třikrát, jelikož si pro všechny delší míče vybíhala daleko z brány a zabraňovala tak chaotickým soubojům vevnitř pokutového území, ze kterých by mohly být nebezpečné situace.
Zajímavost utkání
Během zápasu se hrálo na dlouhé odkopy. Po dvou takových skončily míče daleko za zdí hřiště a ztratily se někde v nekonečném poli řepky. Hledaly se bez výraznějšího úspěchu, takže doufejme, že tímto stylem neztratí Mostkovice do konce sezóny zbytek balónů... Stínem zápasu se pak stalo zranění držovické kanonýrky Dorotovičové.
Atmosféra utkání
I přes brzký čas a velké teplo si cestu na hřiště našlo přes sto diváků. Většina z nich byla domácích, což je velice sympatické číslo, a je vidět, že v Mostkovicích se silně podporují týmy obou pohlaví. Atmosféra trochu zajiskřila ve druhé půli, když se hra přitvrdila a přibylo faulů. Domácí fanoušci si neodpustili výkřiky na rozhodčího za jeho výroky, jinak vzhledem k výsledku byla kulisa celkem tichá.

Pozápasové hodnocení trenérů
Robert KARAFIÁT - Mostkovice:
„Prostě jsme darovali Držovicím vítězství. Vedli jsme, ale udělali jsme vzadu několik chyb. Potom už holky nedokázaly dát branku a kombinačně jsme propadli. Nemám, co k tomu víc říct...“
Tomáš JETEL - TJ Sokol Držovice
„Podaly jsme super výkon. Bylo to perfektní, holky makaly, nedaly soupeřkám nic zadarmo, jsem strašně pyšný na tento tým, a co jsme dokázali během tak krátké chvíle. Pokračujeme vesele dál v tom, co jsme si slíbili na začátku jara. Trochu jsem očekával, že by to tak tentokrát mohlo dopadnout. Museli jsme otáčet zápas, ale věděl jsem, že na to moje hráčky mají. Byli jsme na tom lépe kombinačně, hlavně ve druhém poločase. Za mě určitě spokojenost, i když to byl hodně bolavý zápas, byla tam spousta tvrdých soubojů a některé holky si odnesly šrámy. Každopádně jak už jsem říkal na začátku jara, zvyšování skóre na náš účet už skončilo! Dnešní zápas ale moc bolel a asi přijdu do konce sezóny o Terezu Dorotovičovou. Bohužel je to daň za tvrdou a zákeřnou hru od protihráček, bohužel to neunesly a asi čekaly, že to dopadne jinak.“

Mostkovice - Držovice 1:3 (1:3)

Další výsledky 15. kola: Nové Sady - Kotvrdovice odloženo, Mutěnice - Vsetín 1:4, Velké Pavlovice - Vlkoš 0:8.
Tabulka po 15. kole:
1 FC Vsetín, z.s. 13 11 1 1 74:15 34
2 FK Nové Sady 12 9 2 1 57:11 29
3 1.FC Olomouc "B" 13 6 4 3 43:23 22
4 Kotvrdovice 13 6 2 5 35:27 20
5 Vlkoš 12 6 1 5 49:17 19
6 FK Mutěnice, z.s. 13 6 1 6 30:32 19
7 Mostkovice 14 4 0 10 22:37 12
8 TJ Sokol Držovice 14 3 1 10 16:89 10
9 Velké Pavlovice 12 1 0 11 15:90 3



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...