Dobré odpoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Čtyři dny po draze vykoupeném penaltovém vítězství nad Medlovem naskočili fotbalisté Kralic k dalšímu soutěžnímu utkání. Tentokrát se vydali do Hněvotína a tento souboj měl zvláštní příchuť pro hostujícího kouče Davida Kobylíka. V olomoucké části dříve působil jako hráč a stále v něm hraje jeho mladší bratr Petr. Po utkání však mistru Evropy do jednadvaceti let nebylo do smíchu, jeho mužstvo skončilo bez bodu.

„Měli jsme z úterka pět zraněných hráčů – čtyři svalová a jedno těžké. Prokop nastoupil, Nečas snad bude zpátky za týden, já za dva tři týdny, mám roztříštěnou záprstní kost a v ní osm šroubů, nemohu hrát ani se speciální dlahou, naštěstí je to levá ruka. Dále Cibulka bude zpět za tři týdny a Neoral tak za půl roku, už je po operaci,“ vyjmenoval dlouhý seznam marodů.
Pro sobotní mač tak neměl nikoho na střídání a celých devadesát minut odehrála ta stejná jedenáctka. „Utkání nechci příliš hodnotit, v Hněvotíně mám spoustu známých a také bráchu. Celkově to ale byl vyrovnaný zápas. V první půli jsme měli čtyři náznaky brejkových situací, ze šestnáctky jsme se ale netrefili. Soupeř mohl skórovat už v první minutě po vymyšleném faulu a utkání rozhodla penalta, která se dala písknout. Hned po pauze jsme pak ze standardky dostali druhý gól,“ přibližoval dění na trávníku.
Chyběly mu zejména přítomnost Nečase a jeho kvalita, domácí pak už Kralice do ničeho nepustili. „Rozpadla se nám osa, spoustu zápasu jsme ale vyhráli díky přístupu, nasazení a srdíčku, to v sobě mají všichni hráči. Dobře trénují a šanci tak při jejich absenci dostanou jiní. Chybělo mi, že jsem neměl nikoho na lavce pro oživení hry, hrajeme totiž náročný styl,“ podotkl.
Přes víkendovou porážku však zatím stále může být spokojen, Kralice dál okupují třetí místo krajského přeboru. „Přicházel jsem, když mužstvo bylo šesté, a díval jsem se jen nahoru. Bedna by byla skvělá a byl bych velmi spokojen. Tým pracuje, trénujeme třikrát týdně v hodném počtu, takto se nepřipravuje ani spousta divizních mančaftů. Výsledky se jako bonbónek dostavily hned na začátku a s optimismem chceme jít i do další sezóny a v ní rovněž okupovat horní příčky,“ přeje si do následujících měsíců.
V dalším souboji se tým Davida Kobylíka představí doma proti Rapotínu, začíná se v tradičním čase od sobotní šestnácté hodiny a třicáté minuty. 


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...