Dobré odpoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Ideální počasí přineslo krásné fotbalové odpoledne a napínavou přestřelku. Ve dvanáctém kole skupiny „B“ Moravskoslezské divize žen poměřily síly fotbalistky 1.FC Olomouc a Držovic. Domácí byly papírovými favority a dokládal to i průběh utkání. Olomoučanky vynikaly rychlými úniky zejména po pravém křídle a dobrou kombinací ve středu hřiště. Nicméně velký počet neproměněných gólových příležitostí znamenal šanci pro zvedající se Držovice, a tak došlo na klasické pravidlo „nedáš, dostaneš“. Večerník utkání sledoval ve svém šlágru...

Stav před výkopem.
Obě družstva se před utkáním nemohla od sebe více lišit. Nejen postavením v tabulce, ale i herním projevem a schopností bodovat v zápasech. Po velmi mizerném podzimu bez zisku bodu tak Držovice musely po zimní pauze zabrat. Odměnou jim byla výhra v prvním jarním kole na půdě Pavlovic a sympatický výkon proti lídrovi ze Vsetína. To Olomouc přezimovala ve vrchních patrech tabulky a mohla se opřít o vyrovnané výkony. Každopádně v honbě za prvním místem potřebovala doma ukořistit povinné tři body.

Vývoj zápasu
Hráčky Olomouce vlétly na svého soupeře s velkou chutí. Pomalejší Držovice se nedostávaly moc k balónu a po pár minutách mohlo být ještě více zle. Po faulu v pokutovém území rozhodčí neváhal a ukázal na penaltový puntík. K míči se postavila Kristýna Vykopalová, ale bohužel pro domácí nedokázala zamířit přesně mezi tři tyče. I tak se do vedení po necelých patnácti minutách dostala Olomouc, když po parádním úniku Anety Pechové po pravé straně a následné střele dokázala Nikola Zahradníčková doklepnout z dorážky balón za záda držovické gólmanky. Domácí hráčky pak kontrolovaly hru a nepouštěly soupeřky k jejich pokutovému území. Z velkého tlaku ale nedokázaly vytěžit další gól, když pokus Kristýny Vykopalové z bezprostřední blízkosti skončil na tyči a o tři minuty později se stejná hráčka prezentovala nepřesnou střelou na hranici vápna. První výraznější šok pro domácí přišel deset minut před koncem prvního poločasu. Nenápadnou střelu zpoza vápna špatně vyhodnotila domácí brankářka a vyrazila míč přesně k nohám Soni Malinkové, která pohotově uklidila míč do sítě. Po změně stran se vývoj utkání výrazně nezměnil. V 55. minutě využila olomoucká střelkyně prvního gólu skulinu mezi bránícími stoperkami a díky dobře načasované přihrávce se ocitla sama před bránou. Se šancí si poradila a opět dostala svůj tým do jednogólového vedení. Jak čas ubýval, ubýval i tlak domácích hráček a byla vidět určitá frustrace ze všech neproměněných šancí. Do té doby celkem čistá hra se začala kouskovat, přibývalo faulů a objevily se první žluté karty. Ke konci zápasu se hrálo stylem nahoru dolů a trenér hostů se rozhodl jít na riziko. Držovická stoperka Klára Frömmlová se na pokyn kouče posunula na hrot a tento riskantní tah přinesl ovoce, když v 89. dokázala obejít dotírající obránkyni, nadvakrát překonat brankářku a vsítit vyrovnávací gól. Pod oba dva góly hostů se tak výraznou stopou podepsala domácí gólmanka. Olomoučanky už se z druhého gólu nevzpamatovaly a nedokázaly na něj zareagovat, tudíž si Držovice odvážejí velmi cenný bod.

Osobnost utkání
Klára Frömmlová byla výraznou postavou celého utkání. Předvedla několik dobrých zákroků směrem dozadu a byla jedním z důvodů, proč soupeřky nedokázaly vstřelit více branek. Ovšem to nejlepší si schovala na konec zápasu, kdy se zachovala jako rozená útočnice a zařídila bod pro svůj tým.

Zajímavost duelu
Ani špatné statistiky nezabránily fotbalistkám Držovic, aby daly do zápasu všechno, a jak je vidět, kdo se nevzdává, ten zvítězí. V tomto případě remizuje. Ale houževnatost a vytrvalost držovických hráček byly určitě největší zajímavostí tohoto duelu a díky tomu měl zápas ten správný náboj. Nakonec se fotbalistky radovaly, jako kdyby vyhrály ligu.

Atmosféra střetnutí
Příjemnou atmosféru dokreslovalo v areálu v Kostelci na Hané, kde mají domácí sídlo hráčky 1.FC Olomouc, nejen teplé počasí, ale i sympatický počet diváků, kteří přišli podpořit své favoritky. Kdo měl chuť, mohl si dát klasické pivo a klobásu, protože to k zápasu patří skoro stejně neodmyslitelně jako míč.

Pozápasové hodnocení trenérů
František KOUDELKA – 1FC. Olomouc B:
„Udělali jsme všechno pro to, abychom nevyhráli. Nedokázali jsme proměňovat šance. A dneska nám hodně chyběly síly, takže jsme toho měli plné zuby.“
Tomáš JETEL – TJ Sokol Držovice:
„Neuvěřitelné! Pro mě prostě neuvěřitelné. Já už jsem říkal v Pavlovicích, že to je pro mě malý zázrak, ale tohle už je opravdu paráda. Nevím, co říci teď, ve mně se teď bijí emoce. Uhrát bod s druhým celkem tabulky je pro nás fantastické. Už jsem to říkal v minulém rozhovoru, teď na jaře budeme každého soupeře trápit a už se to splňuje. Už žádné zvyšování si skóre na náš účet. Máme čtyři body, takže se odrážíme ode dna tabulky.“



  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...