Dobré odpoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

První jarní a celkově čtvrté výhry v tomto divizním ročníku se o víkendu dočkaly fotbalistky Mostkovic. Na domácím trávníku přivítaly Velké Pavlovice a s předposledním týmem tabulky nezaváhaly, na úvodní branku „Soli“ navázaly po změně stran ještě dva zásahy Domesové a jedna trefa Koudelkové.

„Dá se říct, že to bylo jednoznačné. Pavlovice sice hrozily, jejich útoky jsme ale vyřešili, překazili vyvíjející se akce a hru opět otočili na druhou stranu. Vydařilo se nám úplně vše, byla to pohoda, v každé řadě to holkám fakt sedlo,“ zářil nadšením trenér Robert Karafiát.
Projevila se tak i úroveň soupeře, který byl mnohem hratelnější než třeba Mutěnice o týden dříve. „Byly pomalejší a my jsme měli navrch, takhle to pro nás bylo ideální a vyhovovalo nám to. Holky vše pěkně vyřešily a branek jsme dosáhli po kombinační hře, konečně zachovaly chladnou hlavu při zakončení. I proto, že se nám dařila finální přihrávka,“ povšiml si.
Během první půle soupeř téměř nezahrozil, největší starosti musela Veronika Nováčková řešit až v samotném závěru. „Pronikla jejich hráčka a ze zhruba osmnácti metrů vystřelila, Verča ale pěkně vytáhla míč do autu,“ chválil spokojený kouč.
Podruhé v řadě sáhl ke změně v sestavě, kdy kanonýrku Máju Domesovou stáhl do zálohy a Solange Soares naopak vysunul do útoku. V této praxi hodlá pokračovat i nadále. „Soli držela míč na vkus holek až dlouho a utápěla se v kličkách, takto může podržet míč vepředu a v záloze se nám může podařit rychlý přechod. Minule to nevycházelo, protože soupeř byl důraznější, teď už to bylo dobré,“ okomentoval Karafiát.
Příštím soupeřem Mostkovic bude Vsetín, na půdě lídra divizního pořadí se bude hrát v neděli odpoledne. „Nebudeme se tolik hnát do útoku a zaměříme se na defenzivu, pokusíme se mu co nejvíce znepříjemnit hru a uhrát co nejlepší výsledek, věřím, že budu mít k dispozici to nejsilnější,“ přeje si trenér hanáckého výběru. 

MSDŽ, SK. „B“ – 11. KOLO
TJ Sokol Mostkovice - TJ Slavoj Velké Pavlovice 4:0 (1:0)
Branky: 10. Soares, 49. a 55. Domesová, 79. Koudelková. Rozhodčí: Podhajský – Procházka, Milar Sestava Mostkovic: Nováčková – Hejcmanová, Ptačníková, Vaverková. Štefková – Vlková, Domesová, B. Karafiátová – Ošťádalová, Soares, Kraváková. Střídaly: Lisická, Kaňáková, Koudelková, Holubová. Trenér: Robert Karafiát.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...