Dobré odpoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

DO JARNÍ SEZÓNY VÍCE NEŽ RÁZNĚ HULÍN Dvojnásobný odklad začátku jarní sezóny přímo vybičoval chuť do prvního mistrovského zápasu. V Hulíně to bylo zřetelně patrné z celé hostující jedenáctky, která nastoupila do utkání 19. kola MSFL. Soupeř určitě nepatřil k těm snazším, zvlášť vezmeme-li v úvahu první měření sil koncem srpna, které pro prostějovské barvy vůbec nedopadlo dobře.


Jenže minulost je zapomenuta a o Velkém pátku mohl domácí Spartak dostat od lídra tabulky ještě větší „nakládačku“. Tomáš KALÁB Po opakované generálce proti Vrchovině už žádné další utkání trenéři nenaordinovali, naopak využili čas pro doléčení všech hráčů. Kupodivu se to podařilo i u Martina Hirsche, u něhož byl původně předpoklad nejdelší rekonvalescence. Jenže sotva vyléčil zranění z přípravného zápasu ve Vyškově, dostihla jej běžná viróza, takže do zápasu určitě nemohl naskočit.Trenér Oldřich Machala mohl jinak počítat se všemi hráči, na poslední chvíli se ovšem na tréninku zranila i ukrajinská posila, záložník Žykol, který nakonec i přes rozcvičování do zápasu nenastoupil. Základní jedenáctku nejlépe vystihuje slovní spojení sázka na jistotu. Do brány se poprvé od zápasu ve Velkém Meziříčí postavil Jícha, stoperskou dvojici Sus - Schuster netřeba představovat, na levém beku dostal přednost jinak stoper Rus. Osvědčenou dvojici ve středu pole Pančocháře a Fládra doplnil ofenzivní Hapal, vítr po stranách měl zajistit Koudelka se Šteiglem. O hrotovém útočníku se netřeba rozepisovat, plnou důvěru má kapitán Kroupa.Tato sestava soupeře prakticky do ničeho nepustila. Spartak v ofenzivním myšlení nesršel nápady a nakopávané míče zkušená obrana Prostějova bez problémů odvracela. Naopak eskáčko mělo ofenzivní repertoár velice pestrý.Důrazné dohrávání míče v podání Hapala zařídilo první branku, když byl domácí gólman nucen faulovat a Kroupa penaltu spolehlivě proměnil. Jak na pomalou obranu předvedl Koudelka se Šteiglem, druhý jmenovaný nepohrdl příležitostí a s trochou štěstí skóroval. Kvalitní rozehrávání rohových kopů ve Fládrově provedení rezultovalo v ceněný gól ze standardní situace a konečně chirurgicky přesný Fládrův centr do šestnáctky před gólmanem jistě hlavou proměnil Kroupa.Prostě trenér Machala viděl od svých svěřenců gólové situace ze všech možných herních variant, které v zimní přípravě procvičovali. K úplné spokojenosti by ještě chtělo proměnit tři sólové nájezdy v podání Kroupy, které ovšem domácí gólman stačil vždy vytěsnit těsně vedle tyče. A samozřejmě udržet čisté konto, i když to je pro brankáře už jen ona pověstná třešnička na dortu.Tým prokázal jednotnou vůli po vítězství a to je velmi cenné. Bude jí potřeba i tuto sobotu od půl čtvrté na domácím hřišti proti Uherskému Brodu. Ten totiž přijede s defenzivní taktikou, s níž se vypořádat není pro žádné mužstvo jednoduché. Povinnost přitom bude velet tříbodový zisk. 
15 uhersky brod

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...