Dobré odpoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Na třetí, páté, sedmé, osmé a také čtrnácté příčce se po čtrnácti odehraných kolech I.B třídy Olomouckého KFS nachází patero regionálních zástupců ve složení Klenovice na Hané, Haná Prostějov, Smržice, Pivín a Vrchoslavice. Každý z nich má i proto poněkud jiné ambice, přestože všichni chtějí vyhrávat.

„Klenky“ se chtějí bavit

Nejlepší pozici si z regionální pětice před jarním pokračováním vydobyli hráči Klenovic na Hané. Tým Vladimíra Horáka v jednu chvíli celému čtrnáctičlennému startovnímu poli dokonce vévodil a po úvodní jarní předehrávce zaostává na třetím místě jen bod za druhým Lipníkem a čtyři za vedoucím Ústím B. „Nemoci i zranění se nám naštěstí vyhnuly, zima nás ale ovlivnila dost. Jsme zvyklí trénovat jen venku, kdy si jdeme buď zaběhat, nebo na umělku u hřiště, někdy to ale opravdu nešlo. Jedinou možností, jak se dostat na velké hřiště, byly přáteláky a soustředění, ani to ale nešlo podle plánu,“ přemítal s rozpaky hlavní lodivod.
Zatímco před odjezdem na vrchol kondiční části panovaly relativně přívětivě podmínky, v Mutěnicích se museli on i jeho svěřenci vyrovnat s desetistupňovými mrazy i sněžením. „Nebylo to podle mých představ. A to i proto, že místo osmnácti kluků jich jelo nakonec jen dvanáct, z toho Cetkovský těsně po sundání sádry z nohy, a zamluvenou umělou trávu jsme moc nevyužili. Něco nám to ale dalo, alespoň jsme utužili partu,“ bilancoval zimní přípravu s úsměvem. Dobře si však uvědomuje, že s podobnými starostmi se potýkají rovněž jinde. Stejně tak se obává, aby přípravné období ještě neplánovaně nepokračovalo a čekání na ostré bitvy se o týden neprotáhlo. „Je to dlouhé a kluky už to moc nebaví. Mám ale takový pocit, že se prvního dubna hrát nebude,“ věští Horák.
Generálku chtěl původně sehrát na přírodní trávě, jelikož k tomu ale nebyly podmínky, žádný zápas se nakonec o uplynulém víkendu neuskutečnil. Navzdory všem těmto útrapám se ovšem nevzdává touhy po nejvyšších pozicích. „Kluci to snad nepojmou tak, že už máme nahráno, to by bylo o ničem. Jsme třetí a určitě se chceme poprat o co nejlepší umístění. Nehrotíme to ale. Chceme hrát na špici a bavit se fotbalem,“ podělil se kouč Vladimír Horák o svou představu ideálního jara.

Haná zřejmě beze změny
Velice nebojácně vtrhli hráči Hané Prostějov do podzimní části a v prvních kolech bylo patrné, že dlouho lačnili po krajských bodech. Díky jedenácti bodům za prvních pět zápasů učinili razantní krok, aby aktuální sezóna skončila úspěšně, do jarních bitev tak půjdou z páté pozice. A mohou věřit, že i zbylá část ročníku se pro ně bude dále vyvíjet. Stále totiž není definitivně rozhodnuto o setrvání či odchodu ostrostřelce Patrika Gábora, který má namířeno do Kralic. Naopak napevno zůstává Zdeněk Kaprál, u něhož se v jednu chvíli zdálo, že zamíří do Čechovic. Nakročeno do Hané má navíc i jeden další zkušený hráč, jehož jméno zůstává utajeno.
Další novinky z tábora druhého prostějovského klubu najdete ve standardním tištěném vydání.

Smržice jsou neznámou

Uprostřed tabulky i regionální miniskupinky se nalézají Smržice. Tento tým se před půldruhým rokem po dlouhých letech vrátil do krajských soutěží a po úvodní sezóně v „B“ skupině, kdy si prošel několika peripetiemi a zachraňoval se až na poslední chvíli, se přesunul více na jih. A stěhování Smržickým prospělo, v podzimní části pookřáli a vytvořili si slibnou pozici do jarních bitev. Jaké jsou však novinky v tomto klubu a s čím hodlají Smržičtí vyrukovat, se Večerník nedozvěděl. Lodivod Petr Gottwald si totiž v uplynulém týdnu nenašel prostor... Fanoušci tak musí oželet nejen jeho myšlenky, ale především tolik potřebné informace.


Pivín: Nahoře, nebo dole?

Na pomezí první a druhé poloviny se nacházejí rovněž sokolové z Pivína. Mají sice lepší skóre než výše zmíněné Smržice, nastřádali však o bod méně a kryjí jim tak záda z osmé pozice, když venku byli dosud zcela jaloví a nepřivezli ani bod, doma pak ztratili jen při derby právě s nováčkem „A“ skupiny. „Celkově zimní příprava nesplnila moje očekávání. Scházeli jsme se v osmi devíti lidech a chodili vždy jiní, jednou mohli ti, podruhé zase tamti. Každý z nich si musí sáhnout do svědomí, jestli udělal maximum, aby na tréninky chodil...,“ smutně krčil rameny trenér Jaroslav Svozil.
Zkušenému stratégovi vedle docházky přidávaly těžkosti i povětrnostní podmínky, naopak kádr zůstal beze změny. Také zdravotně jsou všichni víceméně v pořádku, jedinou nepříjemností v tomto směru je stav Martina Svozila, jenž si z jednoho přáteláku odnesl zlomenou ruku. Na mistráky už ale bude mít sádru sundanou. „Naše jaro se bude odvíjet od vstupu do soutěže. Buď se dostaneme na vítěznou vlnu a skončíme do pátého místa, nebo se kluci z těžkého vylosování podělají a budeme hrát do posledního kola o sestup. Věřím ale, že to zvládneme,“ soudí při pohledu na poslední Vrchoslavice, první Ústí „B“, dvanácté Horní Moštěnice a druhý Lipník, které čekají na Pivín v úvodních čtyřech kolech. Liché souboje hrají venku, sudé doma.

„Vrchátka“ se nevzdávají

Nejhůře z regionálních vyslanců jsou na tom v tuto chvíli Vrchoslavice. Pouhé dvě výhry a tři remízy k tomu daly dohromady devět bodů, zůstávají tak jediným mužstvem, které se v tomto ohledu nedostalo na dvoucifernou hodnotu. „Fyzicky je mužstvo dobře připraveno. Začali jsme v polovině ledna, ve vrchoslavických podmínkách a bez haly. Scházeli jsme se ve středu, pátek a neděli, běhali jsme a šest až osm nás bylo, kvůli práci se není čemu divit, že počty nejsou vyšší,“ nastínil pomyslný generál celé skvadry Miroslav Panáček. Přípravu si jeho hráči zpestřili turnajem v Hulíně, jehož se zúčastnili tým z I.B třídy i okresu. „Absolvovali jsme jej bez kontaktu s balonem a s velice kvalitními týmy jsme uhráli jednu výhru, jednu remízu a tři porážky. Na výsledky ale nedbám, důležitá je pro mě hra,“ zopakoval známou poučku z přípravných období. Ve výsledku je tak spokojen, zimní příprava naplnila jeho očekávání. „Každý trenér sice říká, že je stále co pilovat, je to ale rozhodně lepší než v létě, kdy kluci nechodili na tréninky a sehráli jsme jen jedno utkání. Teď máme dva týdny balon u nohy. Zranil se nám ale Konupka a z odchodů musím zmínit, že do Bezměrova odešel Víťa Bleša. Naopak se uzdravil Jan Machálek a jeví se velice dobře, je to univerzál do obrany a zálohy,“ shrnul změny ve své kabině Miroslav Panáček.

Vše před jarní částí Krajským přeborem Olomouckého KFS najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 19. března

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...