Dobré odpoledne, dnes je úterý 1.10.2024
svátek slaví Igor,
zítra Olívie a Oliver
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
Ilustrační foto

Z páté pozice, avšak s jen tříbodovou ztrátou na druhý Maletín vstoupí do jarní části „A“ skupiny I.A třídy Olomouckého KFS fotbalisté Konice. V nohách mají přibližně dvouměsíční přípravu započatou na konci ledna, jedním z jejích vrcholů se stalo několikadenní soustředění v Jaroměřicích, jehož se společně s Jesencem zúčastnilo plných sedmatřicet hráčů.

„Jsem víceméně spokojen, co jsem si naplánoval, to jsme splnili. Snažili jsme se trénovat dvakrát až třikrát týdně, docházka byla slušná, kluci k tomu přistoupili odpovědně. Stmelili jsme partu, kluci makali, pouze některé prvky z herního stylu mi ještě dělají vrásky,“ poznamenal tamější trenér Petr Ullmann s tím, že až v posledních zápasech měl k dispozici kompletní kádr.
Pro jarní část zůstal jeho tým prakticky beze změny, odešel jen Radim Žondra, jenž se vydal do nedalekých Haňovic bojujících ve stejné soutěži o záchranu. „Máme ještě dva hráče v jednání, od toho by se případně odvíjelo, že bychom někoho na zápasy přesunuli do Jesence, tréninky budeme mít i stále společné. Naopak se mi po půl roce vrátil Laďa Blaha. Zdraví mu drží a jsem za to velice rád, je takový univerzál využitelný v obraně i záloze,“ libuje si.
Slova chvály pěl opakovaně také na dorosteneckou skvadru, která si postupně říká o stále větší prostor mezi dospělými. „Musím je všechny pochválit. Chodí na každý trénink a udělali velký pokrok. Mohl jsem je nyní lépe poznat a dát jim větší šanci v zápasech, někteří před sebou mají velkou perspektivu,“ vkládá naděje do místních odchovanců.
Díky všem těmto atributům je tak na prahu jarní části optimistou a do nadcházejících dvanácti kol hledí s nesmírným očekáváním. „Rád bych navázal na dobrou podzimní práci. Mužstvo šlapalo a kluci ukázali, že se umí v důležitých fázích stmelit. Snad se nám budou vyhýbat zranění a projeví se, že kluci pracují poctivě, každý se snažil mít aspoň dva tréninky týdně,“ vyzdvihl Ullmann.
I proto cílí alespoň k současné páté pozici. „Kádr máme natolik kvalitní, abychom skončili minimálně do pátého místa. Chtěl bych ale jít ještě o nějaký stupínek nahoru,“ nezastírá.
K úvodnímu dějství zajíždějí Koničtí do České Vsi na půdu tamější Řetězárny, s níž si doma bez problémů poradili a zvítězili přesvědčivě 6:1. Podle aktuálních plánů by se mělo hrát v sobotu 31. března od 15:30 hodin. „Jsou tři body od sestupu a musí od začátku bojovat o holý život, takové zápasy jsou nejtěžší. Uvidíme, co nám dovolí počasí, podaří-li se nám ale chytnout začátek, nemusely by naše hra ani výsledky být špatné,“ věří trenér Sokola Konice.

SOUPISKA SOKOL KONICE:
Brankáři: Karel LAŠTŮVKA (1985), Jaroslav VÉVODA (2000), Michal ZAPLETAL (2002). Obránci: Ladislav BÍLÝ (1991), Filip DREŠR (1994), Michal JURNÍK (1989), Martin KOŘENEK (1998), Michal OŠČÁDAL (2001), Jaromír RUS (1977). Záložníci: František BÍLÝ (1995), Ladislav BLAHA (1986), Vojtěch CETKOVSKÝ (2001), Luděk KNOLL (1990), Jakub KOŘENOVSKÝ (1992), Martin PAŠ (2001), Adam ŠIRŮČEK (1996). Útočníci: Petr BROSS (1983), Roman KAMENÝ (1995), Petr TICHÝ (1990).
Trenér: Petr ULLMANN
Přišli: -
Odešli: Radim Žondra (Haňovice)


Vše před jarní částí Krajským přeborem Olomouckého KFS najdete v tištěném vydání PROSTĚJOVSKÉHO Večerníku z pondělí 19. března

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...